Regionalne Smaki - LISTOPAD. ZAPROSZENIE

Regionalne Smaki - LISTOPAD. ZAPROSZENIE

Regionalne Smaki - LISTOPAD. ZAPROSZENIE

W listopadzie zapraszam do upieczenia Piroga Biłgorajskiego. Potrawa została wpisana na Listę Produktów Tradycyjnych województwa lubelskiego . Piróg biłgorajski, to wytrawny wypiek z kaszy gryczanej, zmieszanej z ziemniakami, serem i skwarkami owinięty ciastem krucho-drożdżowym lub upieczony bez ciasta, czyli bez skórki i  wtedy będzie to piróg ,,łysy". Przepis będziemy publikować 26  listopada 2015 r. (czwartek) o godz. 20:00. Po publikacji proszę o przesłanie linka do swojego posta. Link należy wklei... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codziennik Kuchenny

Autor

Renata Karon-SlomczynskaRenata Karon-Slomczynska

Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, kasza, ziemniaki, kasza gryczana, twaróg, placki, boczek, drożdżowe, kruche ciasta, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, ciasto kruche, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, jajka z farszem, pieczone ziemniaki, ciasta z masa, pieczony boczek, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, placek z serem

Inne przepisy z Codziennik Kuchenny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.