naczelnej wspaniałego magazynu Slowly Veggie!, który od marcowego numeru zdobywa nasze serca i roślinożerne żołądki. Gorąco zachęcam Was do lektury, bo to pierwszy taki magazyn o kuchni wegetariańskiej i wegańskiej na Polskim rynku. Ja zostałem całkowicie zielono zainspirowany. Zapraszam do kiosku, na facebooka oraz na stronę internetową magazynu: www.slowlyveggie.pl . Po śniadaniu wyszedłem bogatszy o nowe doświadczenia kulinarne i znajomości
Food Squaresklep ze zdrową żywnością jaki miałam okazję poznać i współpracować. Myślę, że każdy z Was znajdzie to czego szuka . Obszerna oferta skierowana jest do ludzi stosujących przeróżne diety: wegetariańskie, wegańskie jak i tych zmagających się z problemami zdrowotnymi, np. alergicy, cukrzycy . Oprócz artykułów spożywczych możliwe jest także zakupienie witamin i suplementów, kosmetyków czy środków czystości . Sami zerknijcie i zobaczcie
Zdrowie na języku :Pdlaczego dzień wcześniej możesz sprawdzić TU ) 3-4 łyżki oliwy łyżeczka przyprawy do ziemniaków (naturalna mieszanka) pół łyżeczki tymianku suszonego łyżeczka rozmarynu suszonego 200 g owczej fety (w wersji wegańskiej tofu wędzone) Przygotowanie: Piekarnik rozgrzej do temperatury 170 st. Ziemniaki przekrój na pół W misce zmieszaj oliwę z przyprawami, dodaj ziemniaki i dokładnie wymieszaj (tak by ziemniaki obtoczyć w przyprawach
pyszne zdrowościprzepis podawałam Wam TUTAJ ? Wyszły pyszne! Ale za którymś razem, kiedy ponowanie je robiłam postanowiłam coś zmienić! Ulepszyć i sprawić, by każdy mógł się nimi cieszyć, nawet na diecie wegańskiej/wegetariańskiej! Zamiast jogurtu w poprzedniej wersji dodałam mleko roślinne - wybór należy do Ciebie czy będzie to kokosowe czy może migdałowe! Większa porcja kakao plus masło z nerkowców - i "jestem
Zdrowie na języku :PPonoć najlepiej się myśli podczas chodzenia. I zmywania, jak podpowiada pamięć. Zmywać mi się nie chciało, poszłam więc na spacer. Są plusy z posiadania parku całe
Gotuj z Blue RavenDzisiaj przepis na pyszny pasztet wegański zrobiony z białej fasoli, z dodatkiem suszonych pomidorów i pieczarek, zawiera mnóstwo świeżych i suszonych ziół, cebulkę, jest miękki i kremowy. Musicie koniecznie wypróbować :):) Składniki : - 1 opakowanie fasoli piękny jaś kupiec - 5 łyżek płatków owsianych błyskawicznych - 3 średnie białe cebule - 7-8 średnich pieczarek - 7 suszonych pomidorów z zalewy
zdrowa vege kuchniaochłodę w te gorące dni :) Lody wegańskie (!), bezmleczne, bez jajek ;) Na mleku kokosowym z dodatkiem truskawek, chyba już ostatnich tego lata ;) Kolejna fala upałów nadciąga, cieszę się bardzo, ponieważ w przyszłym tygodniu, razem z mężem i przyjaciółmi, wybieramy się na kilka dni w góry, takie mini wakacje ;) Jeśli Wy nie macie jeszcze pomysłu na zorganizowanie wakacyjnego wypoczynku swoim dzieciom, polecam
Domowa cukiernia EwyLeżąc plackiem nad morzem, rozkoszując się delikatnym wiaterkiem nad jeziorem czy siedząc z przyjaciółmi nad rzeką, nie będziecie musieli rezygnować z morskich smaków. Żeby zdobyć wegańską rybkę musicie udać się do sklepu. Ktoś musi wykonać za was tę brudną robotę, jaką jest łapanie wege rybek! W domu wystarczy wyłowić ją z wody i pewnym ruchem noża pokroić na cztery kawałki
wegetalerzeUpał obezwładnia. Każda minuta spędzona przy klawiaturze zdaje się być niezasłużoną karą. Tym okrutniejszą, że za oknem pełnia lata kusi lawendą i zapachem siana. Nic, tylko
Gotuj z Blue RavenLody, to najlepsza ochłoda na letnie upały. Zapraszam na wegańskie, bezmleczne lody o smku truskawkowo - pomarańczowym, pyszne i orzeźwiające. Lody są mrożone w specjalnych foremkach do lodów na patyku. Bardzo proste, niskokalotyczne i bardzo zdrowe, ponieważ do przygotowania syropu zamiast cukru użyłam ksylitolu. Smak owoców w czystej postaci, a duet smakowy truskawka i pomarańcza super trafiony. Składniki na 8 foremek
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zielonej 50 g kaszy bulgur 1 cukinia 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 marchewka 2 duże garści świeżego szpinaku 2 pomidory "śliwkowe" 1 łyżka oleju 6 sznycelków wegańskich Primavika przyprawy: sól, curry, pieprz cayenne, papryka słodka, bazylia, oregano, kurkuma dużo świeżego koperku :) Przygotowanie: Kaszę i soczewicę ugotuj. Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż chwilkę posiekana cebulkę i czosnek
Zdrowie na języku :P„Czy ma pani młodą marchewkę”, spytała pewna pani w kolejce. Na stołach i blatach targowiska trudno czasem wyłowić obiekt poszukiwań. „Oczywiście, tu leżą”, wskazała sprzedawczyni i
Gotuj z Blue Ravenlubicie słodkie ziemniaki, albo po prostu chcecie spróbować czegoś nowego to ten przepis jest wprost idealny. Naprawdę polecam! Jeśli zrezygnujemy z dodatku sera, burger z wegetariańskiego zmieni się w wegański. SKŁADNIKI (6 burgerów) burgery 1 średniej wielkości słodki ziemniak (batat) 1 puszka czerwonej fasoli 3 łyżki pestek dyni lub słonecznika 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki wędzonej 1/2 łyżeczki
DefinicjaSmakuDodajemy nasionka chia oraz mleko migdałowe i sok z cytryny i miksujemy na gładki koktajl. Posypujemy odrobiną nasionek chia i gotowe. Smacznego! PS: Jeśli uwielbiaie koktajle (w szczególności wegańskie) zapraszam tutaj . Stwórzmy razem z Veggie wspaniałą kolekcję pysznych
DefinicjaSmaku