zupa - 39353 przepisów (strona:2111/2624)

Barszcz czerwony z uszkami z kaszanką – kuchnia podkarpacka 60

Barszcz czerwony z uszkami z kaszanką – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Żuków, gmina Cieszanów, powiat lubaczowski Jeśli jedliście kiedyś pierogi z kaszanką, wiecie już, jakie są smaczne i

Trzeci talerz
Zacierki na mleku 97

Zacierki na mleku, czyli smaki dzieciństwa. Ugotuj je i wróć do tamtych czasów! Składniki 4 łyżki mąki pszennej 1/4 szklanki gorącej wody szczypta soli 1,5

Wasze Przepisy
Flaczki z kurczaka z imbirem i majerankiem 69

Ugotowany w warzywach kurczak a następnie podzielony na kawałki i podany w rosołku na zasmażce doprawionym imbirem i majerankiem. FLACZKI Z KURCZAKA SKŁADNIKI pół wiejskiej kury

Kuchnia Tomka
Bulion warzywny intensywny w smaku 69

Wywar z warzyw korzeniowych. BULION WARZYWNY SKŁADNIKI 2-3 marchewki; 3-4 pietruszki; natka pietruszki; 2 cebule; 1 por; kawałek selera; 2 ząbki czosnku; 3 kulki

Kuchnia Tomka
Najlepszy barszcz czerwony na Wigilię 63

Barszcz czerwony przygotowany z połączenia wywarów jarzynowego i z gotowanych buraków z zakwasem buraczanym. BARSZCZ CZERWONY NA WIGILIĘ SKŁADNIKI 1,3 kilograma buraków czerwonych; 2 liście

Kuchnia Tomka
Rosół wołowy z kurczakiem na dobry smak 61

Rosół gotowany na wołowinie i kurczaku z dodatkiem sporej ilości warzyw i przypraw. ROSÓŁ WOŁOWY Z KURCZAKIEM SKŁADNIKI 700 gramów antrykotu wołowego z kością; 700 gramów

Kuchnia Tomka
Fasolka na gęsto babci Ifigenii z Krety 55

Fasolka gotowana z warzywami, koncentratem pomidorowym i dużą ilością oliwy. FASOLKA NA GĘSTO SKŁADNIKI 250 gramów suszonej (ale już namoczonej) drobnej białej fasolki 2 łodygi selera

Kuchnia Tomka
Fasolka po bretońsku przepis prawdziwy 56

Biała fasolka gotowana z dodatkiem boczku i kiełbasy z pomidorami na koniec zaklepana zasmażką. FASOLKA PO BRETOŃSKU SKŁADNIKI 500 gramów suchej białej fasolki; 400 gramów kiełbasy

Kuchnia Tomka
Krem z borowików Leśne Skarby z olejem lnianym i groszkiem ptysiowym 75

Składniki na 3-4 porcje: 1,5 litra bulionu warzywnego lub wody 400-500 g borowików szlachetnych 1 cebula 2 łyżki masła 100 ml słodkiej śmietanki

Życie zaczyna się w kuchni
Fasolada grecka wersja podstawowa 47

FASOLADA GRECKA SKŁADNIKI 250 gramów drobnej, suszonej fasolki; 1-2 pomidory; 1 marchewka; 1 czerwona cebula; dymka; natka pietruszki; oliwa z oliwek; sól, pieprz; przepis na

Kuchnia Tomka
Barszcz czerwony na wędzonce 65

BARSZCZ CZERWONY NA WĘDZONCE SKŁADNIKI wędzonka o wadze około 500 gramów; małe opakowanie suszonych buraków; 10 ząbków czosnku; sól, pieprz ziarnisty; 500 ml zakwasu buraczanego; listek

Kuchnia Tomka
Domowy zakwas z buraków czerwonych 65

ZAKWAS Z BURAKÓW CZERWONYCH SKŁADNIKI (na kamionkę o pojemności 3,2 litra) 1,5 kilogram buraków czerwonych; główka czosnku; 2 litry przegotowanej, przestudzonej wody; 2 łyżki

Kuchnia Tomka
Krupnik na podrobach drobiowych 111

KRUPNIK NA PODROBACH SKŁADNIKI 400 gramów serc drobiowych; 1 duża włoszczyzna; 100 gramów perłowej kaszy jęczmiennej; 1-2 duże ziemniaki; gęsta, kwaśna 18% śmietana; mąka pszenna

Kuchnia Tomka
Jak zrobić naturalny barszczyk czerwony? 47

 Barszczyk czerwony w pełni naturalny, do którego nie dodaje nawet grama cukru. Powstaje tylko i wyłącznie na bazie warzyw i kilku tajemnych składników. Jak przygotować

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania