Kapuśniaczki z Dzikowca – kuchnia podkarpacka

Kapuśniaczki z Dzikowca – kuchnia podkarpacka

Kapuśniaczki z Dzikowca – kuchnia podkarpacka

Kapuśniaczki z Dzikowca – kuchnia podkarpacka Kapuśniaczki to wypiek, który znany jest w każdym zakątku Polski, jednak w różnych regionach różnie się je przygotowuje. Ciasto na kapuśniaczki może być drożdżowe, krucho-drożdżowe albo kruche. Farsz może być pikantny lub łagodny, z kapusty świeżej lub kiszonej, z grzybami suszonymi, świeżymi lub bez grzybów. Można do niego dodać cebulę smażoną na maśle albo zaprawić go skwarkami ze słoniny lub boczku. Nawet forma kapuśniaczków bywa różna – ruloniki, pakieciki, pi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, kapustą, boczek, drożdżowe, pierogi, ciasto drożdżowe, kapusta kiszona, grzyby, mak, chleb, barszcz czerwony, boże narodzenie, wielkanoc, barszcz, pieczywo, ciasto na pierogi, pieczony boczek, ciasto z makiem, czerwona kapusta, pierogi z kapusta i grzybami, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, chleb na drożdżach

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.