Kapuśniaczki z Dzikowca – kuchnia podkarpacka

Kapuśniaczki z Dzikowca – kuchnia podkarpacka

Kapuśniaczki z Dzikowca – kuchnia podkarpacka

Kapuśniaczki z Dzikowca – kuchnia podkarpacka Kapuśniaczki to wypiek, który znany jest w każdym zakątku Polski, jednak w różnych regionach różnie się je przygotowuje. Ciasto na kapuśniaczki może być drożdżowe, krucho-drożdżowe albo kruche. Farsz może być pikantny lub łagodny, z kapusty świeżej lub kiszonej, z grzybami suszonymi, świeżymi lub bez grzybów. Można do niego dodać cebulę smażoną na maśle albo zaprawić go skwarkami ze słoniny lub boczku. Nawet forma kapuśniaczków bywa różna – ruloniki, pakieciki, pi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.