Zakwas z buraków to podstawa świątecznego barszczu czerwonego oraz jedno z superfood do picia. Polecam codziennego shota buraczanego, który smakuje, wzmacnia odporność. Zakwas na barszcz czerwony
Zasmakuj KuchniSycące danie jednogarnkowe z fasolą, papryką i kiełbasą. Kiełbasę, cebulę i paprykę pokroić
BullioRosół dziś poleca się, ale taki podkręcony. O wyrazistym smaku i aromacie, z chrzanem i imbirem. Postanowiłam trochę poeksperymentować i się udało. Taki rosół ma ciekawy
Ewa w kuchniTaki rosół to cudo, naprawdę pyszny. Robię tak od wielu lat, tak nauczyła mnie moja mamuśka. Mięso umyć, żołądki oczyścić. Do garnka wlać wodę, dodać mięso
Kuchnia PokoleńKuchnia algierska zdecydowanie należy do tych jeszcze nieodkrytych, a jest pełna smacznych i aromatycznych potraw - na blogu można znaleźć przepisy na chorbę z freekehem ,
Roślinożerni urlopowiczePyszny czerwony barszczyk świetnie komponuje z krokietami czy pasztecikami. Pachnie czosnkiem i majerankiem. Artykuł Barszcz czerwony czysty (do krokietów) pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją .
Pieprzyć z FantazjąŻurek z ziemniakami Tradycyjny przepis na żurek z ziemniakami i kiełbasą. Proste i szybkie danie kuchni polskiej. Żurek z kiełbasą to danie do którego chętnie
Dieta moja pasjaPóźne lato i jesień to czas największej obfitości świeżych owoców i warzyw, a dla szczęśliwców posiadających własne uprawy, to wręcz takich "prosto z krzaka"! Ech, jeśli
R'n'G KitchenSkładniki: porcja z indyka lub inne ulubione mięso 200 g odgotowanych kurek kilka suszonych grzybów 2 marchewki 1/2 pietruszki kawałek selera kawałek pora gałązka lubczyku 1
czarrna od kuchniSkładniki: bulion (u mnie z udek kurczaka + warzywa: marchewka, seler, pietruszka, por, seler naciowy) warzywa z bulionu: marchewka, pietruszka 3 średnie ziemniaki 2 łyżki klarowanego
Walijskie PichcenieDzień dobry :-) Upałów ciąg dalszy, ale mam coś orzeźwiającego ;-) Jest to chłodnik litewski. Lubimy go bardzo, robimy zawsze w sezonie, czasem jemy w Ikei jak
kruche babeczkiRosół jak mówi tradycja jest spożywany w niedzielę przy wspólnym stole z rodziną! Warto wypróbować rosół z kaczki. Smak jest o wiele lepszy niż z tradycyjnego
Truskawkowa FiestaPyszny i orzeźwiający chłodnik ogórkowy z dodatkiem rzodkiewek, który podasz z wieloma dodatkami. Sycący i domowy, najlepszy na upały! Do tego jest prosty i szybki w
Zasmakuj KuchniW upalne dni mało kto chce spędzać czas w kuchni, a jeżeli już to przygotowujemy potrawy nie wymagające czasu, lekkostrawne, a przede wszystkich chłodzące organizm. Wszystkie
Kulinarne przemysleniaChłodnik ogórkowy z pieczonym czosnkiem na maślance przygotowaliśmy podczas warsztatów z Tomkiem Jakubiakiem i firmą Polmlek , zorganizowanych przez agencję Mediastory. 0,5 litra
królestwo garów