ŻUREK NA MAŚLANCE BEZ ZAKWASU Żurek na maślance przygotowany bez dodatku zakwasu smakuje niemal dokładnie tak samo, jak żurek tradycyjny z zakwasem. Oczywiście taki żurek różni się konsystencją np. od żuru śląskiego, takiego gęstego i bardzo zawiesistego. Jednak w swojej kategorii przypomina klasyczny żurek, zarówno jeśli chodzi o smak, kwaśność i gęstość polewki. Te ostatnie budują maślanka... Artykuł Żurek na maślance bez zakwasu pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka . czytaj dalej...
Kuchnia Tomka to miejsce, w którym znajdziesz zbiór moich przepisów na różnorakie dania. Są tutaj przepisy na dania mięsne, wegetariańskie, na omlety, pyszne makarony, zapiekanki, ciekawe kanapki, smakowite ryby, pierogi, grzyby, kolorowe sałatki, mnóstwo pysznych zup oraz oczywiście coś słodkiego.
Wszystkie dania, na które podaję Wam tutaj przepisy przygotowałem osobiście, a zajadała się nimi cała rodzina. Dzięki temu masz pewność, że korzystając z moich, a zamieszczonych tutaj przepisów przygotujesz dania sprawdzone i po prostu smaczne. Tu nie ma lipy, wszystko masz na załączonych zdjęciach. To dowód na to, że moje przepisy są prawdziwe.
Zapraszam Was całymi rodzinami do stołu. Jedzcie, pijcie, a jak trzeba i śpiewajcie. Biesiadujcie i radujcie się dobrym jedzeniem, cieszcie się dobrym smakiem.