ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:151/892)

Kostka bananowa 134

łyżki cukru pudru 1 żółtko Masa bananowo-cytrynowa: 8 bananów 1 szklanka ananasów z puszki, w kawałkach 3 galaretki cytrynowe 3,5 szklanki wrzącej wody Masa śmietankowa: 500ml śmietanki kremówki 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 60g gorzkiej czekolady         *** Składniki na ciasto zagniatamy razem aż powstanie jednolita masa *** *** Ciasto wykładamy na blaszce wyłożonej papierem(...)tężeć ** *** Na cieście wykładamy całe banany *** *** W odstępach między bananami układamy ananasa i całość zalewamy tężejącą galaretką. Ciasto wkładamy do lodówki *** *** Gdy galaretka już całkowicie stężeje przygotowujemy masę śmietankową. Kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone oraz cukier puder i miksujemy do momentu połączenia się składników (nie za długo, aby masa się nie zważyła) *** *** Gotową masę wykładamy równomiernie na ciasto

Blog z Apetytem
Mleczna kanapka bez pieczenia 54

Ciasto mleczna kanapka to pyszna przekąska, która podbije serce każdego miłośnika słodkości! Składniki: herbatniki kakaowe ok .250g kremówka 500ml mascarpone 500g 2 łyżki cukru pudru 2 cukry waniliowe 2 łyżeczki żelatyny Sposób przygotowania: Blache wyłożyć folią, ułożyć herbatniki. Kremówkę ubić dodać cukry waniliowe, cukier puder, serki mascarpone a na końcu żelatynę rozpuszczoną w wodzie, tą masę wyłożyć na ułożone herbatniki

Wasze Przepisy
Drożdżówki z nadzieniem orzechowym 86

łyżki cukru 1 jajko 30 g masła pół łyżeczki soli Nadzienie orzechowe: 200 g zmielonych orzechów włoskich, lub innych ulubionych 100 g cukru brązowego miałkiego 100 ml śmietanki kremówki 30% kilka kropli aromatu rumowego Dodatkowo: 1 jajko, do posmarowania bułeczek Wykonanie: Ciasto: Zrobić rozczyn z drożdży ( jeżeli używacie drożdży suchych wystarczy wymieszać je z mąką); w tym celu pokruszone(...)najmniej kilka minut ).  Dobrze wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia ( około 1,5 godziny ). Nadzienie orzechowe: Zmielone orzechy wymieszać z cukrem i śmietaną kremówką. Dodać aromat rumowy ( do smaku ) i wymieszać. Formowanie bułeczek: Wyrośnięte ciasto krótko wyrobić. Stolnicę/blat podsypać lekko mąką i rozwałkować ciasto na prostokąt o wymiarach około 50x30 cm. Na rozwałkowanym

Opowieści z piekarnika
Ciasto leśny mech na dużą blachę 652

cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem Składniki do zrobienia krem powinny być schłodzone w lodówce. 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany 30 – 36 % (śmietanki kremówki) 3/4 szklanki cukru pudru 1 i 1/2 szklanki jagód lub borówki lub owocu granatu 2 szklanki malin (lub zimą zamiast malin dodatkową 1 szklankę owocu granatu) Ciasto leśny mech krok(...)prostu ścinam. Zarówno jedno-centymetrowe skrawki jak i górę ciasta kruszę. Krok 5. Przygotowuję krem. Krem przygotowuję oczywiście w trakcie studzenia biszkoptu. Do miski wlewam 500 ml śmietanki kremówki, dodaję 500 g serka mascarpone i ubijam za pomocą miksera na średnich obrotach, aż będzie sztywna. Pod koniec ubijania wsypuję 3/4 szklanki cukru pudru i chwilą ubijam do połączenia składników. Proszę

Ania gotuje
Biszkoptowe Malibu wg Aleex 89

szklanki mąki pszennej, 1/5 szklanki skrobi ziemiaczanej)  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia (można pominąć)  • 2/3 szklanki cukru  • szczypta soli  Masa kokosowa:   • 500 ml śmietany kremówki 30%  • 125 g serka mascarpone  • 1 śmietan-fix  • ½ puszki masy kokosowej  Nasączenie :  • 100 ml likieru kokosowego  • 50 ml wody  Dodatkowo:   • wiórki kokosowe(...)przez około 35 minut lub do tzw. suchego patyczka. 8. Wyjąć, wystudzić. Po wystudzeniu przekroić na 2 blaty, ale dopiero tuż przed przełożeniem kremem. 9. Przygotować krem: dobrze schłodzoną kremówkę wymieszać ze śmietan-fixem. Zmiksować do lekkiego zgęstnienia śmietany. 10. Dodać mascarpone. Zmiksować na gładki krem. Uważać, żeby nie przebić śmietany, bo powstanie masło. 11. Do masy śmietanowej dodać połowę

W mojej kuchni
Dakłas 93

jajek wielkość L 150 g cukru trzcinowego 150 g cukru białego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego Krem mleczny: 250 g serka mascarpone 350 ml śmietany kremówki 30 % 220 krem mleczny z solą morską 1 garść orzechów włoskich 6 daktyli suszonych Dekoracja: kakao, orzechy włoskie, daktyle  Beza: Białka o temperaturze pokojowej ubijam na sztywno. Dodaję łyżkę cukru(...)piekę 20 minut. Zmniejszam na 120 stopni i piekę jeszcze godzinę.Po wyłączeniu piekarnika otwieram drzwiczki i suszę bezy przy uchylonych. Bezy piekę dzień wcześniej.   Krem: Śmietanę kremówkę i mascarpone przekładam do miski, ubijam mikserem na sztywno.Na końcu dodaję krem mleczny, pokrojone orzechy i daktyle, mieszam. Dwie łyżki kremu mlecznego zostawiam do dekoracji. Bezę smaruję połową kremu, układam beze

wesoła kuchnia
Adwokatowy sernik 88

masła Sernik: 1 kg twarogu (trzykrotnie zmielonego lub takiego z wiaderka) 4 jajka 150 g cukru opakowanie cukru wanilinowego (16 g) 2 budynie waniliowe 200 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 200 ml adwokatu Dodatkowo: 160 g czekolady (u mnie deserowa, ale może być również mleczna) 200 ml śmietany kremówki 30% lub 36% (dobrze schłodzonej) płaska łyżka cukru pudru

PatiGotuje
Panna Cotta z mango i marakują 100

czyli Panna Cotta z mango i marakują. Smakuje wyśmienicie. Gwarantuję Wam, że pobiegniecie po dokładkę, więc przygotujcie podwójną porcję ;). Składniki na 5 porcji: 300 ml mleka 500 ml śmietanki kremówki 30% 50 g cukru szczypta soli 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Składniki na galaretkę z mango: 500 g pulpy z mango 2 łyżeczki żelatyny dodatkowo: 3 – 4 marakuje(...)Mleko oraz śmietankę kremówkę wlewamy do rondelka, dodajemy cukier, szczyptę soli . Następnie podgrzewamy na małym ogniu. Mieszamy, żeby cukier się rozpuścił. Do małej miseczki wsypujemy 2 łyżeczki żelatyny i dodajemy 2 łyżki mleka, czekamy ,aż żelatyna napęcznieje. Gdy mleko będzie gorące ( nie można go zagotować) zdejmujemy z ognia  i dodajemy żelatynę. Mieszamy do momentu rozpuszczenia się żelatyny. Dodajemy ekstrakt

noteskulinarnyfiga
Ciasto jogurtowe z truskawkami 56

pieczenia 1,5 szklanki cukru 3 jajka 1 opakowanie cukru waniliowego 0,5 kg jogurtu greckiego 1 szklanka oleju rzepakowego 2 łyżki soku z cytryny truskawki biała czekolada śmietanka kremówka Sposób przygotowania: Mąkę i 3 łyżeczki proszku do pieczenia – wymieszać w misce. Następnie do drugiej większej miski wsypać 1,5 szklanki cukru, wbić 3 jajka, dodać opakowanie cukru waniliowego(...)wierzch ciasta posypać lekko mąką i poukładać połówki truskawek rozcieciem do góry, piec na 180 stopni 50 minut (ja przetrzymałam godzinę). Wystudzone ciasto polać rozpuszczoną biała czekoladą i śmietanką kremówką (2 czekolady pokruszone i 5 łyżek śmietanki rozpuścić w mikrofali). Tak na marginesie nie dawać jakoś bardzo dużo truskawek żeby ciasto nie namokło za bardzo. Autor przepisu: Kamila Banaszak Artykuł

Wasze Przepisy
Piernik z kremem kawowym 88

przegryzą" się ze sobą. Rozwałkowujemy na wielkość blaszki 23x33 cm i pieczemy ok 30 minut w 180 st. C. Krem kawowy: 250 g mascarpone  500 ml śmietany kremówki 30%  1 łyżeczka kawy mielonej  1 łyżka kawy rozpuszczalnej  3 łyżki cukru pudru  1 łyżka żelatyny  1/4 szklanki wody   Dodatkowo: 1 słoik powideł śliwkowy(...)czekolady mlecznej Mascarpone, kremówkę, puder, przekładamy do miski i ubijamy. Kawę rozpuszczalną i ziarnistą zaparzamy razem w 1/4 szklance wody. Żelatynę zalewamy 3 łyżkami zimnej wody i rozpuszczamy w gorącej kawie. Studzimy. Gdy będzie lekko ciepła wlewamy do śmietany i miksujemy razem.  Na ostudzony piernik wykładamy powidła, a na nie krem, polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i wstawiamy

Cynamonowe szczęście
Świąteczny sernik z musem piernikowym 60

kruchych ciasteczek korzennych (ja użyłam ciasteczek Tago) 50 g masła Masa serowa: 1 kg twarogu 200 g cukru 25 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 150 ml śmietanki kremówki 30% 3 jajka   Mus piernikowy: 300 ml śmietanki kremówki 30% 200 g czekolady mlecznej 6 łyżek mleka 2 łyżeczki żelatyny 2 czubate łyżeczki przyprawy piernikowej Do dekoracji

Świat Ciasta
Prosty Tort Makowy „Śnieżne Niebo” z Kokosem i Białą Czekoladą 517

łyżeczka proszku do pieczenia 2-4 krople aromatu migdałowego 190g cukru kryształu 100ml oleju Do nasączenia: około 200ml mleka 80-90ml rumu Krem: 300g białej czekolady 500ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 fix do śmietany (niekoniecznie, w gorące dni radzę użyć) 140g wiórków kokosowych 500g serka mascarpone 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo(...)około 140g konfitury morelowej Do ozdoby: około 200-220ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżeczka fixu do śmietany (niekoniecznie, ale z fixem rozetki będą ładniej się trzymały) mak, wiórki kokosowe do posypania kokosowe czekoladki do ozdoby Przygotujemy masę czekoladową do kremu: 1. Do rondelka wlać 500ml śmietanki

Mała Cukierenka
PIERNIK na szybko 91

szkl.) proszek do pieczenia (1 łyżeczka) przyprawa do piernika (1 łyżka) soda (1 łyżeczka) dżem wiśniowy lub powidła śliwkowe (1 łyżka) Polewa i dekoracja: czekolada gorzka (100 g) śmietanka kremówka 30 % (100 ml.) orzechy włoskie posiekane (garść) Potrzebne gadżety: mikser szpatułka papier do pieczenia miarka kuchenna   waga kuchenna  keksówka 32x11x7 cm. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1.) Ciasto(...)wyjmujemy od razu z piekarnika i pozostawiamy 10 minut, po czym jeszcze ciepły wyciagamy z foremki i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia.  2.) Polewa . W kąpieli wodnej podgrzewamy śmietankę kremówkę i jak będzie ciepła dodajemy posiekaną czekoladę. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji i pozostawiamy do ostygnięcia. Wystudzoną polewą dekorujemy piernik posypując go od razu posiekanymi orzechami włoskimi. | TUTAJ   znajdziesz

RITA food channel