wino - 10075 przepisów (strona:62/672)

Aromatyczna sałatka z ciecierzycą, kaszą quinoa, warzywami oraz świeżą miętą 149

Aromatyczna sałatka z ciecierzycą, kaszą quinoa, warzywami oraz świeżą miętą Jest to pomysł na zdrową, pożywną oraz wegańską sałatkę na wynos z zamiarem zadowolenia studenckiego i

Wino Francja Kuchnia
Kremowa zupa z dyni i marchwi na bazie śmietanki kokosowej 141

Kremowa zupa z dyni i marchwi na bazie śmietanki kokosowej Kolejna moja propozycja z tytułu wariacji wegańskich na chłodne i jesienne dni. Mamy tu wszystkie

Wino Francja Kuchnia
Bakłażan pieczony z Pecorino Romano i Mozzarellą 232

Bakłażan pieczony z Pecorino Romano i Mozzarellą Szybka i gorąca przystawka z bakłażana i cudownych włoskich serów. Zapraszam. Składniki: 1 duży bakłażan 100 g sosu pomidorowego

Wino Francja Kuchnia
Sos pomidorowy do pizzy 108

Sos pomidorowy do pizzy Pizza jest częstym daniem w moim domu, dlatego przygotowywanie sosu pomidorowego do niej jest przyjemne i niezmienne. Jeżeli jest to pora letnia

Wino Francja Kuchnia
Lekka sałatka z cykorii, żurawiny i prażonego słonecznika 131

Lekka sałatka z cykorii, żurawiny i prażonego słonecznika Propozycja dietetycznej, pełnej witamin sałatki z cykorią w roli głównej, bardzo popularnej we Francji, zwłaszcza w sezonie zimowym

Wino Francja Kuchnia
Tarta Tatin z cykorią i roquefortem 117

Tarta Tatin z cykorią i roquefortem Polecam smaczne danie w nietypowej formie z cykorii i charakterystycznego sera francuskiego Roquefort, gdzie w połączeniu z aromatycznym masłem i

Wino Francja Kuchnia
Udka kurczaka pieczone z cytryną i tymiankiem 130

Udka kurczaka pieczone z cytryną i tymiankiem Udka z kurczaka to jedno z moich ulubionych dań w dzieciństwie. Aby jednak odtworzyć tamten czas proponuję sięgnąć po

Wino Francja Kuchnia
Kasza manna na mleku z laską wanilii 156

Kasza manna na mleku z laską wanilii Kto pamięta ten deser z dzieciństwa, gotowaną kaszkę manną, również znaną jako grysik? ;) Powracamy do wspomnień i delektujemy się

Wino Francja Kuchnia
Kurczak pieczony w maśle, tymianku i estragonie, nadziewany cytryną, cebulą i czosnkiem 142

Kurczak pieczony w maśle, tymianku i estragonie, nadziewany cytryną, cebulą i czosnkiem Chrupiąca skórka na upieczonym, pachnącym masłem, ziołami oraz cytryną kurczaku to kusząca propozycja na

Wino Francja Kuchnia
Farfalle w wersji fusion w sosie tikka curry z pieczonej dyni z parmezanem oraz młodym groszkiem 120

Farfalle w wersji fusion w sosie tikka curry z pieczonej dyni z parmezanem oraz młodym groszkiem Na dziś danie wegetariańskie z kuchni fusion, prawdziwy mariaż kuchni

Wino Francja Kuchnia
Kurczak w kremowym sosie musztardowym 177

Kurczak w kremowym sosie musztardowym Ekspresowa potrawka z kurczaka, to danie zasługuje na uwagę w dni chłodne, deszczowe i zabiegane. Jego niewielka lista składników oraz czas

Wino Francja Kuchnia
Zupa krem z topinamburu na mleku 157

Zupa krem z topinamburu na mleku W kuchni ostatni krzyk mody - topinambur , na nowo odkryte stare warzywo. Trafiło do mojego koszyka podczas robienia zakupów 

Wino Francja Kuchnia
Sałatka z hiszpańską szynką serrano, francuskim serem Roquefortem, prażonymi orzechami oraz granatem 157

Sałatka z hiszpańską szynką serrano, francuskim serem Roquefortem, prażonymi orzechami  oraz granatem Przystawka z charakterem! Składniki: 4 plastry szynki serrano (może być każda inna

Wino Francja Kuchnia
Sałatka z hiszpańską szynką serrano, francuskim serem Roquefortem, prażonymi orzechami oraz granatem 166

Sałatka z hiszpańską szynką serrano, francuskim serem Roquefortem, prażonymi orzechami  oraz granatem Przystawka z charakterem! Składniki: 4 plastry szynki serrano (może być każda inna

Wino Francja Kuchnia
Risotto z cukinią i pieczarkami 131

który charakteryzuje się dość dużymi, owalnymi ziarenkami. Ten rodzaj ryżu po ugotowaniu pozostaje jędrny, czyli al dente. Do mojego dania użyłam następujących składników: szklankę ryżu do risotto kieliszek białego wina 1/2 kostki masła Polskiego Extra bez laktozy Mlekovta 3 szklanki bulionu warzywnego 1 małą cukinię 200 g małych pieczarek kilka pomidorów koktajlowych 1/4 łyżeczki soli czosnkowej łyżka tartego parmezanu(...)każde ziarenko ryżu było otoczone warstewką tłuszczu i wymieszane z cebulką. Gdy ryż się zeszkli wlewamy wino i mieszamy. Alkohol można pominąć, ale wierzcie mi to właśnie wino dodaje potrawie głębi i charakteru. Gdy wino odparuje, dodajemy porcjami gorący bulion. Robimy to stopniowo, po chochelce. Po dodaniu każdej porcji mieszamy tak długo, aż płyn wsiąknie w ryż

Kasia i jej kobiecy świat