zupa - 39749 przepisów (strona:2135/2650)

Chłodnik ogórkowy z orzechami 62

Składniki: ? 1 litr maślanki ? 1 szklanka gęstej śmietany ? 1/2 kg ogórków zielonych ? mały pęczek koperku ? 2 ząbki czosnku, sól ? 1 łyżeczka cukru pudru ? garść orzechów włoskich

To co kocham
Chłodnik z melona 51

Składniki na 4 porcje: ? 2 melony Galia ? 2 pomarańcze ? sok z 1 cytryny ? 4 plastry szynki parmeńskiej Wykonanie: ? Melony przekroić na pół, wydrążyć nasiona, wyciąć 12

To co kocham
Fasolka po bretońsku 62

Fasolka po bretońsku – bezapelacyjna królowa przydrożnych barów ! Nazwa dania sugeruje, że powinno mieć swe korzenie w Bretanii, ale z Francją nie ma nic wspólnego i

To co kocham
Rosół z lanymi kluseczkami 65

Rosół w moim domu jest zawsze bardzo oczekiwany ale pojawia się dość rzadko. Wynika to z faktu, że w moim rodzinnym domu rosół był gotowany zawsze

To co kocham
Sos wiosenny do wędliny 63

Bardzo prosty sos z jajkami i chrzanem, który pasuje do wędliny, sera żółtego, pieczeni i nawet jajek. Dodatek zieleniny powoduje, że jest pachnący i bardzo wiosenny

To co kocham
Mus jabłkowy do schabu 65

Wczoraj był schab pieczony, a dzisiaj mus jabłkowy, który idealnie do niego pasuje. Robię go zawsze wtedy, kiedy piekę schab, ale z inną wędliną również bardzo

To co kocham
Barszczyk z botwinki 61

Właśnie zaczął się sezon na botwinkę ! Nie wszyscy za nią przepadają, nawet w mojej rodzinie. Ugotowany barszczyk miałam więc praktycznie dla siebie. Dodatek jajka i słonej

To co kocham
Sos tzatziki 64

Sezon na sos tzatziki rozpoczyna się razem z sezonem grillowym. To bardzo popularny, smaczny i szybki sos do mięsa, warzyw, czipsów lub jako dodatek do pieczywa

To co kocham
Czysty biały barszcz 69

Ten barszcz to smak i zapach mojego dzieciństwa. Gościł bardzo często w moim rodzinnym domu. Najpierw gotowała babcia, potem mama, a niedawno jadłam ugotowany przez siostrę

To co kocham
Chłodnik rzodkiewkowy 66

Uczestnicząc w finale Blogerchefa miałam okazję zapoznać się z ofertą Ogrodnictwa Lawenda. Zaopatrzona w przeróżne kolorowe kiełki, liście i kwiaty jadalne, postanowiłam stworzyć dania z nimi

To co kocham
Barszcz czerwony wigilijny 63

Uszka wigilijne muszą koniecznie wystapić w towarzystwie czerwonego barszczu. Na ten barszcz czekam cały rok, bo tylko wtedy smakuje tak wyjątkowo. Wykonanie jego jest bardzo proste

To co kocham
Sos śliwkowy 56

Sos śliwkowy idealnie pasuje do pieczonej kaczki. Można go też podawać do pieczonych udek kurczaka. Jest lekko słodki i kwaskowy, pachnący śliwką i pomarańczą. Składniki: ? 3/4

To co kocham