Far breton, czyli ciasto bretońskie ze śliwkami

Far breton, czyli ciasto bretońskie ze śliwkami

Far breton, czyli ciasto bretońskie ze śliwkami

Przepis na : deser

Far breton to ciasto prosto z Bretanii, które wizualnie przypomina pudding, flan i ewentualnie sernik. Smak nieporównywalny z niczym innym!  Czysta poezja! Zamiast śliwek można użyć rodzynek. Ciasto równie wspaniale smakuje bez dodatków. Moczenie w alkoholu można zastąpić odrobiną gorącej wody. Spróbujcie zjeść go na ciepło - nie pożałujecie! S KŁADNIKI 3 JAJKA 1/2 LITRA MLEKA 50g MASŁA (ROZTOPIONE) 1/2 SZKLANKI CUKRU 3/4 SZKLANKI MĄKI 1 ŁYŻKA RUMU (LUB INNEGO ULUBIONEGO TRUNKU) 250g ŚLIWEK SUSZONYCH B... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zofiana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.