Dodane do piany bezowej budynie i oliwa sprawiają, że pianka nie upada i pozostaje puszysta do ostatniego kawałka ciasta, nawet przez kilka dni, o ile tak długo się uchowa. Ten wspaniały przepis pochodzi z bloga Pyry i Gzik. Składniki na kruche ciasto 2,5 szklanki mąki pszennej 250 g masła lub margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru 5 żółtek Owoce: maliny, truskawki lub inne Wykonanie ciasta kruchego: Mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder przesiać na stolnicę. Dodać masło pokrojo... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...