Kuchnia śródziemnomorska to prawdziwa uczta dla zmysłów. Charakteryzuje się nie tylko wyjątkowymi smakami, ale także historią i kulturą, która się w niej przemiesza. Jest to jedna
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ostatnio gotuję rosół z mięsa mieszanego. Smakuje rewelacyjnie, jest aromatyczny i klarowny. Składniki: 1 skrzydło z indyka 1 kawałek wołowiny (żeberko lub szponder) 1
Kuchnia domowa AniKiedy słońce wciąż jeszcze osiąga swój pełny blask, a ogrody mienią się kolorami dojrzałych w słońcu pomidorów, wierzę, że lato zostanie z nami jeszcze na trochę
Pogotujmy.plW kuchni, gdzie smaki i zapachy łączą się w niepowtarzalne kompozycje, wybór odpowiednich narzędzi odgrywa niezwykle ważną rolę. Dobre garnki to podstawa w kuchni. To nie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: 200g mąki pszennej + mąka do posypania stolnicy 2 duże jajka 1 łyżka oliwy z oliwek sól Sposób wykonania: Na stolnicę przesiewamy mąkę, formujemy kopczyk
Qchnia po prostuZdjęcie nie jest najwyższych lotów, ale najnormalniej w świecie szkoda mi nie publikować tego przepisu. Tym bardziej, że kalarepa była działkowa i drugiej takiej prędko nie
KardamonovyNie lubię żadnych wzmacniaczy smaku. Jak na wejściu do restauracji wyczuję jeden z nich, uciekam. Nigdy w domu nie miałam i nie będę miała takich cudów
KardamonovyDieta 1800 – 2000 kalorii — dzień 4 i kilka ogólnych wskazów, jakich należy przestrzegać po wycięciu woreczka żółciowego. Wycięcie woreczka żółciowego znane również jako cholecystektomia jest
RafalCookZ upa gołabkowa z pulpetami z mielonego udżca indyka. ja wybrałam czerwony ryż, ze wzgledu jego właściwości zdrowotnych. Możecie dać biały. Składniki: młoda kapusta 500
AZgotuj!Sałatka z zupek chińskich z brokułem, rzodkiewką, kukurydzą. Brzmi dziwnie? Gwarantuje, że jest pyszna i bardzo prosta do przygotowania. Bardzo lubiana w towarzystwie i na imprezach
Dorota SmakujeWitam się z Wami w ostatni dzień maja i zapraszam na przepyszne placuszki z młodej kapusty. Mięciutkie i delikatne a przy tym sycące. Smakują równie
Kuchnia z widokiem na ogródKiedy temperatura na zewnątrz zaczyna rosnąć, nasz apetyt często skłania nas w kierunku lżejszych, orzeźwiających dań. Letnie obiady powinny być przede wszystkim proste, lekkie i pełne
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Często przygotowujesz rosół, ale Twoi domownicy niechętnie zjadają warzywa, których używasz do jego przygotowania? Mam dla Ciebie kilka propozycji dań, w których je wykorzystasz. Co zrobić
RozdomowionaCzy jeśli napiszę, że chodziły za mną pory, dziwnie to zabrzmi ;)? Chodziły i wychodziły. Być może to jakiś algorytm, Google i inne takie już czytają mi
Cytryna&Co.Żurek wielkanocny z Pikulic – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Pikulice, gmina Przemyśl, powiat przemyski W naszym regionie nie ma chyba drugiego takiego dania, które wszyscy znają, wielu
Trzeci talerz