Składniki: kasza manna 10 łyżek + woda zimna 1 szklanka, mleko 1 litr, cukier 1 łyżka, sól 3/4 łyżeczki, masło 1 łyżka wiśnie 1 kg, woda 2
W Mojej Kuchni LubięPyszny, idealny na lato chłodnik, z dodatkiem rzodkiewki. Co nam trzeba? Pęczek młodej botwinki 1 litr bulionu jarzynowego 500ml soku z buraka łyżeczka octu winnego
LatosiowydomTen przepis dawno temu dostaliśmy od dobrego znajomego, który zawsze powtarzał, że prawdziwe węgierskie leczo, a z niejednego gara je jadł, to tylko trzy główne składniki
Kulinarna PolskaObowiązkowy chłodnik gdy na zewnątrz robi się naprawdę gorąco :) Jeśli chcesz aby był bardziej treściwy, możesz dodać również do niego starte ogórki i rzodkiewkę. Znajdziesz u
Delicious PlaceNiedziela – u kogo rosół na obiad? U mnie był Gotowałam go już od wczoraj, a właściwie wrzuciłam składniki do wolnowaru i włączyłam. Rano rosół był gotowy
Dorota SmakujeSkładniki: (na 4 porcje) 4-5 suszonych grzybów 2 łyżki oliwy albo oleju 2 niewielkie cebule, obrane i pokrojone na półplasterki spora garść pieczarek, oczyszczonych i
Lejdi of the houseSzparagi to moje ulubione warzywo – w sezonie jadam je praktycznie codziennie, serio! Postanowiłam Wam je nieco bardziej przybliżyć i zebrać w jednym wpisie przepisy ze
FlymetothespoonNigdy nie jadłam żurku z chrzanem, ale jak spróbowałam stwierdzam, że jest lepszy niż zwykły :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldNigdy nie jadłam żurku z chrzanem, ale jak spróbowałam stwierdzam, że jest lepszy niż zwykły :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldIdealne danie na świąteczny stół przy obiedzie z bliskimi. Królik od dawien kojarzył mi się ze świętami wielkanocnymi. Na naszym stole królował barszczyk i potrawka czy
Moje Małe CzarowanieKolejny wielkanocny przepis. Nie może przecież zabraknąć tutaj na blogu przepisu na żurek, który osobiście uwielbiam. Koniecznie z jajkiem i białą kiełbasą! Znajdziesz u mnie
Delicious PlacePrzyszły ciepłe dni, w zasadzie całkiem przyjemna pora roku. No chyba, że akurat będzie ten moment (który ostatnio jest co roku), że pogoda oszaleje i zamiast
Marder&Marder ManufactureLubicie krupnik?, mój smak dzieciństwa, zwłaszcza na żołądkach. Ten dzisiejszy jest aromatyczny, treściwy i przepyszny. Polecam wypróbować i ten z grzybami i wędzonką. Krupnik z lat
Moje Małe Czarowanie