bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1869/3453)

Wiosenne babeczki owocowo-warzywne na oleju rzepakowym 133

pracy na drugie śniadanie. Babeczki mają mało cukru, są bez glutenowe, a do ich przyrządzenia używam oleju rzepakowego. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem steroli roślinnych oraz witaminy E i dlatego warto mieć go w swojej kuchni i dodawać np. do wypieków. Są one zdecydowanie lżejsze niż te pieczone na maśle. Polecam :) 10 sztuk: 4 jajka 2 łyżki cukru trzcinowego

Mienta blog
Jesienny gulasz z dyni 137

Jesienny gulasz z dyni 2016-04-06 22:14:21 Bez wątpienia na tytuł królowej jesiennego stołu zasługuje dynia. Stanowi ona także symbol amerykańskiego święta Helloween, ale wtedy jest tylko ozdobą. Dynia swoją popularność zawdzięcza idealnemu połączeniu smaku i wartości odżywczych. Ma szerokie zastosowanie w kuchni. Można ją piec, smażyć, dusić, gotować i marynować. Przyrządzać z niej przetwory, zupy

Wędrówki po kuchni
Pieczona papryka. Jak w łatwy sposób pozbyć się skórki? 148

Piec 30 minut w 200`C. W czasie pieczenia można paprykę odwrócić. Jest gotowa, gdy miejscami zrobi się czarna i zacznie się marszczyć gorącą paprykę umieścić w miseczce i przykryć folią spożywczą, bądź włożyć do foliowego worka. Odstawić, by przestygła. Papryka się zaparzy i skórkę zdejmiesz bez trudu - palcami lub lekko podważając czubkiem nożyka. Usunąć gniazda nasienne

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zakwas na żur z zakwasu chlebowego 237

Będzie jak znalazł do przygotowania wielkanocnego żuru. Jako że chleb piekę już niespełna rok, mam również ciągle pracujący, kilkumiesięczny zakwas żytni, który wykorzystałam do zrobienia szybkiego zakwasu na żur. Dzięki temu zakwas na zupę był już gotowy po 2-3 dniach. Jeśli jednak chcesz, by był bardziej kwaskowy - bez obaw potrzymaj go 5-6 dni w temperaturze pokojowej, codziennie

Moje Qulinaria
Tort orzechowo kajmakowy z kremem kawowym 389

dlatego smaku warto. Puszystemu czekoladowemu biszkoptowi towarzyszy chrupiąca orzechowa beza, masa kajmakowa, a całość idealnie dopełnia krem kawowy. Co tu dużo pisać po prostu musicie zrobić i ocenić sami. Ciasto czekoladowe: 1 1/2 szkl. cukru 6 jaj 6 łyżek mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Białka ubijamy na sztywno, następnie stopniowo dodajemy cukier. Gdy piana

Cynamonowe szczęście
Francuskie rurki z bitą śmietaną i owocami 179

siebie i z obu stron była odrobina wolnego miejsca. (Bez różnicy, z której strony zaczniemy. Osobiście wolę od strony grubszej.) Nawinięte rurki schłodzić w lodówce (około 10 minut). Po tym czasie rurki delikatnie posmarować masłem (opcjonalnie), dokładnie obtoczyć w cukrze i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 15-20 minut

Di gotuje
Prosty miodownik z masą budyniową 187

mleka ü   budyń śmietankowy bez cukru ü   1 szklanka cukru ü   1,5 kostki masła w temperaturze pokojowej Na polewę: ü   2 łyżki masła ü   5 łyżek cukru ü   1 łyżka kakao ü   3 łyżki wody Przygotuj: garnuszek dużą blaszkę  papier do pieczenia Zaczynamy od przygotowania kremu. Gotujemy budyń , według

Bazując na smaku
Ciasteczka pomarańczowe 169

/namioty-imprezowe-dmuchane/ , z okolicznościowym nadrukiem, dzięki którym impreza odbyła się bez przeszkód :) Mam nadzieję, że Waszych domach te ciasteczka będą takim hitem, jak podczas wspomnianego wcześniej festynu. Są przepyszne! :) Składniki: 100 g białej czekolady 75 g cukru 350 g mąki pszennej 75 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 1 duża pomarańcza Czekoladę zetrzeć na tarce

Domowa cukiernia Ewy
Tort piesek 180

mały okrągły, który ja przygotowałam w metalowym rondelku (bez rączki) o średnicy ok 11 cm - zamiast rondelki można użyć metalowej miseczki SKŁADNIKI: Biszkopt prostokątny z formy 24x34 cm 8 jajek 1 i 1/3 szkl cukru 1 i 1/3 szkl mąki 1 i 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Biszkopt okrągły z tortownicy 22 cm (pieczemy takie 2!) 3 jajka

Kto ugości moich gości?
Pulchne Pancakes 158

roztopionego masła 3 łyżeczki proszku do pieczenia  Przygotowanie: Jajka ubijamy mikserem w  misce. Dodajemy mleko, oraz lekko przestudzone masło. W drugiej misce łączymy ze sobą przesiana mąkę i pozostałe suche składniki, które delikatnie przesypujemy do płynnej części naleśników. Drewnianą łyżką łączymy ciasto. Rozgrzewamy patelnię bez tłuszczu i wykładamy na nią łyżką porcje na duże placki

ChilliJemy
Makaroniki pistacjowe 215

wymieszać, dodać barwnik, pamiętajmy że kolor musi być bardzo intensywny, ponieważ rozjaśni się podczas dodawania ubitych białek. W misie miksera umieścić białka (60 gr). Misa musi być czysta, sucha, bez śladów tłuszczu. Przygotować 35 gr cukru. W małym garnuszku umieścić 150 gr cukru i 50 gr wody. W garnuszku umocować termometr cukierniczy. Gotować na dość dużej mocy palniki(...)mikser ustawić na najwyższe obroty i miksować 5-8 min. Bezy mają się wystudzić. Po tym czasie w 3 turach dodawać białka do masy pistacjowej. Delikatnie mieszając po każdym dodaniu. Mieszać tylko do połączeniu, nie za długo. Mieszać szpatułką. Przygotować 3 blachy od piekarnika, wyłożyć je papierem do pieczenia. Uwaga warto posmarować blachę tłuszczem, następnie wyłożyć papierem do pieczenia

moj przepis na
Tarta z gruszkami. 125

Dziś bez zbędnych słów - zapraszam na tarte z gruszkami! Jesień w pełni więc i gruszek pod dostatkiem. Składniki; Ciasto; 1 szklanka mąki pszennej 10 dag masła 1/2 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia   Nadzienie; 5 dag  masła 1/4 szklanki cukru 1 jajko 1/3 szklanki mleka 1 szklanki mąki

Radość kipiąca uśmiechem.
moje placuszki z borówką 153

wymieszać mąkę, jedną łyżkę cukru, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i sól,  następnie dodać mleko, roztopione masło, oraz jajko, całość wymieszać na jednolitą masę i odstawić na 15 minut. Po tym czasie delikatnie mieszając dołożyć do ciasta połowę owoców borówki. Rozgrzać teflonową patelnię i smażyć na niej, bez dodatku tłuszczu,  placki z obu stron do momentu

Kuchnia Babci Basi
TORTILLA Z WARZYWAMI I KAWAŁKAMI INDYKA 184

jest na całym świecie.  W wielu sklepach bez problemu można kupić gotowe placki, których wypełnienie ogranicza tylko nasza wyobraźnia.  Farsz do tortilli może stanowić wszystko -  warzywa, mięso, ryby, zioła, ser, owoce morza, sosy i dipy.  Meksykanie znają przynajmniej kilkanaście zastosowań tortilli, którą zawijają, nadziewają, smażą, pieką, łamią, grillują, maczają w sosach.  Wszystko to dzięki

potrawyregionalne