Sałatka z pieczonych buraków i papryki

Sałatka z pieczonych buraków i papryki

Sałatka z pieczonych buraków i papryki

Sałatka z pieczonych buraków i papryki Składniki: 3 upieczone buraki 3 upieczone papryki czerwone 3 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia 2 łyżki octu balsamicznego    2 szczypty soli morskiej 2 szczypty pieprzu  2 szczypty kurkumy Pieczone   buraki: Surowe buraki opłukać, osuszyć, przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć pokrywką. Piec ok. 1 godziny przy 200°C, przy termoobiegu czas się skraca do 45 minut (trzeba sprawdzać). Buraki powinny być mniej więcej tego samego rozmiaru dla r... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wino Francja Kuchnia

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.