Dobry Hummus nie należy do tanich artykułów sklepowych. Sezamowa pasta tahini również nie kosztuje kilka złociszy. Zatem, aby zaoszczędzić nieco grosza, polecamy wykonać domowy hummus. Po
Bananowe Poleśmietaną i bardzo dużą ilością sera. To co skusicie się ? Składniki : 1 opakowanie mrożonego szpianku 3/4 paczki makaronu razowego lub innego ulubionego jogurt grecki (ewentualnie śmietana wegańska lub zwykła) masło klarowane kilka łyżeczek lub olej roślinny 1 kulka mozzarelli 1 większy pomidor bazylia do dekoracji Przygotowanie : 1. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie
zdrowa vege kuchniarobi się pikantna ze względu na zawartość siarki. Pod koniec gotowania dodać dużo posiekanego kopru. Zupa najlepiej smakuje po kilku godzinach. --------- Podobne: Kapusta z grochem Fasolowa na buraku Gołąbki wegańskie
Weekendy w domu i ogrodzieZepsułam komputer. A dokładniej – zalałam kawą. Dwa dni suszenia i czyszczenia, klawiatura nie do uratowania, ale komputer działa. Wszechmocny naprawdę się spisał. Dziękuję! Teraz czeka mnie
Gotuj z Blue RavenPrezentowaliśmy już różne pasty, ale tym razem naszym głównym składnikiem będzie wędzone tofu. Dzięki niemu osiągniemy smak wędzonego sera lub wędzonej ryby. Jeśli tęsknicie za takimi
Bananowe Polecząstki (4-6) i dorzucamy. Wszystko zalewamy herbatą oraz whisky, mieszamy i odstawiamy na 15 minut Do sporej miski wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, dodajemy jajko lub „jajko” wegańskie, czyli len wymieszany z wodą :) Dodajemy miód oraz bakalie wraz z pozostałą herbatą i whiskey. Przekładamy do keksówki i pieczemy 1 godzinę i 40 minut lub do „suchego patyczka
Bazując na smakumożna je dowolnie modyfikować, zgodnie z własnymi upodobaniami, można zrobić je w wersji pikantnej, na słodko, z dodatkiem ziół prowansalskich lub w innej ulubionej wersji, do tego są wegańskie i jeśli znajdziecie nasiona nie zanieczyszczone glutenem to będą również w 100% bezglutenowe :) Składniki : 6 łyżek ziaren słonecznika 6 łyżek ziaren białego sezamu 5 łyżek siemienia lnianego
zdrowa vege kuchniaciepłej wody. Dolać do garnka. Gotować do miękkości makaronu. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Po wyłączeniu palnika dodać do zupy starty czosnek. Podawać gorącą. ----------- Podobne: Zupa cebulowa Wegańskie gołąbki z grzybami Grochówka
Weekendy w domu i ogrodzieczegoś, swoją drogą niedługo nawet obiad będzie robiony przy ciemnościach za oknem, ah ta zima, a wy gotowi na nią? ^^ Miłej niedzieli Ps. Wszystko oprócz ostatnich bułeczek jest wegańskie, tak jakoś ostatnio samoistnie wychodzi.. no i jakoś mnie tak ochota na takie proste jedzenie naszła, a więc wybaczcie, że bez kombinacji większych Potrawka pomidorowa z ciecierzycą, cukinią
More food, love and dreamsorzechowym smaku. To właściwie masło sezamowe powstające w procesie rozdrabniania uprażonych nasion. Pastę sezamową tahini łatwo przygotować w domu. Sezamowa pasta jest idealna w diecie wegetariańskiej i wegańskiej, jako dodatek do przeróżnych dań. Najbardziej znane to hummus i i baba ghanous. Można również wykorzystać ją do chałwy, lodów lub sezamek. W Azji
potrawyregionalneOstatnio zakupiłam kilka dyń, z których próbowałam zrobić coś smacznego. Jedna poszła na wegańskie babeczki, które nie wyszły takie, jak powinny (dodałam za dużo oleju i siemienia lnianego, więc w ogóle nie urosły). Drugą dynię pochłonęliśmy w formie frytek (swoją drogą ma bardzo podobny smak do batatów - mój partner Piotr w pierwszej chwili myślał, że właśnie je jemy :)) Ostatnia dynia
VegUlkawłoskich) 1 szklanka startej marchewki (1 duża marchewka) 3 ząbki czosnku puszka czerwonej fasoli 1/3 szklanki posiekanej bazylii 5-6 pomidorów suszonych z zalewy 1 jajko lub w wersji wegańskiej 3 łyżki nasion chia wymieszanych z 6 łyżkami gorącej wody i odstawionymi do zgęstnięcia mała papryczka chili sos sojowy, pieprz, majeranek lub inne przyprawy do smaku 1 łyżka
zdrowa vege kuchniamarchewkowe kukurydziane ciasto (wegańskie) pieczone w słoiczku po maśle orzechowym z bananem Lekko zakalcowaty, ciepły z dużą ilością masła, tego mi dzisiaj trzeba < 3 .. no i kawy :D Jakoś sobie żyje, szkoła, dom, szkoła, książki, czytanie, lektury, więcej lektur, kolejne plany i kolejne wyczekiwane weekendy. po drodze sobie uświadamiam, że to już prawie koniec października, gdzieś
More food, love and dreamsWiesz, że jesteś blogerem kulinarnym, gdy… na widok fioletowego kalafiora, jedyne co myślisz, to „o bogowie, jak on będzie genialnie na zdjęciach wyglądał!”. Żartuję trochę
Gotuj z Blue Ravenblederze i krótko gotowane w małej ilości wody różyczki kalafiora do złudzenia przypominają ryż, przynajmniej z wyglądu. W smaku są od ryżu stokroć smaczniejsze. Zapraszam na niskowęglowodanowy, całkowicie wegański, wegeteriański "ryż" paleo. Dzięki krótkiemu gotowaniu kalafior jest jędrny, bardzo chrupiący i pełen dobroci. Ze względu na zawartość składników mineralnych i witamin to bardzo cenne dla naszego zdrowia warzywo. Chroni przed
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!