Makowiec z bezą

Makowiec z bezą

Makowiec z bezą

Przepis na : deser

Makowiec z bezą na kruchym cieście (a właściwie półkruchym, jeśli mam być dokładna) to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego makowca. Po zrobieniu kruchego ciasta na żółtkach zazwyczaj zostają nam nadmiarowe białka – tutaj zamieniają się one w chrupiącą bezową skorupkę. Jeśli kupimy zmielony mak w torebkach, to pracy przy nim nie będzie dużo – polecam takie ułatwienie. Makowiec ładnie prezentuje się na stole, jest spory (składniki na dużą, prostokątną blaszkę) i spokojnie można przygotować go dzień lub ... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mak, herbatniki, ciasto, makowce, miód, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasto, kruche ciasta, orzechy włoskie, ciekawe przepisy, włoska, orzechy, mięso, mielone, do pracy, ciasto z makiem, bez pieczenia, ciasto z bezami, deser, desery, ciasteczka, mięso mielone, ciasto z białek , kruche ciasteczka, lekkie ciasto, ciasto z masa, ciasta z masa, mleko zwykle, ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.