Duża ilość malin, przepyszna beza z migdałami to zasadnicza zaleta, która wyróżnia to ciasto.Trochę pracochłonne, ale czego się nie robi dla doskonałego smaku. SKŁADNIKI Ciasto kruche 3 żółtka 10 dag. masła extra 15 dag mąki pszennej 1 łyżeczek proszku do pieczenia 1 łyżeczka esencji waniliowej 2 łyżki cukru pudru Beza z migdałami 15 dag cukru 3 białka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej ok 50 g. płatków migdałowych Krem śmietankowy 1 łyżeczka esencji waniliowej 3 łyżki cukru pudru 25 dag schłodzone... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...