Czy jeśli napiszę, że chodziły za mną pory, dziwnie to zabrzmi ;)? Chodziły i wychodziły. Być może to jakiś algorytm, Google i inne takie już czytają mi
Cytryna&Co.Żurek wielkanocny z Pikulic – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Pikulice, gmina Przemyśl, powiat przemyski W naszym regionie nie ma chyba drugiego takiego dania, które wszyscy znają, wielu
Trzeci talerzNie mogę uwierzyć, że już za dwa tygodnie Wielkanoc. Nawet w planach miałam przygotować żurek, ale już z tym wstrzymam się do Świąt. Zapraszam na nieco
Kuchnia domowa AniWege Flaczki z boczniaków Link do filmu z przepisem Jak zrobić FLACZKI Z BOCZNIAKÓW na BULIONIE warzywnym? Składniki: 500g boczniaków 1 marchewka 1 pietruszka kawałek
Dieta Rozdzielna i ZdrowieSkładniki: ? 1 litr maślanki ? 1 szklanka gęstej śmietany ? 1/2 kg ogórków zielonych ? mały pęczek koperku ? 2 ząbki czosnku, sól ? 1 łyżeczka cukru pudru ? garść orzechów włoskich
To co kochamSkładniki na 4 porcje: ? 2 melony Galia ? 2 pomarańcze ? sok z 1 cytryny ? 4 plastry szynki parmeńskiej Wykonanie: ? Melony przekroić na pół, wydrążyć nasiona, wyciąć 12
To co kochamFasolka po bretońsku – bezapelacyjna królowa przydrożnych barów ! Nazwa dania sugeruje, że powinno mieć swe korzenie w Bretanii, ale z Francją nie ma nic wspólnego i
To co kochamRosół w moim domu jest zawsze bardzo oczekiwany ale pojawia się dość rzadko. Wynika to z faktu, że w moim rodzinnym domu rosół był gotowany zawsze
To co kochamBardzo prosty sos z jajkami i chrzanem, który pasuje do wędliny, sera żółtego, pieczeni i nawet jajek. Dodatek zieleniny powoduje, że jest pachnący i bardzo wiosenny
To co kochamWczoraj był schab pieczony, a dzisiaj mus jabłkowy, który idealnie do niego pasuje. Robię go zawsze wtedy, kiedy piekę schab, ale z inną wędliną również bardzo
To co kochamWłaśnie zaczął się sezon na botwinkę ! Nie wszyscy za nią przepadają, nawet w mojej rodzinie. Ugotowany barszczyk miałam więc praktycznie dla siebie. Dodatek jajka i słonej
To co kochamSezon na sos tzatziki rozpoczyna się razem z sezonem grillowym. To bardzo popularny, smaczny i szybki sos do mięsa, warzyw, czipsów lub jako dodatek do pieczywa
To co kocham