Przepis na : obiad
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3 marchewki 2 pietruszki por 0,5 litra zakwasu żytniego 2 śr. cebule o,5 kg białej kiełbasy parzonej 3 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego sól i pieprz do smaku mąka śmietana (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Gotujemy wywar na warzywach z przyprawami (ziele ang ,liście laurowe i pieprz )Białą kiełbasę gotujemy osobno w małym garnku .Kroimy w kawa... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...