Warzywa pieczone na rosół z air fryer – to moja kolejna propozycja wykorzystania w kuchni frytownicy powietrznej. Wczoraj moja rodzina miała ochotę na rosół i pomyślałam
Dorota Smakuje21.12.2023 Magda Barszcz czerwony – niby jeden a jednak tak wiele możliwości jego przygotowania. U mnie na blogu znajdzie już 3 różne rodzaje barszczu – tradycyjny
Smaczna StronaZakwas musi postać około tygodnia. Nastawiam go tydzień przed Wigilią W internecie można znaleźć dużo przepisów. Ja robię prosto, jak poniżej. Co nam trzeba? 3 średnie
LatosiowydomZakwas z buraków na barszcz To już powoli ostatnia chwila by nastawić zakwas z buraków na barszcz wigilijny . Dobrze ukiszony zakwas potrzebuje ok 14 dni by
Dorota SmakujeZ takim sposobem na przygotowaniu rosołu można się spotkać w wielu mediach społecznościowych. Postanowiłam i ja wypróbować taki sposób przygotowania rosołu i nie żałuję. Smakuje
Kuchnia domowa AniBarszcz owsiany z grzybami – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Niebocko, gmina Dydnia, powiat brzozowski W okolicach Brzozowa na wigilijnym stole obok zwyczajowego barszczu czerwonego i pierogów z suszonymi
Trzeci talerzJeśli lubicie fasolkę po bretońsku, to ta po węgiersku również powinna wam posmakować. A nawet bardziej. Ta wersja jest wzbogacona o inne warzywa, dzięki czemu
Kuchnia domowa AniDziś coś odpowiedniego na zimną pogodę, czyli mocno czosnkowy rosół z kurkumą. Pogoda nie rozpieszcza, sezon grypowy w pełni. Warto więc zjeść taki gorący rosołek po
Ewa w kuchniRosół z gęsi – zapraszam was dzisiaj do wypróbowania przepisu na pyszny rosół z gęsiny! Na początku listopada, tuż przed świętem polskiej gęsiny dostałam od czytelniczki
Dorota SmakujePrzepis na Ramen który dzisiaj wam prezentuję pochodzi z książki Marty Skorupskiej „Ramen – Moja podróż. Mój smak. Japonia” Jako, że jestem fanką kuchni
Dorota SmakujePrażuchy z kapuśniakiem Sezon na rozgrzewające potrawy otwarty, gdy brak Ci pomysłu na obiad polecam klasyczny kapuśniak z prażokami. Stare przepisy są na wagę złota i
Dieta moja pasjaKrupnik na gęsinie koniecznie musi się pojawić na naszych stołach w listopadzie. A dlaczego? Ponieważ mamy takie piękne polskie przysłowie: najlepsza gęsina na świętego Marcina. A
Kulinarne przygody GatityRosół – znany i wielbiony chyba w każdym polskim domu. Król niedzielnych obiadów bez którego ciężko je sobie wyobrazić. Poznajcie mój sprawdzony przepis na pyszny, prosty
Pogotujmy.plChłodnik ogórkowy, czyli pomysł na doskonały obiad, kiedy za oknem żar tropików. Co ciekawe, aby przygotować ten chłodnik wystarczy tylko kilka składników, garść dobrych chęci i
Pogotujmy.plGazpacho pomidorowo-arbuzowe – doskonały przepis na orzeźwiający obiad, który przygotujecie w mniej niż 15 minut! Artykuł Gazpacho pomidorowo-arbuzowe pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl .
Pogotujmy.pl