Jabłecznik z pigwowcem

Jabłecznik z pigwowcem

Jabłecznik z pigwowcem

Delikatny biszkopt przełożony masą budyniową z jabłkami i konfiturą pigwową. Tort jabłkowy nie jest za słodki, orzeźwiający, dlatego na wierzchu korona z bezy, która osładza całość. BISZKOPT: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej MASA JABŁKOWA: 1kg jabłek słodkich 1/2 szklanki konfitury z pigwowca 2 budynie śmietankowe 1/2 szklanki wody 1/3 łyżeczki cynamonu KREM Z PIGWOWCA: 1 szklanka konfitury z pigwowca 1 łyżka żelatyny 2 łyżki wody 330g śmietanki 30% BEZA: 3 bia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu https:KKuchniaMniam

Warto przeczytać

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

KuchniaMniamKuchniaMniam

Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, biszkopt, ciasto, krem, konfitura, budyń, ciasta biszkoptowe , ciasto biszkoptowe, tort, torty, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciastka kremówki, ciasto z białek , bez pieczenia, pieczone jabłka, jabłka pieczone, jabłka prażone, ciasta z jabłkami, ciasto z bezami, ciasto z masą budyniową, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasto budyniowe, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, tort bezowy

Inne przepisy z https:KKuchniaMniam

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.