wegańskie - 10389 przepisów (strona:354/693)

Malinowe lody wegańskie. 122

Kilka dni temu natrafiłam na temat o lodach wegańskich. Koniecznie musiałam sama je zrobić. Udały się, ale szczerze to nie miało co się nie udać, gdyż są to najprostsze lody do zrobienia. I co najważniejsze są bardzo smaczne. Składniki: ( na cztery gałki) dwa dojrzałe banany, 150g malin, 4 gotowe wafelki do lodów. Przygotowanie:   Banana obrać ze skórki i pokroić

W kuchni u Moniki
Truskawkowe lody wegańskie. 197

Były już malinowe lody wegańskie, a dziś są truskawkowe lecz podane troszkę inaczej. Zarówno mi jak i moim dzieciom tak zasmakowały te lody, że z pewnością często będziemy je robić. Składniki: ( na 4 gałki ) 2 dojrzałe banany, 200g truskawek, kilka truskawek, kilka borówek i wafelek jako dodatek. Przygotowanie: Banany i truskawki razem zblenderować. Zamknąć w pojemniku i włożyć do zamrażalnika

W kuchni u Moniki
.1069. na pożegnanie upałów 183

programów graficznych...w rzeczywistości był intensywnie różowy! ♥ A skoro już dzisiaj tyle o lodach, to jeśli jeszcze nie byliście na chili&sugar i nie widzieliście przepisu na również wegańskie, kokosowo-kakaowe lody z koniakiem to jak najszybciej wchodźcie TUTAJ

breakfast of dreams
.1068. drożdżówki na ratunek 114

dwie domowe wegańskie & bezglutenowe drożdżówki z malinami~ Nie zbyt mi wyszło wdrożenie się w rok szkolny...Już pierwszego dnia zaspałam...Całe szczęście zostały jeszcze dwie ostatnio drożdżówki które piekłam przedwczoraj. Szybko odgrzałam w piekarniku, zjadłam i lecę do szkoły, jeszcze zdążę! :D Zdjęcia też nie dzisiejsze - robiłam je od razu po upieczeniu...Ale dzisiaj i tak nie miałabym czasu

breakfast of dreams
Makaron soba z brokułem i kurkami (z jednego garnka) 149

Dzisiaj mam w końcu czas dla siebie. Taki prawie cały dzień, kiedy nic nie muszę. Spokojnie poszłam do sklepu, przez park i zaskoczyła mnie cisza. Jak

Gotuj z Blue Raven
Gotuj w stylu eko - musisz to znać! :) 152

Właśnie teraz będzie najlepsze :D Tak jak wspominałam na samym początku GWSE to miejsce, w którym znajdziemy kopalnie przepisów na potrawy - śniadania, obiady, desery, ciasta, koktajle, dania bezglutenowe, wegetariańskie, wegańskie, na uroczystości, święta i wiele wiele innych. A kto jest autorem tychże przepisów? WY !!! Dokładnie tak, to ludzie interesujący się naturalną, ekologiczną kuchnią tworzą to miejsce ! Całą pieczę nad prawidłowym

Zdrowie na języku :P
Wegańskie ciasto ze słoika. 132

vege) Dyniowo-bananowe ciasto kukurydziane  pieczone w słoiczku po maśle orzechowym; maliny  Wegańskie wypieki, a ja? 0:1 dla mnie. Choć myślałam, że nic z tego w końcu nie wyjdzie, a ja wyjmę z piekarnika coś niedopieczonego w najlepszym przypadku. A tu szok.. a smak *.* Tak sobie robię powoli te porządki w pokoju, przeglądam, odkładam, uśmiecham się

More food, love and dreams
Bigos z młodej kapusty 142

surowe mięso wieprzowe można zastąpić szynką parmeńską (lub inną długo dojrzewającą), kiełbasą drobiową i surowym mięsem drobiowym (np. mięsem z udek kurczaka bądź piersią z kurczaka). W wersji wegańskiej zamiast dodatku mięsa można użyć świeżych lub suszonych grzybów oraz suszonych śliwek

Mango Papaja
Wegetariańskie faszerowane papryki z kaszą jaglaną i cieciorką 176

podduszamy na patelni z dodatkiem odrobiny oliwy. Dodajemy do tego czosnek przeciśnięty przez praskę, a na koniec pomidory (świeże pokrojone lub przecier). 2. Namoczoną wcześniej cieciorkę gotujemy do miękkości (wegański trik: dodaj do gotowania łyżeczkę sody - ciecierzyca ugotuje się szybciej i będzie się mięciutka). 3. Kaszę jaglaną gotujemy na sypko. Dla przypomnienia - gotowanie kaszy jaglanej :  Kaszę wsypujemy do garnka

two broke sisters
30-minutowe ciastka – z 2 składników! 189

chce Wam się iść do sklepu? A poza tym- słodycze są przecież takie niezdrowe…   To są chyba najszybsze ciastka świata. Dwa składniki – banany i płatki owsiane. Bezcukrowe, beztłuszczowe. Wegańskie. Jeśli użyliście płatków z certyfikowanego, czystego owsa- będą też bezglutenowe. Ze wszystkich płatków zbożowych to właśnie owies ma największą zawartość rozpuszczalnego, łatwo przyswajalnego błonnika pokarmowego i białka roślinnego . Bananów chyba

Karo in the Kitchen
Bezmięsny bigos z młodej kapusty 200

łyżki dobrego, pikantnego ketchupu sól pieprz 1 łyżka masła do warzyw i 2-3 łyżki masła do zasmażki (można zamienić masło na olej olej rzepakowy, będzie wtedy bigos wegański) kopiasta łyżka mąki pszennej

Karo in the Kitchen
Zielone stir fry z wołowiną 174

zmienić proporcje wody i sosu, bo makaron na pewno będzie potrzebował więcej płynu żeby zmięknąć (wtedy przyda Wam się też pokrywa). Ten przepis można zmodyfikować z wersji mięsożernej na wegańską przez użycie twardego sera tofu, zamarynowanego w sosie hoisin (słodko-pikantny sos sporządzany na bazie soi i śliwek) lub dla wegetarian sera tofu zamarynowanego wcześniej w sosie rybnym. SKŁADNIKI

Karo in the Kitchen
Quinoa – komosa ryżowa – sałatka tajska z orzechowo-imbirowym sosem 205

glutenu, mega zdrowa, wegańska. Kolorowa i przepyszna. Idealna na upały. Słodko-kwaśna, chrupiąca, z wyraźnym smakiem imbiru i orzeszków ziemnych. Sama w roli głównej z powodzeniem wystąpi jako śniadanie, obiad, kolacja lub nawet lunch do pracy. Komosa ryżowa, zwana również ryżem peruwiańskim (quinoa- czytamy kiin-łha) to pseudozboże – roślina wytwarza bogate w skrobię i białko nasiona, ale w rzeczywistości

Karo in the Kitchen
Wegański parmezan. 200

Wegański parmezan to dodatek, który już dawno chciałam przyrządzić w swojej kuchni. Przede wszystkim jest idealny dla osób z nietolerancją laktozy. Przyznam się szczerze, że poszłam trochę na skróty. Wszystkie składniki miałam już przygotowane :) zero blendera, tylko naczynie i łyżka do wymieszania. Wszystko dlatego, że w mojej kuchni zagościły mielone migdały firmy BackMit, które sprawę mi ułatwiły do maksimum możliwości

MamaOskarka
Wrocławscy Ulicożercy - Relacja z Festiwalu Food Trucków i Zacnego Piwa 141

zamknięte w swych bagażnikach. Wiodąc na pokuszenie Wrocławianom głodnym, przygotowali ucztę w stylu dogodnym. Każda furgonetka wyposażona obficie prezentowała się znakomicie. W jednym wozie same burgery, w drugim inne, wegańskie bajery. Kusząc zapachami, spędzały mieszczuchów, gotując dary godne ich wygłodniałych brzuchów. Wśród sutego jadła, lało się piwo, od rzemieślników warzone leniwo. Każdy łakomczuch wyszedł najedzony, łapiąc się za brzuch swój

Food Square

Proponowane wyszukiwania