Barszcz czerwony z uszkami to u mnie w domu pozycja obowiązkowa na wigilijnym stole. Najlepszy barszcz to taki zrobiony samemu w domu, wiadomo. Czasem jednak, w
Z notatnika dietetykaW jednym wpisie zawarłam dwa etapy, jakimi kieruję się przygotowując barszcz wigilijny. Pierwszy krok, to nastawienie zakwasu. Należy go zrobić na około tydzień lub co najmniej
Smaki Na TalerzuChrzan pospolity to roślina z rodziny kapustowatych występująca dość powszechnie, znajdziemy go w Europie, Azji oraz Ameryce Północnej. Czasem zwany jest także warzęchą lub warzuchą. W
Z notatnika dietetykaPomysł podpatrzyłam u dietetyka Bartka Kulczyńskiego w Porannym Dzienniku Zdrowia. Rosół gotujemy długo, nawet 5-6 godz, chodzi o to by wygotować z mięs to
Proste PotrawyRosół z nawłocią Mamy jesień i wszędzie w koło kwitnie nawłoć. Jest rośliną bardzo inwazyjną niczym chwast, szczególnie nawłoć kanadyjska, ale czy wiecie że ma ona
Dorota SmakujeGrochówka na żeberkach Agnieszka zrobiła grochówkę na żeberkach wędzonych, które później spałaszowałem. Oczywiście żeberka, to nie jedyny wkład, ale o tym już w
Dieta Rozdzielna i ZdrowieDomowy makaron Idealne dopełnienie niedzielnego rosołu. Pyszny własnoręcznie wykonany makaron nie ma sobie równych. Możemy go wykonać z zaledwie 3-4 podstawowych składniku, bez użycia specjalistycznych
Blog z ApetytemRobiliście taki? ma trochę inny smak, pysznie smakuje z makaronem, ale jeszcze lepiej nadaje się jako bulion do różnych dań, Robię go cały gar i mrożę
Swojskie jedzonkoPieczony rosół przygotowujemy piekąc wcześniej mięso i warzywa w piekarniku, a następnie gotując wszystko na bardzo małym ogniu pod przykryciem. Tak przygotowany rosół jest bardziej esencjonalny
Lena GotujeNiedzielny rosół z domowym makaronem. Niedzielny Rosół z Domowym Makaronem Składniki na rosół: 1 kurczak o wadze około 2 kg 300 g wołowiny (np. antrykot
Moja Książka Kucharska13.08.2024 Magda W gorące dni orzeźwiające gazpacho to czasem jedyne czego mi trzeba. Ten z dodatkiem melona szczególnie ujął moje serce swoją świeżością, owocową nutą i
Smaczna StronaIdealny na upały, kiedy sami nie wiemy co byśmy zjedli i mamy ochotę na coś lekkiego, zdrowego i pysznego. Co może być lepszego od dużej ilości
Swojskie jedzonkoDzisiaj przepis na domowy rosół drobiowo-wołowy. Aromatyczny i smaczny. Podałam go ze swojskim makaronem. Polecam przepis. SKŁADNIKI : 300
Kulinarne Fantazje MarioliShare Pinterest Print Tarator to bułgarski chłodnik ogórkowy na bazie jogurtu naturalnego z dodatkiem zmielonych orzechów włoskich i koperku. Dawniej przygotowywano go na bazie wody i
Oryginalny smakFasolka po hiszpańsku Składniki: 500g fasolki Jaś karłowy ok 300g hiszpańskiej kiełbasy chorizo 1 cebula 3 papryki (najlepiej w różnych kolorach) ok 3 litry
Blog z Apetytem