Bezowy placek z czerwonymi porzeczkami
Bezowy placek z czerwonymi porzeczkami
Kruchy, częściowo migdałowy spód, wewnątrz którego znajduje się lekka, miękka, piankowa beza z zatopionymi w niej ślicznymi, rubinowymi kuleczkami porzeczek. Także i w niej znajdują się migdały (podprażone i drobno zmielone). Ciasto jest pyszne, słodkie, ale zrównoważone, bowiem kwaskowatości nadają mu owoce. Sezon na czerwone porzeczki jest bardzo krótki więc warto go należycie wykorzystać piekąc właśnie ten pyszny placek :) Składniki: Ciasto: 200 g mąki 50 g zmielonych migdałów 100 g cukru 2 żółtka 100 g ma... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu MyCookBook.pl
Autor
Ania R.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, porzeczki, czerwona porzeczka, placki, ciasto z porzeczką, pyszne ciasto, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasto z białek , ciasto z bezami, kruche ciasto, kruche ciasta, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, placki ziemniaczane, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia
Inne przepisy z MyCookBook.pl
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję