Sałatka z pieczonych buraków i papryki

10
  • Sałatka z pieczonych buraków i papryki
  • Sałatka z pieczonych buraków i papryki

    Sałatka z pieczonych buraków i papryki Składniki: 3 upieczone buraki 3 upieczone papryki czerwone 3 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia 2 łyżki octu balsamicznego    2 szczypty soli morskiej 2 szczypty pieprzu  2 szczypty kurkumy Pieczone   buraki: Surowe buraki opłukać, osuszyć, przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć pokrywką. Piec ok. 1 godziny przy 200°C, przy termoobiegu czas się skraca do 45 minut (trzeba sprawdzać). Buraki powinny być mniej więcej tego samego rozmiaru dla r... Czytaj dalej na blogu Wino Francja Kuchnia


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Wino Francja Kuchnia

    Dodaj komentarz