delikatny rosołek z karasia...

delikatny rosołek z karasia...

delikatny rosołek z karasia...

Składniki: głowy z karasi i inne kawałki 4 sztuki większe, woda 1,5 litra, ziemniaki 5 sztuk średnie, włoszczyzna mrożona około 1 szklanki, ziele angielskie 2 sztuki, liść laurowy 1 sztuka, pieprz mielony 3/4 łyżeczki, sól czosnkowa 1 łyżka, koperek 1/2 pęczka Oczyszczone, opłukane głowy z karasi, ogonki, płetwy (w nich jest dużo żelatyny) włożyć do garnka, dodać rozdrobnioną w rozdrabniaczu włoszczyznę (u mnie moja młoda włoszczyzna mrożona), pokrojone w kostkę ziemniaki obrane, dodać liść laurowy, ziele angie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.