Pavlova z wiśniami i serkiem mascarpone

Pavlova z wiśniami i serkiem mascarpone

Pavlova z wiśniami i serkiem mascarpone

Pavlova – deser australijski, rodzaj torcika bezowego udekorowanego bitą śmietaną i świeżymi owocami.  Nazwa pochodzi od nazwiska rosyjskiej tancerki baletowej Anny Pawłowej. Składniki: Beza 7 białek cukier szczypta soli Krem 250 g serka mascarpone 3 żółtka 3 łyżki cukru Ponadto wypestkowane wiśnie 3 łyżki cukru Wykonanie: Białka wbić do szklanki następnie wziąć 2 razy tyle cukru ile zajmują białka. Białka przelać do naczynia ubijać ze szczyptą soli. Gdy białka będą sztywniejsze ucierając dodawać powoli cukier... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pychotkaaa

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Gabriela Uchto

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

wiśnia, mascarpone, deser, desery, deser z mascarpone, bita śmietana, krem, ciasta z masa, ciasto z masa, tort, torty, ciasto, krem mascarpone, tort bezowy, ciasto z bezami, ciasto z białek , ciasto z kremem mascarpone, ciasta z kremami, ciasto z kremem, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z Pychotkaaa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.