Przepis na : obiad
Taki rosół to cudo, naprawdę pyszny. Robię tak od wielu lat, tak nauczyła mnie moja mamuśka. Mięso umyć, żołądki oczyścić. Do garnka wlać wodę, dodać mięso, tyle żeby mięso było przykryte( z lekkim naddatkiem). Osolić do smaku. Zagotować i zdjąć z góry wszystkie szumy. Gotować na bardzo małym ogniu około 30 minut. Następnie dodać marchewki, seler pokrojony w słupki, pora w całości, listek laurowy, ziarenka ziela angielskiego, natkę pietruszki, pieprz. Natkę pietruszki ja zawsze wkładam do takiego zamykanego sitk... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl