ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:143/892)

Sernik wielkanocny 128

papierem do pieczenia, mocno dociskając.  Wkładamy do lodówki. Masa serowa: Oddzielamy żółtka od białek.  Białka z 1 łyżką cukru ubijamy mikserem na sztywną pianę.  Zimną śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem na sztywną masę. Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą i jasną masę. Następnie dodajemy porcjami twaróg oraz proszek budyniowy i miksujemy krótko, do połączenia składników(...)masy serowej dodajemy najpierw ubitą śmietanę kremówkę, a później pianę z białek i całość delikatnie mieszamy za pomocą łyżki drewnianej lub szpatułki.  Gotową masę wylewamy na przygotowany spód wyciągnięty z lodówki, wyrównujemy wierzch. Pieczemy w temp. 160 stopni przez 70-75 min. Po upieczeniu zostawiamy jeszcze na około 20-30 min. w zamkniętym piekarniku. Studzimy w lekko uchylonym

Kuchnia MagdaLeny
Sernik wielkanocny 128

papierem do pieczenia, mocno dociskając.  Wkładamy do lodówki. Masa serowa: Oddzielamy żółtka od białek.  Białka z 1 łyżką cukru ubijamy mikserem na sztywną pianę.  Zimną śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem na sztywną masę. Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą i jasną masę. Następnie dodajemy porcjami twaróg oraz proszek budyniowy i miksujemy krótko, do połączenia składników(...)masy serowej dodajemy najpierw ubitą śmietanę kremówkę, a później pianę z białek i całość delikatnie mieszamy za pomocą łyżki drewnianej lub szpatułki.  Gotową masę wylewamy na przygotowany spód wyciągnięty z lodówki, wyrównujemy wierzch. Pieczemy w temp. 160 stopni przez 70-75 min. Po upieczeniu zostawiamy jeszcze na około 20-30 min. w zamkniętym piekarniku. Studzimy w lekko uchylonym

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto czekoladowo-marchewkowe 709

łyżka proszku do pieczenia 4 większe jajka ½ szklanki oleju + 2 łyżki 50 g rodzynek do posypania cukier puder SKŁADNIKI NA POLEWĘ CZEKOLADOWĄ: 1/3 szklanki śmietanki kremówki 30 % 140 g czekolady mlecznej, deserowej lub gorzkiej Uwagi do przepisu: Składniki mam w temp. pokojowej. Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Zamiast rodzynek możesz użyć suszonej żurawiny. Przepis jest na formę(...)minutach pieczenia można sprawdzić czy patyczek wychodzi całkowicie suchy. Upieczone ciasto od razu wyjmuję z piekarnika, studzę w formie na blacie. Przygotowuję polewę. W rondelku podgrzewam 1/3 szklanki śmietanki kremówki 30 %. Gdy jest gorąca dodaję połamaną na kawałki czekoladę, mieszam rózgą do rozpuszczenia. Robię to na małej mocy palnika cały czas mieszając. Wystudzone ciasto polewam polewą, dekoruję świeżymi owocami

Zasmakuj Kuchni
Prosty mus owocowy 103

truskawki, żurawina, porzeczki, jagody) 2/3 szklanki cukru (to zależy od owoców, jeżeli są bardzo kwaśne wtedy więcej cukru do smaku) ale nie więcej niż 1 szklankę 1 l śmietany kremówki 30% lub 36% (w wersji light dajemy 0,5 l śmietany kremówki i 0,5 litra jogurtu greckiego) schłodzonych 1,5 – 2,5 łyżki żelatyny (jeżeli chcemy robić

moj przepis na
OWOCOWA CHMURKA 112

kruchy spód. Wykładamy galaretkę z owocami i równomiernie ją rozprowadzamy. Wstawiamy na kilka minut do lodówki. W tym czasie przygotowujemy sobie masę śmietanową. krem śmietanowo-waniliowy: - 500g schłodzonej kremówki - 250g mascarpone - 3 łyżki ksylitolu z wanilią lub cukru waniliowego W misie miksera ubijamy mascarpone razem z kremówką i ksytitolem z wanilią lub cukrem waniliowym. Ubitą masę wykładamy na stężałą galaretkę

Smaczne Zdrowe
KREM CZEKOLADOWY- NAJLEPSZY DO TORTÓW, CIAST I DESERÓW 110

chwil . Zawsze się udaje :) Podobał Ci się film? Koniecznie subskrybuj mój kanał oraz zaznacz dzwoneczek, w ten sposób nie przegapisz kolejnych odcinków. Składniki na krem czekoladowy : * 300 ml śmietany kremówki 36% * 250 g czekolady mlecznej * 120 g serka mascarpone Wykonanie: Śmietanę kremówkę wlać do garnka, podgrzać. Wsypać połamaną na kostki czekoladę, podgrzewać całość do rozpuszczenia się czekolady. Co chwilę mieszając

Zrób to smacznie
Domowy batonik Snickers (Snikers) 118

nasmarowanymi olejem wyrównać warstwę nugatową. Odstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Warstwa karmelowa: 350 g cukru 1,5 łyżki miodu 100 ml wody 100 g masła 100 ml śmietany kremówki 30% 1,5 szklanki prażonych solonych orzeszków ziemnych W małym garnuszku z grubszym dnem umieścić cukier, miód i wodę. Zagotować, mieszając, do rozpuszczenia się składników. W garnuszku umieścić termometr cukierniczy(...)mieszając ani razu!) do momentu uzyskania na nim temperatury 170ºC (około 15 minut). Kolor karmelu powinien być bursztynowo – złoty. Garnuszek zdjąć z palnika. Dodać masło i śmietanę kremówkę, wymieszać do rozpuszczenia. Wrócić na palnik i pogotować na małej mocy palnika, około minuty, mieszając. Ponownie zdjąć z palnika, dodać orzeszki, wymieszać. Masę delikatnie przestudzić (powinna być w dalszym ciągu ciepła

moj przepis na
Ciasto marchewkowe z majonezem i kremem krówkowym 203

drobnych oczkach Dodatkowo: 4-5 łyżek konfitury wiśniowej Do nasączenia: 150ml wody 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki cukru pudru Krem: 250g schłodzonego serka mascarpone 300ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 1 fix do śmietany 2 łyżeczki cukru z wanilią 300g masy krówkowej (może być schłodzona) Wierzch: 160g gorzkiej czekolady (użyłam czekolady o zawartości masy kakaowej 64%) 300ml śmietanki kremówki

Mała Cukierenka
Kurczak duszony w sosie pieczarkowym 132

osoby: 1 kurczak około 1,2 kg lub 4 ćwiartki z kurczaka 1 łyżeczka granulowanego czosnku 9-10 średnich pieczarek brązowych ( białe też mogą być ) 200 ml śmietany kremówki 30 % 200 ml bulionu drobiowego lub w ostateczności wodę z kostką bulionową 2 średniej wielkości cebule 2 łyżki masła szczypta mielonej gałki muszkatołowej ( dosłownie, porcja na czubku noża) sól, pieprz(...)zbyt często ich nie mieszać, a wszystko będzie ok . ;). Zrumienione pieczarki dosyp do reszty składników, nakryj pokrywką i duś na wolnym ogniu do miękkości. Sos zagęści samoczynnie jeśli użyłeś kremówki 30 % , jeśli jednak użyłeś chudszej śmietany może zajść konieczność dogęszczenia go mąką. Danie serwuj tego samego dnia lub następnego, doprawione pieprzem do smaku, koniecznie na gorąco z dowolnymi dodatkami Smacznego

Ogrodnik w podróży
Ciasto Kubuś Puchatek 92

Miękkie, puszyste i aromatyczne ciasto bez pieczenia z masą budyniową przygotowaną na soku Kubuś. Składniki duża butelka soku Kubuś masło 1/2 kostki – 2x 3 opakowania budyniu śmietankowego kremówka 2 kubki po 200 mil 30% żelatyna 1 i 1/2 łyżeczki ciastka herbatniki – 2 paczki coś do dekoracji Przygotowanie Sok wlewamy do garnka trochę zostawiamy, aby rozpuścić budyń. Gdy lekko(...)budyniem. Jak masło się rozpuści wlewamy budyń i szybko mieszamy. Będzie gęste. Ciastka kruszymy i dodajemy pół kostki masła roztopione. Na tortownice wykładamy i dokładnie rozprowadzamy po całości. Kremówkę ubijamy na sztywną pianę. Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie w małej ilości. Jak ostygnie wlewamy do śmietany. Na ciastka wlewamy jeszcze ciepły budyń i czekamy jak ostygnie wlewamy śmietanę, a wierzch

Wasze Przepisy
Sernik chałwowy 131

serową, na spodzie herbatnikowym oraz kremową polewą chałwową na wierzchu. Posiada zbitą i kremową konsystencję. Jest naprawdę pyszny!  Masa serowa wykonana jest z prawdziwego twarogu z dodatkiem śmietanki kremówki oraz dużej ilości chałwy waniliowej. Natomiast polewa to połączenie chałwy i śmietanki kremówki. Dla mnie genialny smak, gdyż jestem wielką wielbicielką chałwy i wszystkiego co chałwowe... Sernik jest też szybki

Kuchnia MagdaLeny
Czosnkowa zupa krem 100

oliwek  10-12 ząbków czosnku 1 łyżka maki pszennej  200 g ziemniaków 1 litr rosołu lub bulionu warzywnego  1 prostokątny serek topiony  100 ml śmietany kremówki  sól pieprz   Dodatkowo: grzanki z razowego chleba świeży tymianek   Wykonanie: Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Smażymy na rozgrzanym wraz z oliwą maśle(...)trzepaczką. Dodajemy obrane i pokrojone  w kostkę ziemniaki. Zmniejszamy ogień i gotujemy aż ziemniaki będą miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy serek. Zupę dokładnie blendujemy, wlewamy kremówkę i przyprawiamy. Dokładnie mieszamy, podajemy posypaną listkami tymianku i grzankami

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto z musem brzoskwiniowym bez pieczenia 101

100g rozpuszczonego masła rurki waflowe 2 paczki Ciasteczka rozgnieść na pył i połączyć z masłem. Wylepić dno tortownicy. Boki obłożyć rurkami i do lodówki. Biała masa: 250 ml śmietany kremówki 30 lub 36% 2 płaskie łyżki cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny (20 g) 4 serki homogenizowane po 150 g Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i zostawić do przestygnięcia. Ubić śmietanę(...)kremówkę z cukrem pudrem. Serki wymieszać mikserem i powoli wlać żelatynę. Masę przełożyć na spód tortownicy i dokładnie wyrównać. Wierzch: 1 puszka brzoskwiń w zalewie 2 galaretki brzoskwiniowe Puszkę brzoskwiń odsączyć. Brzoskwinie zblendować na gładki mus i włożyć do garnka wsypując 2 galaretki brzoskwiniowe. Podgrzewać do momentu rozpuszczenia galaretki. Następnie ostudzić i gdy zacznie tężeć wylać na masę. Autor przepisu

Wasze Przepisy
Czekolada na gorąco do picia 98

garnka po meksykańsku . Gęsta i aromatyczna czekolada do picia na gorąco   Czekolada na gorąco do picia składniki na cztery filiżanki 500 ml mleka  200 ml śmietanki kremówki 30% albo 36% 100 g gorzkiej czekolady, posiekanej  50 g posiekanej mlecznej czekolady 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, ale możesz zastąpić cukrem waniliowym możesz też dodać 2 łyżki stołowe dobrej(...)waniliowy i bardzo dobre kakao VanHouten są dostępne m.in. w sklepie Kuchnie Świata . Przepis na domową czekoladę na gorąco 1. Do rondelka z grubym dnem wlej mleko i śmietankę kremówkę i zagotuj. 2. Zmniejsz płonień do średniego, dodaj ekstrakt waniliowy, posiekane czekolady, kakao (jeśli masz) i cały czas mieszając podgrzewaj, aż składniki całkowicie się rozpuszczą. 3. Po rozpuszczeniu się czekolady

Cztery Fajery
Słodka tarta owocowa na poprawę humoru 108

lodami. Waniliowy sos można łatwo ugotować ale jeśli nie mam czasu to robię go na zimno. To nic trudnego. Wystarczy zmiksować żółtka z cukrem i wanilią oraz schłodzoną kremówką. Waniliowy sos na zimno ubijam lekko aby łatwo można nim było polać ciasto. Jakoś nie mam obaw co do surowych jajek. Trzymam je na wierzchu jak to robiła moja babcia. Zresztą(...)łyżki zimnej wody szczypta soli do smaku 4 jabłka średniej wielkości, obrane ze skórki, nasiona wydrążone 1 łyżka cynamonu 3 łyżki cukru Sos waniliowy bez gotowania 300 ml śmietanki kremówki, 36% tł. 2 żółtka 1 łyżka waniliowego ekstraktu 3 czubate łyżki cukru pudru lub wedle smaku Wszystkie składniki na spód oprócz wody posiekaj nożem. Kiedy zrobi się kruszonka dodaj zimną

codojedzenia