Risotto z pieczoną dynią, parmezanem i orzechami pekan

Risotto z pieczoną dynią, parmezanem i orzechami pekan

Risotto z pieczoną dynią, parmezanem i orzechami pekan

Pora nadeszła na dynie. Zaczynają pojawiać się w sklepie różnego rodzaju, zabarwiając nam jesień na żółto i pomarańczowo.  Dynie odkryłam bardzo późno, bo już jako dorosła kobieta.  W rodzinnym domu się dyni nie jadało, bo była mdła i bez smaku.  Za późno wzięłam się za odczarowywanie koszmarów jedzeniowych z dzieciństwa. Walka nierówna, bo przekonać musiałam domowników, ale udało się. Pan mąż zakochał się w dyniowym risotto mimo iż jest bezmięsne. Potrzebujecie dwadzieścia minut, aby ciągle mieszając... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Piekarz-Kucharz-Garkotłuk

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.