kaszy gryczanej Wegetariański smalec z jaglanki ze skwarkami z kaszy gryczanej to niebo w gębie! Znudziły Ci się tradycyjne kanapki z sałatą i pomidorem?! Koniecznie wypróbuj ten wegański "smalec"! Do zrobienia tej pasty namówiła mnie Aga - koleżanka wegetarianka. Inspirowała się przepisem z bloga Jadłonomia - na smalec fasolowy z kaszą gryczaną - przyniosła go do pracy, a ja przepadłam! Rozsmakowałam się
Moje Qulinariaczym je spłaszcz na wzór kotleta do hamburgera :). Burgery możesz oczywiście obtoczyć w płatkach owsianych czy tez amarantusie. Ja zrobiłam je bez tzw. panierki. Piekarnik nagrzałam do 200 stopni. Wegańskie burgery piekłam przez 30 minut. 15 minut z jednej i 15 minut z drugiej strony. Inspiracją do przygotowania tego dania był program kulinarny na kanale KUCHNIA+ "Ugotuj mi mamo
ClauditteMissCookingMiałam w planach rejestrację u lekarza, więc, zamiast codziennej trasy, „poszłam w drugą stronę”. Wiecie, że to ciekawe przeżycie? Jestem w tej szczęśliwej pozycji, że mieszkam
Gotuj z Blue Ravenwegańskie placki owsiane z czarnymi porzeczkami podane ze słodem kukurydzianym ~ Dzisiaj czeka mnie wyzwanie. Pierwszy raz będę fotografem na ślubie. I nie jest to ślub kogoś z rodziny czy znajomego...nie znam Państwa Młodych zupelnie! Proszę trzymajcie kciukiiiii... :D ♥ Jeśli jest ktoś zainteresowany przepisem na placki to piszcie, ale dodam go dopiero jutro ;) Zapraszam Was na nowo otwartego bloga FOTOGRAFICZNE
breakfast of dreamspomysł na upalne dni. Połączenie świetnego puddingu sojowego Alpro w trzech smakach. Lodowy deser dla każdego, polecany osobom z nietolerancją białka zwierzęcego, laktozy i będących na diecie wegańskiej. Składniki : Alpro deser czekoladowy Alpro deser ciemna czekolada Alpro deser waniliowy 2 banany patyczki do lizaków pojemnik na lód Wykonanie: W pojemniki na lód wykładamy
Malinowe PocałunkiBakłażan faszerowany czerwoną soczewicą to wręcz wegetariański klasyk. I ja się skusiłam. Wyszedł pyszny i już nie mam wątpliwości dlaczego jest tak lubiany przez wegetarian i wegan (w wegańskiej wersji bez jogurtu). Faszerowany bakłażan jest sycący – soczewicowy farsz jest konkretny, sprawia wręcz wrażenie mięsnego. Samo danie zaś nie jest kaloryczne. Polecam jako alternatywę dla bakłażana faszerowanego mielonym mięsem. Podane
Poezja smakumiałam pojęcia że to takie wielkie krzaczysko wyrośnie Groszek i bób już prawie zjedzony Słonecznik dla ptaków na zimę. Takie tam badylki do wazonu Fasola Piękny Jaś (na wegański smalec :-), obok szparagowa, kukurydza. Jeszcze są buraki, marchew, pietruszka, brukselka, kalarepy, sałaty, szpinak, seler i jeszcze wiele innych. Zbieram siły na robienie przetworów na zimę. Może ktoś coś
greenscarfnaczelnej wspaniałego magazynu Slowly Veggie!, który od marcowego numeru zdobywa nasze serca i roślinożerne żołądki. Gorąco zachęcam Was do lektury, bo to pierwszy taki magazyn o kuchni wegetariańskiej i wegańskiej na Polskim rynku. Ja zostałem całkowicie zielono zainspirowany. Zapraszam do kiosku, na facebooka oraz na stronę internetową magazynu: www.slowlyveggie.pl . Po śniadaniu wyszedłem bogatszy o nowe doświadczenia kulinarne i znajomości
Food Squaresklep ze zdrową żywnością jaki miałam okazję poznać i współpracować. Myślę, że każdy z Was znajdzie to czego szuka . Obszerna oferta skierowana jest do ludzi stosujących przeróżne diety: wegetariańskie, wegańskie jak i tych zmagających się z problemami zdrowotnymi, np. alergicy, cukrzycy . Oprócz artykułów spożywczych możliwe jest także zakupienie witamin i suplementów, kosmetyków czy środków czystości . Sami zerknijcie i zobaczcie
Zdrowie na języku :Pdlaczego dzień wcześniej możesz sprawdzić TU ) 3-4 łyżki oliwy łyżeczka przyprawy do ziemniaków (naturalna mieszanka) pół łyżeczki tymianku suszonego łyżeczka rozmarynu suszonego 200 g owczej fety (w wersji wegańskiej tofu wędzone) Przygotowanie: Piekarnik rozgrzej do temperatury 170 st. Ziemniaki przekrój na pół W misce zmieszaj oliwę z przyprawami, dodaj ziemniaki i dokładnie wymieszaj (tak by ziemniaki obtoczyć w przyprawach
pyszne zdrowościprzepis podawałam Wam TUTAJ ? Wyszły pyszne! Ale za którymś razem, kiedy ponowanie je robiłam postanowiłam coś zmienić! Ulepszyć i sprawić, by każdy mógł się nimi cieszyć, nawet na diecie wegańskiej/wegetariańskiej! Zamiast jogurtu w poprzedniej wersji dodałam mleko roślinne - wybór należy do Ciebie czy będzie to kokosowe czy może migdałowe! Większa porcja kakao plus masło z nerkowców - i "jestem
Zdrowie na języku :PPonoć najlepiej się myśli podczas chodzenia. I zmywania, jak podpowiada pamięć. Zmywać mi się nie chciało, poszłam więc na spacer. Są plusy z posiadania parku całe
Gotuj z Blue RavenDzisiaj przepis na pyszny pasztet wegański zrobiony z białej fasoli, z dodatkiem suszonych pomidorów i pieczarek, zawiera mnóstwo świeżych i suszonych ziół, cebulkę, jest miękki i kremowy. Musicie koniecznie wypróbować :):) Składniki : - 1 opakowanie fasoli piękny jaś kupiec - 5 łyżek płatków owsianych błyskawicznych - 3 średnie białe cebule - 7-8 średnich pieczarek - 7 suszonych pomidorów z zalewy
zdrowa vege kuchniaochłodę w te gorące dni :) Lody wegańskie (!), bezmleczne, bez jajek ;) Na mleku kokosowym z dodatkiem truskawek, chyba już ostatnich tego lata ;) Kolejna fala upałów nadciąga, cieszę się bardzo, ponieważ w przyszłym tygodniu, razem z mężem i przyjaciółmi, wybieramy się na kilka dni w góry, takie mini wakacje ;) Jeśli Wy nie macie jeszcze pomysłu na zorganizowanie wakacyjnego wypoczynku swoim dzieciom, polecam
Domowa cukiernia EwyLeżąc plackiem nad morzem, rozkoszując się delikatnym wiaterkiem nad jeziorem czy siedząc z przyjaciółmi nad rzeką, nie będziecie musieli rezygnować z morskich smaków. Żeby zdobyć wegańską rybkę musicie udać się do sklepu. Ktoś musi wykonać za was tę brudną robotę, jaką jest łapanie wege rybek! W domu wystarczy wyłowić ją z wody i pewnym ruchem noża pokroić na cztery kawałki
wegetalerze