Babeczki piernikowe z czekoladą i orzechami

Babeczki piernikowe z czekoladą i orzechami

Babeczki piernikowe z czekoladą i orzechami

Pierniczkowo – kakaowe świąteczne babeczki oblane mleczną czekoladą Milka i posypane kawałkami orzechów. Grudniowy wypiek pachnący korzenną przyprawą i gorzkim kakao, wymarzony wypiek w okresie przedświątecznych przygotowań. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Babeczki piernikowe z czekoladą i orzechami 5 od 2 osób Autor: Paweł Clad Danie: Wypieki Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 12 sztuk Przygotowanie 10 min. Pieczenie 20 min. Kalorie 180 kcal Świąteczne piernikowe babeczki o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.