Fuczki - bieszczadzkie placki z kiszonej kapusty

Fuczki - bieszczadzkie placki z kiszonej kapusty

Fuczki - bieszczadzkie placki z kiszonej kapusty

Przepis na : obiad

 Fuczki to naleśnikowe placuszki z kiszoną kapustą. Bardzo smaczne, proste w przygotowaniu, sycące. Doskonałe na niedrogi obiad czy kolację. Smakują równie dobrze na ciepło jak i na zimno także z powodzeniem można je zabrać na wynos. Do pracy, szkoły czy na wycieczkę. Fuczki podaje się zazwyczaj z kleksem kwaśnej śmietany lub z sosem czosnkowym. Równie dobrze smakują z sosem pieczarkowym czy gulaszem. Lekko pikantne, idealne nie tylko dla smakoszy kiszonej kapusty, są świetnym zamiennikiem placków ziemniaczany... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia z widokiem na ogród

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.