U moich znajomych rośnie w ogrodzie piękne drzewko lilaka pospolitego, błędnie nazywanego fioletowym bzem. Oczywiście od razu musiałam nazrywać kilka gałązek. Po powrocie do domu zaczęłam szukać przepisów na wykorzystanie tych pięknych kwiatów w kuchni. I znalazłam fantastyczny przepis na stronie Czytam i Smakuję na zdrową herbatkę o delikatnym aromacie bzu (lilaka) i karmelu. Zapraszam do przygotowań! Na 9 saszetek bzowej herbatki, potrzebujemy 3 gałązki bzu. Kwiatki odrywamy delikatnie w taki sposób, aby st... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Coraz częściej mówi się o szerokim zastosowaniu czarnego bzu.
Czytaj dalej...