Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Nie będę rozpisywał się o walorach smakowych. Dla mnie jest to idealne połączenie smaków. Ten, kto kocha brukselkę i
R'n'G KitchenW czasach, kiedy wilgotna jesienna mgła spowija świat, a szare godziny zlewają się w jedną - nic tak nie koi duszy jak #comfordfood. No i wino
Spektrum SmakuPo kiszeniu ogórków zostało mi sporo smacznej wody. Staram się ją pomału zużyć.
Stare GaryPomysł ze strony supermarketu Asda . Składniki: (na około 6 porcji) 1 duża cebula, posiekana 1 ząbek czosnku, posiekany 3cm kawałek imbiru, wielkości kciuka, posiekany 1 łyżka
Lejdi of the houseU mnie w domu, wszyscy domownicy uwielbiają rosół z królika. Rosołek najbardziej smakuje nam z drobnym makaronem, jest taki delikatny, słodziutki, po prostu
magiczna kuchnia KasiSkładniki: 1 nieduży kalafior 300 g kurek 3 ziemniaki 1 cebula 1 szklanka mleka 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 2 łyżki posiekanego koperku 1-2 marchewki po
czarrna od kuchniPodstawą udanego żurku jest dobry jakościowo zakwas. Zakwas żytni na żur powstaje w procesie kiszenia mąki żytniej, z czosnkiem, zielem angielskim i liściem laurowym. Bazą zakwasu
ProstePesto.plSkładniki: porcja rosołowa z indyka lub inne mięso, lub nic 🙂 300 g odgotowanych grzybów 100 g kaszy pęczak 400 g ziemniaków 1 marchewka 1 pietruszka kawałek
czarrna od kuchniRosół, nasza niedzielna tradycja. Nie tylko nasza, bo tak jest w większości polskich domów. Nie ma niedzieli bez rosołu :) Każdy ma swój sposób na
Agusiowe smakołykiKiszonki to nasza tajna broń w sezonie jesienno-zimowym. Idealnie wspomagają naszą odporność. Wartościowe są nie tylko kiszone warzywa, ale również woda pochodząca z kiszenia. Nie
Moja DelicjaUwielbiam cukinię. Dlatego jak tylko znalazłam ten przepis na blogu cuda.wianki , to wiedziałam, że krem z cukinii szybko pojawi się na naszym stole. Krem wyszedł pyszny
Moja DelicjaUwielbiam ten okres, kiedy stragany wypełnione są po brzegi świeżymi warzywami i owocami. Gdy jest sezon na paprykę i cukinię , to bardzo często przyrządzam leczo. W
Moja Delicja