jajka 3/4 szkl. mleka 2 opakowania budyniu waniliowego/śmietankowego bez cukru 1/2 szkl. ksylitolu/erytrolu /cukru 2 duże garście śliwek suszonych Polewa: 50 g czekolady gorzkiej 2 łyżki ksylitolu/erytrolu/cukru 3 łyżki mleka 1 łyżka masła 3 łyżki kakao Przygotowanie : Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Jajka ucieramy ze słodzidłem. Dodajemy twaróg i miksujemy. Wsypujemy budynie
Czarnawisienkaszprycy i wyciskać ptysie na blache wysmarowaną tłuszczem piec w piekarniku po ok. 20 min, w temperaturze 220 st. Po przestudzeniu ciastka przekroić i napełnić kremem, posyłać cukrem pudrem MASA 25 dag masła 25 dag cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 szklanka mleka 1 budyń waniliowy bez cukru Ugotować budyń. Masło utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, dodać
RAROSSAtakiemu połączeniu – kwaśny agrest, lekko słodki budyń, gorzkie kakao, piankowa beza i idealnie kruche ciasto tworzą razem eksplozję smaków Czy można chcieć więcej? Spróbujcie, myślę, że się zakochacie Składniki na kruche ciasto: 1/2 kilograma mąki pszennej 1 kostka (200 g) masła 4 jajka 1 płaska łyżeczka proszku o pieczenia (opcjonalnie, ciasto nie musi wyrastać) Dodatkowo: 2 łyżki kakao
Słodki sentymentsporą ilość mięsa - tradycyjną oraz białą kiełbasę. Jest to wersja bez jajek, ale jeśli ktoś chce, to nic nie stoi na przeszkodzie, by je tu dodać. Czasami dodaję też boczek wędzony lub frankfurterki zamiast tradycyjnej kiełbasy. Jest gęsty i treściwy! A może macie ochotę na wegetariański żurek z pieczonymi ziemniakami? Przepis ➨ Wegetariański żurek na wodzie z kiszonych ogórków
Kuchnia MagdaLenyCiasto Ananasowy Migdałek Moje ciasto z serków Danio było ostatnio bardzo popularne, dlatego postanowiłam zrobić podobne. Ciasto jest bez użycia mąki pszennej. Mąka została zastąpiona budyniami. Masa natomiast jest bardzo delikatna. Blaszka 24 cm x 24 cm Składniki na ciasto: · 5 opakowań po 40 g budyniów czekoladowych(...)jajek · 1 szklanka cukru · 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę: · 4 opakowania po 140 g serków Danio · 500 ml śmietany 36 % · 2 po 75 g cytrynowe galaretki
Kulinarna Chwilaukładamy na blasze łączeniem do dołu i smarujemy pozostałym jajkiem. Pieczemy ok. 10-15 minut lub do momentu, w którym ciasto nabierze złotego koloru. Gotowe! Imprezowe przekąski nie muszą być czasochłonne i trudne. Przecież nikt nie ma czasu na stanie w kuchni 😉 Tymi propozycjami zrobicie furorę na imprezie bez konieczności spędzenia nad nimi kilku godzin. Spróbujcie sami! 😉 Artykuł Imprezowe
Mostek w kuchnizrobić ciasteczka francuskie z cynamonem? Ciasto rozwinąć i bez zdejmowania z papieru pokroić na kwadraty o boku 4 cm. Kwadraty posmarować delikatnie wodą lub mlekiem i wilgotną stroną docisnąć do wymieszanego cukru z cynamonem. Kwadraty układać stroną z cynamonem w dół na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pomiędzy ciastkami nie zostawiać dużych odstępów, gdyż ciastka rosną tylko
Kuchcik gotujetakiemu połączeniu – kwaśny agrest, lekko słodki budyń, gorzkie kakao, piankowa beza i idealnie kruche ciasto tworzą razem eksplozję smaków Czy można chcieć więcej? Spróbujcie, myślę, że się zakochacie Składniki na kruche ciasto: 1/2 kilograma mąki pszennej 1 kostka (200 g) masła 4 jajka 1 płaska łyżeczka proszku o pieczenia (opcjonalnie, ciasto nie musi wyrastać) Dodatkowo: 2 łyżki kakao
Słodki sentymentJeśli lubimy czuć cząstki pomidorów zostawiamy taki sos bez miksowania. Jeśli natomiast chcemy uzyskać gładki sos – zawartość garnka miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Muffinki smarujemy sosem i układamy na nich pokrojoną szynkę parmeńską oraz „poszarpaną” mozzarellę. Muffinki wkładamy do nagrzanego do maksymalnej temperatury piekarnika (220 stopni), pieczemy ok. 15 minut. Gotowe Artykuł Muffinki pizzowe pochodzi
I LOVE LIFEzakupów, a także sposobów, by zjeść ciepły posiłek w pracy bez używania mikrofali, gdy nie ma jej pod ręką, lub zwyczajnie nie chcemy by nasze danie traciło w niej cenne witaminy. Cała książka podzielona jest na 8 rozdziałów - sałatki i tu znajdziemy oryginale przepisy jak np. sałatka z pieczonym kalafiorem i migdałami, czy z pieczonych marchewek i soczewicy
Cynamonowe szczęściepapryką Chłodnik z pieczonych buraków z fetą Chłodnik z pieczonych buraków Botwinka na zakwasie buraczanym Szpinakowy chłodnik Chłodnik z botwinki z zakwasem buraczanym Botwinka kiszona w maślance Czas przygotowania: 20 minut + czas kiszenia Składniki: 1 pęczek botwinki z małymi buraczkami 4 ząbki czosnku około 1 litra maślanki bez żadnych ulepszaczy (warto sprawdzić jej składniki) 1 łyżka soli niejodowanej
Kulinarne przygody Gatitycukru kryształu 20 dkg bułki tartej 10 dkg masła bez soli 2 łyżki płatków migdałowych Jak przygotować sypane ciasto jabłkowe . Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, włożyć do miski, dodać cukier kryształ, wymieszać i odstawić na 15 minut. Masło rozpuścić w mikrofalówce. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód formy wysypać 1/3 część bułki tartej, na bułkę
mecookscukinii, które idealnie komponują się z aromatyczną ziołową nutą to moja propozycja sezonowego obiadu. Składniki: Ciasto: 110g masła 200g mąki pszennej 1 jajko szczypta soli 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia masło do wysmarowania formy Nadzienie: 180g koncentratu pomidorowego Pudliszki 1 łyżka śmietany 1 jajko 70g żółtego sera 1 mała cebula 1 ząbek czosnku zioła prowansalskie 1 cukinia 2 pomidory(...)prowansalskimi. 5. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec jeszcze przez około 25-30 minut. Gotową tartę podawać na ciepło lub zimno. #pudliszki Czy wiecie, że do przygotowania 200-gramowego słoiczka koncentratu potrzebny jest aż kilogram pomidorów? Pudliszki wybiera te najlepsze: świeże, dojrzewające w pełnym słońcu, bez skórek i pestek. Aby zachować ich cenne wartości odżywcze
Szalona Kuchnia EwelinyCHIŃSKU Jaka jest tajemnica błyskawicznej kaczki po chińsku? Mięso piecze się szybko dzięki super zabiegowi: trzeba je krótko obgotować w słodko-kwaśnym roztworze z wody, cukru i octu ryżowego. Mikstura doskonale zmiękcza kaczkę i wzbogaca jej smak. „PIJANE” KLUSKI W 15 MINUT Przewrotna nazwa dla dania bez grama alkoholu. Pijany makaron to super proste, a pyszne danie, który zrobi
Niedzielny kucharzbułeczki drożdżowe, zapewne dlatego, że jest to miękkie pieczywo, bez chrupiącej skórki, która oprócz tego, że nam dorosłym bardzo smakuje, to dzieci mogą mieć z nią niemały problem. Szybkie bułeczki śniadaniowe oprócz tego, że czas ich wyrastania, jak to przy cieście drożdżowym, trwa kilka chwil, to ich pieczenie to tylko 15 minut! Przepis na bułeczki śniadaniowe Składniki potrzebne
MamaOskarka