P rzepisów na smaczny żur jest mnóswto . O tej porze smakuje najlepiej. Użyłam szklankę własnego żurku. Ilosć 4 porcje Składniki: 1 szt korzeń pietruszki 1/2
AZgotuj!Gulaszowa z wołowiny to właściwie dwa dania w jednym, głównym składnikiem jest dobrej jakości mięso z udźca wołowego. Gotujemy ją z tego co możemy aktualnie
Wanilia i KardamonJest to rodzinny przepis mojego szwagra. Dla mnie to było coś nowego i dziwnego, ale ku mojemu zdziwieniu pycha. Przygotowanie barszczu – do garnka wlać wodę
Kuchnia PokoleńBarszcz do picia jest o wiele bardziej wyrazisty od barszczyku z uszkami. Ma charakter, ostrość, potężny aromat i moc, jak dobry trunek. Oto przepis na rozgrzewający
Niedzielny kucharzBarszcz czerwony na zakwasie z kiszonych buraków ćwikłowych. Składniki : 1 l zakwasu z kiszonych buraków ćwikłowych 1 l wody ( lub bulionu warzywnego, mięsnego ) 2
Przepisy i porady kulinarneZakwas z buraków to podstawa świątecznego barszczu czerwonego oraz jedno z superfood do picia. Polecam codziennego shota buraczanego, który smakuje, wzmacnia odporność. Zakwas na barszcz czerwony
Zasmakuj KuchniSycące danie jednogarnkowe z fasolą, papryką i kiełbasą. Kiełbasę, cebulę i paprykę pokroić
BullioRosół dziś poleca się, ale taki podkręcony. O wyrazistym smaku i aromacie, z chrzanem i imbirem. Postanowiłam trochę poeksperymentować i się udało. Taki rosół ma ciekawy
Ewa w kuchni