Ostatnio zrobiłam barszcz czerwony nieco inaczej niż zwykle. Wyszedł naprawdę pyszny i ten przepis zostanie z nami na dłużej. Taki barszczyk będzie też idealny do uszek, pasztecików, paluszków, kapuśniaczków, krokietów itp. Składniki (na 3 litry barszczu): 1 kg buraków czerwonych 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kminek 2 ząbki czosnku sól, pieprz, cukier suszony majeranek ziele angielskie, liść laurowy ocet lub sok z cytryny do zakwaszenia 1 szklanka wywaru z suszonych grzybów ewentualnie...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...