Cześć! Zdarza mi się gotować często z tego co mam akurat w lodówce. Ten żurek powstał właśnie z takich składników. Skromna ilość składników a jak pysznie! Składniki: * 50 dkg kości wędzonych albo żeberek * 0,5 l zakwasu żytniego * 1 laska kiełbasy np. podwawelskiej * 1 cebula * 2 ząbki czosnku * 1/2 łyżeczki tartego chrzanu * 1/2 szklanki śmietanki 30% * jajka ugotowane na twardo * majeranek, sól, pieprz * 2 liście laurowe * 5 ziarenek ziela angielskiego Kości ugotowałam w 1,5 l wody z dodatkiem liśc... czytaj dalej...
Uwielbiam "stać przy garach". Uwielbiam jeść, testować nowe smaki. Na co dzień pracuję jako księgowa a po pracy kuchnia jest wyłącznie moja :D
Zapraszam do poczytania z moimi zmaganiami z garami:D Smaki dzieciństwa, próby odtworzenia kuchni włoskiej, azjatyckiej.