ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:151/892)

Ciasto leśny mech na dużą blachę 658

cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem Składniki do zrobienia krem powinny być schłodzone w lodówce. 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany 30 – 36 % (śmietanki kremówki) 3/4 szklanki cukru pudru 1 i 1/2 szklanki jagód lub borówki lub owocu granatu 2 szklanki malin (lub zimą zamiast malin dodatkową 1 szklankę owocu granatu) Ciasto leśny mech krok(...)prostu ścinam. Zarówno jedno-centymetrowe skrawki jak i górę ciasta kruszę. Krok 5. Przygotowuję krem. Krem przygotowuję oczywiście w trakcie studzenia biszkoptu. Do miski wlewam 500 ml śmietanki kremówki, dodaję 500 g serka mascarpone i ubijam za pomocą miksera na średnich obrotach, aż będzie sztywna. Pod koniec ubijania wsypuję 3/4 szklanki cukru pudru i chwilą ubijam do połączenia składników. Proszę

Ania gotuje
Biszkoptowe Malibu wg Aleex 92

szklanki mąki pszennej, 1/5 szklanki skrobi ziemiaczanej)  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia (można pominąć)  • 2/3 szklanki cukru  • szczypta soli  Masa kokosowa:   • 500 ml śmietany kremówki 30%  • 125 g serka mascarpone  • 1 śmietan-fix  • ½ puszki masy kokosowej  Nasączenie :  • 100 ml likieru kokosowego  • 50 ml wody  Dodatkowo:   • wiórki kokosowe(...)przez około 35 minut lub do tzw. suchego patyczka. 8. Wyjąć, wystudzić. Po wystudzeniu przekroić na 2 blaty, ale dopiero tuż przed przełożeniem kremem. 9. Przygotować krem: dobrze schłodzoną kremówkę wymieszać ze śmietan-fixem. Zmiksować do lekkiego zgęstnienia śmietany. 10. Dodać mascarpone. Zmiksować na gładki krem. Uważać, żeby nie przebić śmietany, bo powstanie masło. 11. Do masy śmietanowej dodać połowę

W mojej kuchni
Dakłas 98

jajek wielkość L 150 g cukru trzcinowego 150 g cukru białego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego Krem mleczny: 250 g serka mascarpone 350 ml śmietany kremówki 30 % 220 krem mleczny z solą morską 1 garść orzechów włoskich 6 daktyli suszonych Dekoracja: kakao, orzechy włoskie, daktyle  Beza: Białka o temperaturze pokojowej ubijam na sztywno. Dodaję łyżkę cukru(...)piekę 20 minut. Zmniejszam na 120 stopni i piekę jeszcze godzinę.Po wyłączeniu piekarnika otwieram drzwiczki i suszę bezy przy uchylonych. Bezy piekę dzień wcześniej.   Krem: Śmietanę kremówkę i mascarpone przekładam do miski, ubijam mikserem na sztywno.Na końcu dodaję krem mleczny, pokrojone orzechy i daktyle, mieszam. Dwie łyżki kremu mlecznego zostawiam do dekoracji. Bezę smaruję połową kremu, układam beze

wesoła kuchnia
Adwokatowy sernik 94

masła Sernik: 1 kg twarogu (trzykrotnie zmielonego lub takiego z wiaderka) 4 jajka 150 g cukru opakowanie cukru wanilinowego (16 g) 2 budynie waniliowe 200 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 200 ml adwokatu Dodatkowo: 160 g czekolady (u mnie deserowa, ale może być również mleczna) 200 ml śmietany kremówki 30% lub 36% (dobrze schłodzonej) płaska łyżka cukru pudru

PatiGotuje
Panna Cotta z mango i marakują 105

czyli Panna Cotta z mango i marakują. Smakuje wyśmienicie. Gwarantuję Wam, że pobiegniecie po dokładkę, więc przygotujcie podwójną porcję ;). Składniki na 5 porcji: 300 ml mleka 500 ml śmietanki kremówki 30% 50 g cukru szczypta soli 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Składniki na galaretkę z mango: 500 g pulpy z mango 2 łyżeczki żelatyny dodatkowo: 3 – 4 marakuje(...)Mleko oraz śmietankę kremówkę wlewamy do rondelka, dodajemy cukier, szczyptę soli . Następnie podgrzewamy na małym ogniu. Mieszamy, żeby cukier się rozpuścił. Do małej miseczki wsypujemy 2 łyżeczki żelatyny i dodajemy 2 łyżki mleka, czekamy ,aż żelatyna napęcznieje. Gdy mleko będzie gorące ( nie można go zagotować) zdejmujemy z ognia  i dodajemy żelatynę. Mieszamy do momentu rozpuszczenia się żelatyny. Dodajemy ekstrakt

noteskulinarnyfiga
Ciasto jogurtowe z truskawkami 59

pieczenia 1,5 szklanki cukru 3 jajka 1 opakowanie cukru waniliowego 0,5 kg jogurtu greckiego 1 szklanka oleju rzepakowego 2 łyżki soku z cytryny truskawki biała czekolada śmietanka kremówka Sposób przygotowania: Mąkę i 3 łyżeczki proszku do pieczenia – wymieszać w misce. Następnie do drugiej większej miski wsypać 1,5 szklanki cukru, wbić 3 jajka, dodać opakowanie cukru waniliowego(...)wierzch ciasta posypać lekko mąką i poukładać połówki truskawek rozcieciem do góry, piec na 180 stopni 50 minut (ja przetrzymałam godzinę). Wystudzone ciasto polać rozpuszczoną biała czekoladą i śmietanką kremówką (2 czekolady pokruszone i 5 łyżek śmietanki rozpuścić w mikrofali). Tak na marginesie nie dawać jakoś bardzo dużo truskawek żeby ciasto nie namokło za bardzo. Autor przepisu: Kamila Banaszak Artykuł

Wasze Przepisy
Piernik z kremem kawowym 91

przegryzą" się ze sobą. Rozwałkowujemy na wielkość blaszki 23x33 cm i pieczemy ok 30 minut w 180 st. C. Krem kawowy: 250 g mascarpone  500 ml śmietany kremówki 30%  1 łyżeczka kawy mielonej  1 łyżka kawy rozpuszczalnej  3 łyżki cukru pudru  1 łyżka żelatyny  1/4 szklanki wody   Dodatkowo: 1 słoik powideł śliwkowy(...)czekolady mlecznej Mascarpone, kremówkę, puder, przekładamy do miski i ubijamy. Kawę rozpuszczalną i ziarnistą zaparzamy razem w 1/4 szklance wody. Żelatynę zalewamy 3 łyżkami zimnej wody i rozpuszczamy w gorącej kawie. Studzimy. Gdy będzie lekko ciepła wlewamy do śmietany i miksujemy razem.  Na ostudzony piernik wykładamy powidła, a na nie krem, polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i wstawiamy

Cynamonowe szczęście
Świąteczny sernik z musem piernikowym 64

kruchych ciasteczek korzennych (ja użyłam ciasteczek Tago) 50 g masła Masa serowa: 1 kg twarogu 200 g cukru 25 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 150 ml śmietanki kremówki 30% 3 jajka   Mus piernikowy: 300 ml śmietanki kremówki 30% 200 g czekolady mlecznej 6 łyżek mleka 2 łyżeczki żelatyny 2 czubate łyżeczki przyprawy piernikowej Do dekoracji

Świat Ciasta
Prosty Tort Makowy „Śnieżne Niebo” z Kokosem i Białą Czekoladą 526

łyżeczka proszku do pieczenia 2-4 krople aromatu migdałowego 190g cukru kryształu 100ml oleju Do nasączenia: około 200ml mleka 80-90ml rumu Krem: 300g białej czekolady 500ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 fix do śmietany (niekoniecznie, w gorące dni radzę użyć) 140g wiórków kokosowych 500g serka mascarpone 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo(...)około 140g konfitury morelowej Do ozdoby: około 200-220ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżeczka fixu do śmietany (niekoniecznie, ale z fixem rozetki będą ładniej się trzymały) mak, wiórki kokosowe do posypania kokosowe czekoladki do ozdoby Przygotujemy masę czekoladową do kremu: 1. Do rondelka wlać 500ml śmietanki

Mała Cukierenka
PIERNIK na szybko 98

szkl.) proszek do pieczenia (1 łyżeczka) przyprawa do piernika (1 łyżka) soda (1 łyżeczka) dżem wiśniowy lub powidła śliwkowe (1 łyżka) Polewa i dekoracja: czekolada gorzka (100 g) śmietanka kremówka 30 % (100 ml.) orzechy włoskie posiekane (garść) Potrzebne gadżety: mikser szpatułka papier do pieczenia miarka kuchenna   waga kuchenna  keksówka 32x11x7 cm. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1.) Ciasto(...)wyjmujemy od razu z piekarnika i pozostawiamy 10 minut, po czym jeszcze ciepły wyciagamy z foremki i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia.  2.) Polewa . W kąpieli wodnej podgrzewamy śmietankę kremówkę i jak będzie ciepła dodajemy posiekaną czekoladę. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji i pozostawiamy do ostygnięcia. Wystudzoną polewą dekorujemy piernik posypując go od razu posiekanymi orzechami włoskimi. | TUTAJ   znajdziesz

RITA food channel
Ciasto czekoladowe ze śliwkami 108

Śmietana . Śmietany w tym przepisie mamy całkiem sporo. Do ciasta potrzebujemy opakowanie kwaśnej śmietany 18% lub 22%. Dzięki niej ciasto jest bardziej wilgotne. W kremie natomiast pojawiała się tłuściutka kremówka, czyli śmietana o zawartości tłuszczu min. 30%. Mascarpone . Wiem, że cały czas popularne są śmietan-fixy do utrwalania kremów na bazie śmietany. Przyznaję, że ani razu w całej swojej pieczeniowej(...)kąpieli wodnej. Nabij suszoną śliwkę na wykałaczkę i zanurz w rozpuszczonej czekoladzie. Przełóż na kratkę, żeby czekoladowa polewa mogła zastygnąć. Powtórz z pozostałymi śliwkami. Przygotowanie kremu Zmiksuj mascarpone i kremówkę, aż powstanie puszysty krem. Pod koniec ubijania dodaj kakao i cukier puder. Złożenie ciasta Dolną część nasącz rozwodnionym likierem i nałóż połowę kremu kakaowego. Na krem wyłóż nasączone alkoholem śliwki

Na-talerzu.pl
WARZYWA ZAPIEKANE W PIEKARNIKU, Z DODATKIEM ULUBIONEJ RYBY 112

ryby (waga bez skóry) sos porowy: - 2-3 łyżki masła klarowanego - 2 białe części pora - sól do smaku - 2 łyżeczki skrobi z tapioki lub ziemniaczanej -  słodka kremówka Warzywa (marchew, pietruszkę, seler, batat) obieramy, kroimy w plastry. Obraną cebulę kroimy na 6-8 części, różyczki kalafiora rozrywamy na małe kawałki. Cukinię myjemy, odkrawamy końcówki i kroimy w plastry. Wszystkie warzywa(...)części i kroję w plastry). Dusimy na małym palniku do miękkości, co jakiś czas mieszając. Doprawiamy solą. Dodajemy skrobię rozpuszczoną w małej ilości wody (ok.1/3 szklanki), wlewamy kilka łyżek kremówki i mieszając doprowadzamy do wrzenia. Gdyby sos był zbyt gęsty dolewamy trochę gorącej wody.  Smacznego

Smaczne Zdrowe
Babeczki piernikowe z czekoladą i orzechami 83

piernika 250 ml mleka kilka kropli olejku waniliowego naturalnego 2 jajka z wolnego wybiegu 70 ml oleju rzepakowego POLEWA CZEKOLADOWA 1 tabliczka mlecznej czekolady Milka 30 ml śmietanki kremówki orzeszki włoskie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: KORZENNE BABECZKI Do misy wbij jajka, wsyp cukier, po czym ucieraj do rozpuszczenia kryształków cukru. Wlej pozostałe mokre składniki: mleko, olej i olejek waniliowy(...)nagrzanego piekarnika do 170 stopni na maksymalnie 30 minut. Po upieczeniu pozostaw do wystudzenia. POLEWA CZEKOLADOWA Tabliczkę mlecznej czekolady połam na pojedyncze kostki i przełóż do miseczki, dolej śmietankę kremówkę. Miskę ułóż w kąpieli wodnej i mieszaj aż powstanie czekoladowo – śmietankowy sos. Czekoladą oblej jeszcze ciepłe babeczki, wierzch obsyp orzechami włoskimi. Odstaw do zastygnięcia polewy. Instagram Zobacz @prostepesto

ProstePesto.pl
KREM KARMELOWY 80

miksera mieszamy krótko, do momentu połączenia się składników. Gotowy krem karmelowy od razu nakładamy na biszkopt lub ciasto. II SPOSÓB: Składniki: 180 g serka mascarpone, schłodzonego 70 ml śmietanki kremówki 30/36%, schłodzonej 100 – 130 g karmelu, do smaku, schłodzonego Składniki na ok 170-180 g karmelu: 112 g drobnego cukru 30 g masła (min. 82% tłuszczu) 100 ml śmietanki(...)kremówki 30/36%* Wykonanie karmelu: Do rondelka z grubym dnem wsypujemy cukier. Podgrzewamy go na mniejszym ogniu, cały czas mieszając drewnianą łyżką lub silikonową szpatułką. Trzeba uważać, aby cukier nie przylepił się do ścianek garnka. Po chwili, gdy cukier zacznie się rozpuszczać, zobaczymy że robią się grudki. Łyżką rozcieramy […] Artykuł KREM KARMELOWY pochodzi z serwisu SŁODKI POMYSŁ

Słodki Pomysł