wino - 10075 przepisów (strona:60/672)

Bakłażan zapiekany z kozim serem i pecorino 110

Bakłażan zapiekany z kozim serem i pecorino Składniki: 2 średnie bakłażany 150 g koziego sera 2 garści startego Pecorino Romano sól morska i pieprz do

Wino Francja Kuchnia
Deser lodowy z truskawkami, płatkami migdałów i nutą czerwonego wina 123

najmłodszych w wersji z sokiem truskawkowym. Świeże truskawki i wanilia to wymarzone połączenie, któremu nikt się nie oprze. Składniki na 4 porcje: 200g truskawek 30 cukru 80ml czerwonego słodkiego wina (w wersji dla dzieci zamienić wino na sok z truskawek) 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 8 gałek lodów waniliowych 150ml śmietany 36% 1 łyżeczka cukru pudru(...)truskawki 3 łyżki płatków migdałowych Wykonanie: 1. Truskawki umyć, pozbawić szypułek i pokroić na połówki. Następnie przełożyć do rondelka, dodać cukier, zagotować, dodać wino wymieszane z mąką ziemniaczaną i energicznie wymieszać. Jeszcze gorące przełożyć do 4 pucharków i pozostawić do ostudzenia. 2. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni. 3. Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier i całość dokładnie

Szalona Kuchnia Eweliny
Brownie bardzo czekoladowe 133

Brownie bardzo czekoladowe  Jeżeli deser to?  Oczywiście czekoladowy.  Moja propozycja Brownie bardzo czekoladowa i rozpuszczająca się w ustach!  Zapraszam. Proporcje dla 6

Wino Francja Kuchnia
Guacamole na rozgrzanej bagietce 159

Guacamole na rozgrzanej bagietce Moje ulubione guacamole podane na chrupiącej bagietce, którą można przyrządzić również na grillu, a samo kremowe guacamole tylko podkreśli jej

Wino Francja Kuchnia
Deser z mango na bazie białego serka, jogurtu oraz syropu z agawy 111

Deser z mango na bazie białego serka, jogurtu oraz syropu z agawy Sprawdzone wykończenie menu w upalne dni.  Proporcje na 4 osoby: Składniki: 1 dojrzałe

Wino Francja Kuchnia
Wiosenna sałatka do kolacji 107

Wiosenna sałatka do kolacji  Jest to propozycja ekspresowej sałatki do dania głównego. Zajmuje to 5 minut, a efekt?  Proporcje dla dwóch

Wino Francja Kuchnia
Szparagi zielone pieczone pod panierką z bułki tartej i parmezanu 156

Szparagi zielone pieczone pod panierką z bułki tartej i parmezanu Jesteśmy w sezonie na szparagi od kwietnia do czerwca, korzystajmy wiec, ponieważ warzywa te

Wino Francja Kuchnia
Szynka długodojrzewająca podana z melonem, mozzarellą, parmezanem oraz bazylią udekorowana orzeszkami piniowymi 137

Szynka długodojrzewająca podana z melonem, mozzarellą, parmezanem oraz bazylią udekorowana orzeszkami piniowymi W stylu włoskim, kolorowa przystawka, idealna na upalny dzień, orzeźwiająca i sycąca. Proporcje

Wino Francja Kuchnia
Zielona zupa detox 164

Zielona zupa detox Krok w stronę zdrowia? Najprostsze gotowanie na świecie, bez podsmażania, bez artyzmu. Tylko warzywa, woda, garnek i my! Składniki: 1 młoda cukinia

Wino Francja Kuchnia
Cukiniowe roladki z nadzieniem z koziego sera i bazylii 150

Cukiniowe roladki z nadzieniem z koziego sera i bazylii Jeśli szukasz przystawki lub przekąski w stylu wiosna, lato, lekkiej i szybkiej w przygotowaniu to mam dla

Wino Francja Kuchnia
Zupa krem z kopru włoskiego z parmezanem 138

Zupa krem z kopru włoskiego z parmezanem Koper włoski - popularny w kuchni śródziemnomorskiej o lekko słodkim i anyżowym smaku i zapachu. Trochę dzięki temu kontrowersyjny, ale

Wino Francja Kuchnia
Sałatka z melona, mozzarelli, bazylii i orzeszków piniowych 141

Sałatka z melona, mozzarelli, bazylii i orzeszków piniowych Kolejna przystawka z melonem w roli głównej, świeża i pachnąca, idealna na upalne dni. Składniki: 1/2 melona (u

Wino Francja Kuchnia
Przystawka z pieczonego batata z kozim serem z odrobiną oliwy i miodu 201

Przystawka z pieczonego batata z kozim serem z odrobiną oliwy i miodu Składniki: 1 batat (duży) 100 koziego sera 1 gałązka rozmarynu sól i pieprz do

Wino Francja Kuchnia
Przystawka z pieczonego batata z kozim serem z odrobiną oliwy i miodu 133

Przystawka z pieczonego batata z kozim serem z odrobiną oliwy i miodu Składniki: 1 batat (duży) 100 koziego sera 1 gałązka rozmarynu sól i pieprz do

Wino Francja Kuchnia
Pęczotto w meksykańskim stylu 101

cebulę przez kilka minut. Dorzucamy kaszę pęczak i smażymy razem przez kolejne 2-3 minuty. Dodajemy mięso mielone i paprykę. Podsmażamy do czasu aż kurczak lekko się zarumieni. Dolewamy wino (jeśli używamy) i gorący bulion. Gotujemy pod przykryciem do czasu aż zostanie on prawie cały wchłonięty przez kaszę. Następnie dorzucamy odcedzoną fasolę, kukurydzę oraz pomidory w puszce. Podsmażamy przez(...)mega prosty, pyszny i pożywny jednogarnkowy obiad o uwielbianej przeze mnie meksykańskiej nucie. Rewelacja! Składniki: kasza pęczak - 1/2 szklanki cebula czerwona - 1 większa mięso mielone z kurczaka - 500g białe wino - 1/3 szklanki (opcjonalnie) bulion - 1-2 szklanki fasola czerwona - 1 puszka kukurydza - 1 puszka pomiodory - 1 puszka czosnek - 2 ząbki, przeciśnięte papryka - 1-2 (opcjonalnie) papryka słodka - duża szczypta

Pogotujmy.pl