zupa - 39749 przepisów (strona:2133/2650)

Zakwas na barszcz 73

Zakwas musi postać około tygodnia. Nastawiam go tydzień przed Wigilią W internecie można znaleźć dużo przepisów. Ja robię prosto, jak poniżej. Co nam trzeba? 3 średnie

Latosiowydom
Zakwas z buraków na barszcz 72

Zakwas z buraków na barszcz To już powoli ostatnia chwila by nastawić zakwas z buraków na barszcz wigilijny . Dobrze ukiszony zakwas potrzebuje ok 14 dni by

Dorota Smakuje
Rosół pieczony 58

 Z takim sposobem na przygotowaniu rosołu można się spotkać w wielu mediach społecznościowych. Postanowiłam i ja wypróbować taki sposób przygotowania rosołu i nie żałuję. Smakuje

Kuchnia domowa Ani
Barszcz owsiany z grzybami – kuchnia podkarpacka 51

Barszcz owsiany z grzybami – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Niebocko, gmina Dydnia, powiat brzozowski W okolicach Brzozowa na wigilijnym stole obok zwyczajowego barszczu czerwonego i pierogów z suszonymi

Trzeci talerz
Fasolka po węgiersku 66

 Jeśli lubicie fasolkę po bretońsku, to ta po węgiersku również powinna wam posmakować. A nawet bardziej. Ta wersja jest wzbogacona o inne warzywa, dzięki czemu

Kuchnia domowa Ani
Rosół z czosnkiem i kurkumą 58

Dziś coś odpowiedniego na zimną pogodę, czyli mocno czosnkowy rosół z kurkumą. Pogoda nie rozpieszcza, sezon grypowy w pełni. Warto więc zjeść taki gorący rosołek po

Ewa w kuchni
Rosół z gęsi 70

Rosół z gęsi – zapraszam was dzisiaj do wypróbowania przepisu na pyszny rosół z gęsiny! Na początku listopada, tuż przed świętem polskiej gęsiny dostałam od czytelniczki

Dorota Smakuje
Przepis na Ramen 84

Przepis na Ramen który dzisiaj wam prezentuję pochodzi z książki Marty Skorupskiej „Ramen – Moja podróż. Mój smak. Japonia” Jako, że jestem fanką kuchni

Dorota Smakuje
Kapuśniak z prażokami 101

Prażuchy z kapuśniakiem Sezon na rozgrzewające potrawy otwarty, gdy brak Ci pomysłu na obiad polecam klasyczny kapuśniak z prażokami. Stare przepisy są na wagę złota i

Dieta moja pasja
Krupnik na gęsinie 64

Krupnik na gęsinie koniecznie musi się pojawić na naszych stołach w listopadzie. A dlaczego? Ponieważ mamy takie piękne polskie przysłowie: najlepsza gęsina na świętego Marcina. A

Kulinarne przygody Gatity
Rosół – domowy przepis 51

Rosół – znany i wielbiony chyba w każdym polskim domu. Król niedzielnych obiadów bez którego ciężko je sobie wyobrazić. Poznajcie mój sprawdzony przepis na pyszny, prosty

Pogotujmy.pl
Chłodnik ogórkowy 58

Chłodnik ogórkowy, czyli pomysł na doskonały obiad, kiedy za oknem żar tropików. Co ciekawe, aby przygotować ten chłodnik wystarczy tylko kilka składników, garść dobrych chęci i

Pogotujmy.pl
Gazpacho pomidorowo-arbuzowe 63

Gazpacho pomidorowo-arbuzowe – doskonały przepis na orzeźwiający obiad, który przygotujecie w mniej niż 15 minut! Artykuł Gazpacho pomidorowo-arbuzowe pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl .

Pogotujmy.pl
Kuchnia śródziemnomorska – Smak i kultura półwyspu słońca 82

Kuchnia śródziemnomorska to prawdziwa uczta dla zmysłów. Charakteryzuje się nie tylko wyjątkowymi smakami, ale także historią i kulturą, która się w niej przemiesza. Jest to jedna

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rosół drobiowo-wołowy 52

 Ostatnio gotuję rosół z mięsa mieszanego. Smakuje rewelacyjnie, jest aromatyczny i klarowny.  Składniki: 1 skrzydło z indyka 1 kawałek wołowiny (żeberko lub szponder) 1

Kuchnia domowa Ani