Kapuśniaczki z Dzikowca – kuchnia podkarpacka
Kapuśniaczki z Dzikowca – kuchnia podkarpacka
Kapuśniaczki z Dzikowca – kuchnia podkarpacka Kapuśniaczki to wypiek, który znany jest w każdym zakątku Polski, jednak w różnych regionach różnie się je przygotowuje. Ciasto na kapuśniaczki może być drożdżowe, krucho-drożdżowe albo kruche. Farsz może być pikantny lub łagodny, z kapusty świeżej lub kiszonej, z grzybami suszonymi, świeżymi lub bez grzybów. Można do niego dodać cebulę smażoną na maśle albo zaprawić go skwarkami ze słoniny lub boczku. Nawet forma kapuśniaczków bywa różna – ruloniki, pakieciki, pi... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz
Autor
Trzeci Talerz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, kapustą, boczek, drożdżowe, pierogi, ciasto drożdżowe, kapusta kiszona, grzyby, mak, chleb, barszcz czerwony, boże narodzenie, wielkanoc, barszcz, pieczywo, ciasto na pierogi, pieczony boczek, ciasto z makiem, czerwona kapusta, pierogi z kapusta i grzybami, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, chleb na drożdżach
Inne przepisy z Trzeci talerz
Dodaj komentarz