Bakłażan pieczony z Pecorino Romano i Mozzarellą Szybka i gorąca przystawka z bakłażana i cudownych włoskich serów. Zapraszam. Składniki: 1 duży bakłażan 100 g sosu pomidorowego
Wino Francja KuchniaSos pomidorowy do pizzy Pizza jest częstym daniem w moim domu, dlatego przygotowywanie sosu pomidorowego do niej jest przyjemne i niezmienne. Jeżeli jest to pora letnia
Wino Francja KuchniaLekka sałatka z cykorii, żurawiny i prażonego słonecznika Propozycja dietetycznej, pełnej witamin sałatki z cykorią w roli głównej, bardzo popularnej we Francji, zwłaszcza w sezonie zimowym
Wino Francja KuchniaTarta Tatin z cykorią i roquefortem Polecam smaczne danie w nietypowej formie z cykorii i charakterystycznego sera francuskiego Roquefort, gdzie w połączeniu z aromatycznym masłem i
Wino Francja KuchniaUdka kurczaka pieczone z cytryną i tymiankiem Udka z kurczaka to jedno z moich ulubionych dań w dzieciństwie. Aby jednak odtworzyć tamten czas proponuję sięgnąć po
Wino Francja KuchniaKasza manna na mleku z laską wanilii Kto pamięta ten deser z dzieciństwa, gotowaną kaszkę manną, również znaną jako grysik? ;) Powracamy do wspomnień i delektujemy się
Wino Francja KuchniaKurczak pieczony w maśle, tymianku i estragonie, nadziewany cytryną, cebulą i czosnkiem Chrupiąca skórka na upieczonym, pachnącym masłem, ziołami oraz cytryną kurczaku to kusząca propozycja na
Wino Francja KuchniaFarfalle w wersji fusion w sosie tikka curry z pieczonej dyni z parmezanem oraz młodym groszkiem Na dziś danie wegetariańskie z kuchni fusion, prawdziwy mariaż kuchni
Wino Francja KuchniaKurczak w kremowym sosie musztardowym Ekspresowa potrawka z kurczaka, to danie zasługuje na uwagę w dni chłodne, deszczowe i zabiegane. Jego niewielka lista składników oraz czas
Wino Francja KuchniaZupa krem z topinamburu na mleku W kuchni ostatni krzyk mody - topinambur , na nowo odkryte stare warzywo. Trafiło do mojego koszyka podczas robienia zakupów
Wino Francja KuchniaSałatka z hiszpańską szynką serrano, francuskim serem Roquefortem, prażonymi orzechami oraz granatem Przystawka z charakterem! Składniki: 4 plastry szynki serrano (może być każda inna
Wino Francja KuchniaSałatka z hiszpańską szynką serrano, francuskim serem Roquefortem, prażonymi orzechami oraz granatem Przystawka z charakterem! Składniki: 4 plastry szynki serrano (może być każda inna
Wino Francja Kuchniabutelek prosecco i postanowiłam przyrządzić mus z mango z dodatkiem tego musującego wina. Właściwie do musu można użyć dowolnie wybrane wino musujące, a nawet szampana. Ze wszystkich win, które piłam prosecco najbardziej przypomina mi szampana, więc wybrałam właśnie je. Przepis na sernik na zimno jest bardzo prosty bo nie wymaga pieczenia, ale nieco pracochłonny, bo jest(...)kuchni i zagotuj mieszankę cały czas mieszając balonową trzepaczką. Zdejmij z kuchni kiedy krem jest już gęsty. Odciśnij wodę z żelatyny i dodaj do kremu, wymieszaj. Następnie wlej resztę wina i jeszcze raz wymieszaj. Odstaw do przestygnięcia. Kiedy krem przestygnie dodaj ubitą pianę i delikatnie wymieszaj. Na koniec wmieszaj ubitą śmietankę. Wyłóż mus na sernik, który już powinien dobrze
codojedzeniatemu zabiegowi zamknięcie wszystkie pory mięsa, skarmelizujecie je i dzięki denaturacji białek zamknięcie w jego wnętrzu wszystkie soki z całym obłędnie pysznym smakiem. Kolejny krok to długie gotowanie, w winie i bulionie z warzywami. I tutaj moja prosta rada- potraktujcie policzek jak beznadziejnego faceta. Olejcie go. Niech się gotuje, sam w spokoju. Najlepiej w nocy, byście nie musiały(...)najlepiej smakuje w doskonałym towarzystwie. Składniki (na 4 porcje): 1 kg policzków wołowych 1 kg włoszczyzny imbir, anyż, ziele angielskie i liść laurowy 1 litr wina czerwonego 3 litry bulionu marynata do mięsa: łyżka zmielonych suszonych grzybów, papryka wędzona słodka i pieprz na koniec do sosu dodaj sól, czekoladę gorzką olej
Mango Papajasosie musztardowym Author: Cooking for Emily Serves: 6 Ingredients 1 królik o wadze ok 1.5 kg 2 łyżki masła 2 łyżki oliwy 4 szalotki 200 ml białego wytrawnego wina 2- 3 szklanki wody 3 czubate łyżki kwaśnej śmietany 18% 3 łyżeczki musztardy dijon sól, pieprz do smaku natka pietruszki do posypania Instructions Królika poporcjować ( mi wychodzi 6 porcji). Posypać(...)łyżkę masła i wrzucić szalotkę, usmażyć na rumiano. Na patelnię przełożyć z powrotem królika ( wraz z sosem który wyciekł z królika). Chwilę podsmażyć i wlać wino. Smażyć aż wino w większości wyparuje, wlać wodę (powinna w większości przykrywać królika) i całość przemieszać lekko. Jeżeli macie patelnię z wyjmowaną rączką to wstawić całość do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
Cooking for Emily