Nic nie smakuje tak jak własnoręcznie przygotowany barszczyk czerwony. Nie z kartonu ale przygotowany w całości przez siebie. Wszystko zaczyna się od zakwasu. 3 buraki czerwone (ok 700g) 1 duża marchewka 1 pietruszka kawałek selera średnia biała cebula 3 ząbki czosnku kawałek chrzanu (opcjonalnie nie zawsze udaje mi się go dokupić) 2 łyżki cukru 2 łyżki soli przegotowana zimna woda Warzywa kroimy na kawałki i układamy na przemian w dużym słoju. Dodajemy przyprawy i zalewamy wodą. Zamykamy słoik i odstawiamy na...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Jestem kulinarnym samoukiem, uwielbiam eksperymentować i odkrywać nowe smaki w kuchni.