bezowe - 1321 przepisów (strona:33/89)

Rolada bezowa z galaretką truskawkową 174

Wiem, że mnie nie było bardzo długo i pewnie większość z Was doszła do wniosku, że nie prędko dodam jakikolwiek post, a tym czasem wracam z przepisem na roladę bezową, czyli wykorzystanie białek zalegających w lodówce (przynajmniej w moim przypadku tak jest :) Zawsze obawiałam się, że rolada z białek może się nie udać, lub pokruszyć tak, że do niczego się

Ciasteczkowy Potwór
Ananasek bez pieczenia 287

jest za słodki. Jeżeli tak, to należy go rozcieńczyć z wodą, ale wszystkiego ma być 1 1/2 szklanki. Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Bezy i ciasta bezowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dania bez glutenu Tagged: ananas , budyń , daktyle , kremówka , wiórki kokosowe

https:KKuchniaMniam
Pomarańczowo – czekoladowy torcik na białkach 277

Polewę przestudzić i polać po wypieku. Część polewy połączyłam ze ściętymi okruchami ciasta i uformowałam kuleczki. Smacznego :) Torcik pokroiłam zanim dobrze stężał. Kategoria: A-Z SŁODKO , Bezy i ciasta bezowe , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Wykorzystanie białek Tagged: budyń , kakao , kremówka , mascarpone , olej , pomarańcze , soki owocowe , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Tort bezowy z masłem orzechowym i powidłami śliwkowymi 170

powidła śliwkowe :) szczerze mówiąc to mój osobisty przepis i wydaje mi się ,że połączenie tych smaków to istna rozkosz dla podniebienia uzależnionych od słodkości :) Składniki :   krążki bezowe 26 cm - 6 białek z jajek typu L - cukier dwukrotność ilości białek - jeśli białek jest 240 ml to cukru 480 ml ,    średnio  1 białko

Wypieki Rene
Bezy z bzem 179

jednej części dodać odrobinę czerwonego, do drugiej niebieskiego barwnika. Wymieszać. W rękawie cukierniczym z końcówką w kształcie gwiazdki namalować cienkim pędzelkiem niebieski pasek barwnikiem. Napełnić rękaw błękitną masą bezową. Wyciskać małe beziki, zachowując odstępy. Tak samo postąpić z czerwonym barwnikiem i różową bezą.  Piec w 120 st. C. przez 1,5-2 godziny, aż beziki całkowicie się wysuszą. Wystudzić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort bezowy z wiśniami, malinami, czarną porzeczką i truskawkami. Kaloryczna bomba. 249

mój pierwszy tort bezowy. Przygotowałam go na majówkę. Nie obyło się bez błędów ale w rezultacie był bardzo smaczny. Beza ładnie się piekła do momentu, aż gdzieś wyczytałam że lepiej ją piec na termoobiegu ! ! !Przestawiłam i zaczęło się pękanie :-/ Nie róbcie tego i pieczcie na ustawieniu góra-dół.  Jakoś tą bezę uratowałam, przecież w kuchni się nie poddaję. Efekty

Jemy Pijemy
Tort bezowy z truskawkami. Beza z truskawkami. 200

innego dania potrzebne mi były żółtka jajek, a że nie lubię wyrzucać jedzenia musiałam jakoś wykorzystać białka. Postanowiłam zrobić kolejne podejście do tortu bezowego. Tym razem z pysznymi świeżymi truskawkami. Niebo w gębie, mówię wam :)  To wcale nie jest takie skomplikowane jak się wydaje. Składniki: 6 białek 200 g cukru  szczypta soli 1 łyżeczka soku z cytryny

Jemy Pijemy
Tarta cytrynowa z bezową pianką 265

cukru pudru 150 g masła jajko szczypta soli Lemon curd: 4 cytryny 2 całe jajka 2 żółtka szklanka cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju Pianka bezowa: 3 białka 150 g cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu      Składniki na kruche ciasto zagniatamy szybko ze sobą, formujemy kulę i chowamy do lodówki

sama złodycz
Nie tylko dla dzieci 200

miesiąc temu, ale znów - jakoś nie było okazji o nich napisać. Szkoda, żeby przepały w czeluściach dysku, bo są naprawdę urocze i pyszne. Intensywnie kokosowa babeczka z delikatnie truskawkowym, bezowym kremem, który smakuje jak ciepłe lody . Dzieciaki je uwielbiają, a dorośli z rozrzewnieniem wspominają dawne czasy. Spróbujecie? Mini muffinki kokosowe z bezą truskawkową Składniki: (na 24 sztuki) 170 g mąki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Przełamywanie barier - makaroniki 202

świat. Jako pierwsze - makaroniki...Gdy pierwszy raz usłyszałam tę nazwę pomyślałam, że to jakiś drobny makaron... Z truskawkami może...? Okazało się, że byłam daleka od prawdy. Makaroniki bowiem to bezowe, migdałowe ciasteczka. Kapryśne, i niezwykle delikatne. Ich przygotowanie wymaga ogromnej precyzji, należy skrupulatnie trzymać się przepisu, bardzo uważać, aby piana nie opadła. Po tych wszystkich esejach na ich temat, które

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Najprostsza Pavlova 20483

waniliowego250 g malinlistki miętyBiałka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania partiami dodając cukier. Na blasze położyć arkusz papieru do pieczenia, narysować koło o średnicy 23-25 cm. Masę bezową wyłożyć na papier, formując kopiec.Podpiec w 160 st. C. przez 10 minut.Następnie zmniejszyć temperaturę do 130 st. C. i piec jeszcze przez 90-105 minut. Wystudzić.Kremówkę ubić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Moje ulubione świąteczne ciastka 136

kokosowych ciastek , które przypominają choinkę. Są to proste świąteczne ciastka posypane liofilizowana (co to za trudny wyraz do wypowiedzenia!) truskawkami. Prawda, że fajne? W tygodniu upiekłam całkiem inne ciastka bezowe niż te powyżej mianowicie ciastka bezowo – orzechowe przełożone lekkim krem z mascarpone.Te ciastka są również bardzo smaczne. Przełożone kremem z mascarpone i białej czekolady to prawdziwy rarytas do świątecznej

codojedzenia
Lukier 154

szprycy). Jeśli nie zdążymy udekorować wszystkich ciastek za jednym razem, można przechować do następnego ozdabiania. Jeśli macie opory przed wykorzystywaniem surowego białka, można przygotować go także na bazie proszku bezowego (meringue powder) dostępnego w cukierniczych sklepach internetowych. Podane proporcje wystarczą na udekorowanie od 8 do 10 dużych blach pierników (w zależności od tego jaki macie system lukrowania ;). Po wskazówki

Ciastkozercy
Słodkie przeboje na każdą imprezę 144

niezwykłego efektu końcowego, którym jest połączenie się wszystkich smaków. Kompozycja kruchości spodu, z owocowym bogactwem warstwy z galaretką i malinami, puszystością śmietanowego kremu z serkiem mascarpone i chrupiącym bezowym blatem - warstwą zwieńczającą to dzieło kulinarnej sztuki - przenosi nas do cukierniczego raju. Każdego, kto spróbuje tego ciasta, trudno będzie już zadowolić prostymi wypiekami. Każdy, kto upiecze malinową chmurkę, znajdzie swój sposób

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia