bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1862/3453)

Sernik czekoladowy z musem pomarańczowym 829

zafoliować, schłodzić przez 60 minut w lodówce - spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, wypuszczając go poza obręcz - schłodzonym ciastem wylepić dno oraz boki tortownicy do połowy jej wysokości - tortownicę z ciastem ponownie krótko schłodzić - ciasto nakłuć gęsto widelcem, wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika, piec około 20 minut - upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i ostudzić MASA SEROWA - składniki(...)wyrównać i wstawić do piekarnika - piec 70-80 minut lub do momentu ścięcia się wierzchu sernika (środek może być lekko trzęsący się, lecz nie może być płynny) - sernik pozostawić w wyłączonym piekarniku, studzić przy otwartych drzwiczkach - ostudzony sernik schłodzić w lodówce MUS POMARAŃCZOWY - pomarańcze umyć, obrać ze skórki, wyciąć ze środka cały miąższ (bez błonek), wraz z powstałym podczas

Smakołyki Bereniki
Tarta ze śliwkami, budyniem i bezą włoską 198

łyżka zimnej wody Składniki na nadzienie: 500 g śliwek, umytych, wydrylowanych, pokrojonych w ćwiartki 3 łyżki cukru 1 łyżeczka cynamonu 25 g budyniu waniliowego bez cukru 250 ml mleka Składniki na bezę: 100 ml wody 300 g cukru 3 białka CZAS PRZYGOTOWANIA: 200 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: TRUDNY 1. Śliwki układamy na sitku, zasypujemy dwiema łyżkami cukru i pozostawiamy(...)lodówki na 1 godzinę. 3. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni Celsjusza. Na ciasto kładziemy kawałek folii aluminiowej i zasypujemy ryżem, grochem lub specjalnymi ceramicznymi kulkami. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 10 minut, następnie zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze 5 minut. Na podpieczony spód wykładamy odsączone i delikatnie odciśnięte śliwki skórą do dołu. Posypujemy łyżeczką cynamonu i wkładamy do piekarnika

My Culinary Art
Sernik 159

poważniej- ma tę zaletę, że trudno je zepsuć, bo z natury jest nieudane. Jak głosi legenda, jego autorka Mildred "Brownie" Schrumpf zapomniała dodać do klasycznego ciasta czekoladowego proszku do pieczenia. Niezrażona porażką pokroiła niewyrośnięte ciasto na kwadraty i tak powstało amerykańskie brownie . Goście byli zachwyceni, a pani Schrumpf musiała podawać dokładki! Sernik znalazłam w książce Joanny Niedobeckiej "Domowe wypieki(...)mąki pszennej Masa serowa 750 g twarogu z wiaderka lub twarogu półtłustego dwukrotnie zmielonego 3 jaja 100 g cukru 2 łyżki oleju 300 ml mleka torebka budyniu waniliowego bez cukru Polewa czekoladowa 40 g masła 100 g gorzkiej czekolady 30 ml płynnej śmietany 30-36 % Przygotuj brownie. Rozpuścić masło w rondelku, po czym zdjąć garnek z palnika i dodać

Z Kuchni Do Kuchni
MUFFINY Z MALINĄ I KREMEM NA BAZIE BEZY SZWAJCARSKIEJ 165

Często zostają mi białka. Zazwyczaj je zamrażam, ale tym razem postanowiłam skorzystać z sezonu malinowego i upiec muffiny udekorowane delikatnym kremem na bazie bezy szwajcarskiej (swiss meringue buttercream) zwieńczone maliną i miętą. Przepis na krem bezowy pochodzi ze strony moje wypieki. I to właśnie na tym przepisie zawsze się wzoruję. Autorką oryginalnego przepisu jest Marthy Stewart , tłumaczenie Pani Dorota . Babeczki(...)otrzymania puszystej masy. Dodajemy po kawałeczki miękkie masło. Dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy razem z ubitymi białkami. Całość ciasta dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy sypki kisiel. Mieszamy. Papilotki nadziewamy białym i różowym ciastem. Do środka wkładamy malinę. Pieczemy 40min w 160-180 o C. Przygotowanie kremu: Miksę ustawić na garnku z wodą

Słodki Zakątek
7 powodów, dla których uwielbiam ... 455

Hiszpanie są jednogłośni co do tego, że do Ameryki wywędrowały z Galicji. * Przyznam, że bez względu na to skąd pochodzą, dla mnie liczy się to, iż bez problemu mogę je robić w domu. Niech Was nie przerazi dodatek smalcu i fakt smażenia na oleju - przecież nie używamy ich nagminnie, a same empanadillas nie opływają tłuszczem i wcale(...)głębokiej patelni rozgrzać olej i smażyć empanadillas z obu stron na złoty kolor. Osuszać na papierowym ręczniku i podawać.  "Na patio kazałam postawić gliniany piec i obie z Cataliną wzięłyśmy się za pieczenie empanad. Mąka pszenna była kosztowna, ale nauczyłyśmy się je przyrządzać z kukurydzianej. Kiedy wyjmowałyśmy je z pieca, jeszcze nie zdążyły ostygnąć, a ich zapach rozchodził

KUCHARNIA
Sernik amaretto 127

przy małym, okrągłym kawiarnianym stoliku. Niespokojnie spoglądając na zegarek, zerkała w kierunku drzwi. On przyszedł po kilku minutach. Dosiadł się do jej stolika. W ręku trzymał żółte tulipany. Siedzieli bez słowa i co chwilę zerkali nieśmiało na siebie, nic do siebie nie mówiąc. Kiedy ona podnosiła na niego wzrok, on go spuszczał. I odwrotnie…Wtedy pomyślałam: „Patrzcie(...)Wykonanie: masa : zmielony twaróg zmiksować z cukrem, mascarpone, śmietanką, wbijać po jajku. Następnie dodać budyń, sok z cytryny i amaretto. Masę przełożyć do małej tortownicy (22cm) wyłożonej papierem do pieczenia, posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec 60-70min w 170C. Studzić w uchylonym piekarniku. Polewa : w garnuszku stopić masło, dodać mleko, cukier i kakao, wymieszać na gładką

Raj dla Podniebienia
Najłatwiejsze ciasteczka orzechowe i o tym dlaczego warto kupować na Bee.pl 194

stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). W miski przekładamy pastę orzechową, wbijamy jajko i wsypujemy pół szklanki cukru trzcinowego. Całość mieszamy łyżką. Z masy formujemy w dłoniach małe kulki (moje są ciut większe od orzecha włoskiego). Każdą lekko spłaszczamy i układamy (w odstępach) na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie robimy wzorki widelcem. Ciasteczka pieczemy na środkowym poziomie

Słodkie okruszki
Wtorek – Kurczak z ryżem a la pilaf 126

wykorzystywania podobnych składników i pieczenia wszystkiego za jednym zamachem. Filety z kurczaka upiekliśmy razem z kurczakiem i warzywami. Ryż zrobił się sam:) Wykorzystaliśmy też tę samą suruwkę co w niedziele. Danie można też według poniższego przepisu zrobić od podstaw. Wychodzi równie smaczne! Zobacz menu na tydzień – fast and fryless, czyli szybko i bez smażenia, w którym wykorzystaliśmy(...)zioła, liść laurowy i zalewamy szklanką wody. Przykrywamy i gotujemy 17 minut. Po tym czasie ścigągamy pokrywkę, mieszamy ryż, solimy i pieprzymy do smaku. Krok 4 Kurczaka wyciągamy z pieca i odstawiamy na kilka minut, żeby soki równo rozprowadziły się w filetach. Krok 5 Z pieczeni zostanie pyszny sos, pełny aromatów z marynaty. Przelewamy go na patelnię i podgrzewamy kilka

Niedzielny kucharz
Chleb czekoladowy z orzechami i rodzynkami 128

pieczeniu organizowanym przez Amber i Beę i po raz kolejny jestem zachwycona :)! Ty razem miałyśmy za zadanie upiec chleb czekoladowy z przepisu z książki Emmanuela Hadjiandreou ‘How to make bread’. Mimo, że chleb nie wyszedł mi może idealnie, to mnie -i wszystkich, którzy go spróbowali -zachwycił :)! To coś pośredniego w smaku między ciastem i chlebem :)! Smakuje rewelacyjnie bez(...)też smakowitego przygotowały, bo w naszym gronie jest zdecydowanie dużo talentów… i na pewno upieczone chlebki czekoladowe będą zachwycające. Zapraszam do odwiedzenia blogów Piekarek biorących udział we wspólnym pieczeniu… Chleb czekoladowy z orzechami i rodzynkami Składniki: 170 g (2/3 szkl) aktywnego zakwasu żytniego* 250 g (1 szkl) ciepłej wody 330 g (2 i 2/3 szkl) mąki chlebowej

UgotujmyTo.pl
GOŁĄBKI ze szpinakiem bez mięsa – wegańskie! 237

razem zajmiemy się przemycaniem bardzo zdrowego szpinaku, przemycimy go w obiadowym posiłku! Sprawimy, że szpinak będzie pozytywnie wpływał na smak naszych gołąbków Gołąbki co prawda są bez mięsa, ale spokojnie – niełatwo to wyczuć //   Składniki (ok. 10 sztuk): 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 1/2 szklanki jaglanej 1/2 szklanki ryżu lub kaszy jęczmiennej 4 szklanki gorącej wody 100 g czerwonej(...)czynność, aby zdjąć jak największą ilość liści. Następnie z każdego liścia skrój zgrubienia. Włóż je ponownie do gotującej się wody i gotuj około 15 minut – skróci to czas pieczenia gołąbków. Wcześniej lub teraz możesz przygotować farsz – czerwoną soczewicę, kaszę jaglaną, ryż lub kaszę jęczmienną, startą na grubych oczkach marchewkę, pokrojoną w kostkę czerwoną kapustę oraz szpinak (rozdrobniony lub drobno

Via Gusto
Bûche de Noël – rolada biszkoptowa z kremem z mascarpone 125

spaleniem drewno skrapiano oliwą lub winem oraz posypywano solą i pieprzem. Popiół jaki powstał ze spalenia polana, miał ochronić dom przed ogniem a gospodarzom zapewnić pomyślność. Wraz z wyparciem pieców z domów i zastąpienie ich grzejnikami żeliwnymi, polano zastąpiono świecami a na stole zaczęło pojawiać się ciasto w kształcie polana. Ale wróćmy do samego ciasta. Pod tą piękną nazwą, kryje(...)wymiany i spokojnie bez niej można się obejść, zastępując ją kremem. Polecam to ciasto szczególnie w Święta, bo wygląda bardzo oryginalnie na stole. Drukuj Bûche de Noël – Polano Bożonarodzeniowe Czas przygotowania 20 minut/y 12 minut/y 32 minut/y Składniki Ciasto 3 jajka 70g cukru 50g mąki pszennej 30g mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki proszku do pieczenia Krem 250 g mascarpone

Mieszam w Garnku
TOSTY SEROWE (keto, LCHF, bez glutenu) 2050

każdego takie 2 trójkąty jak na foto). Piec przez kilka minut w zależności od mocy tostera do momentu aż się zarumienią bądź dłużej jeśli lubicie bardziej przypieczone. Tosty serowe sprawdzą się zarówno na ciepło, jak i na zimno w formie kanapek czy przystawek rożnego rodzaju dodatkami, sosami itp. — BTW całości bez dodatków

Ola la LCHF
Pikantny pasztet marchewkowy 169

wytrzymać, ale poczekajcie aż pasztet całkowicie ostygnie. Dopiero wtedy zacznijcie go kroić. Wcześniejsze próby mogą skończyć się katastrofą. Ilość porcji: 1 foremka o długości 16cm Czas przygotowania: 30 minut + pieczenie Składniki: soczewica czerwona – 1 szklanka marchewka – 500g kasza jaglana, jęczmienna lub pęczak – ½ torebki ugotowanej masło orzechowe – 3 łyżki cebula – 1 sztuka czosnek(...)mielona kolendra – 1 łyżeczka kmin rzymski – 1 łyżeczka jajka – 3 sztuki woda – 2 szklanki olej do smażenia sól, pieprz Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 180°C bez termoobiegu. Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu. Szklankę suchej soczewicy zalej 2 szklankami wody i ugotuj z dodatkiem liścia laurowego do miękkości. Ugotowaną soczewicę, kaszę i masło orzechowe zblenduj

wiecejwarzyw.pl
PAPRYKA FASZEROWANA MIĘSEM MIELONYM (keto, LCHF, optymalna, paleo, bez glutenu i laktozy) 378

laktozy na 10 minut przed końcem pieczenia papryki można mięso posypać startym żółtym serem lub mozzarellą. Dla podbicia makro ja dodaję zawsze na talerz jakiś tłuszcz, czyli masło klarowane, smalec a od kilku miesięcy staram się do każdego posiłku dorzucać olej MCT , o którego właściwościach pisałam tutaj . Smacznego! — BTW całości bez sera żółtego i dodatkowego tłuszczu

Ola la LCHF