Wigilijny barszcz czerwony II

Wigilijny barszcz czerwony II

 Ostatnio zrobiłam barszcz czerwony nieco inaczej niż zwykle. Wyszedł naprawdę pyszny i ten przepis zostanie z nami na dłużej. Taki barszczyk będzie też idealny do uszek, pasztecików, paluszków, kapuśniaczków, krokietów itp. Składniki (na 3 litry barszczu): 1 kg buraków czerwonych 2 marchewki  1 pietruszka kawałek selera kminek 2 ząbki czosnku sól, pieprz, cukier suszony majeranek ziele angielskie, liść laurowy ocet lub sok z cytryny do zakwaszenia 1 szklanka wywaru z suszonych grzybów ewentualnie...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

12 pysznych przepisów na sałatki na Święta

Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.