Szukacie przepisów letnich, lekkich i bogatych w aromaty. Ratatouille jest właśnie takim daniem - łatwym do przygotowania, lekkostrawnym i spożyć można je również na zimno w upalne
zobacz ich smakSezon na jagody rozpoczęty. W takim wydaniu, orzeźwiające smoothie doda nam energii na cały dzień. Korzystajmy z tego co daje nam lato :) enjoy Składniki : 400 g
zobacz ich smakWegańska wersja indyjskiego napoju przyrządzanego z jogurtu, wody, przypraw i mango. Spożywany dla orzeźwienia w upalne dni. Napój powinien być schłodzony, ale ja piję go też od razu po przygotowaniu, w tej wersji jest też fantastyczny. Najważniejsze w tym koktajlu to kardamon i dojrzałe mango. No to robimy :) Porcja: 2 osoby Składniki: 400g mleczka kokosowego dojrzałe mango banan
Apetyt na ZieloneCukinia z makaronem w obłędnym sosie miętowo-cytrynowym w wersji wegetariańskiej i wegańskiej. To danie powstało w 15 minut i zaskoczyło mnie smakiem. Dwa składki bazowe: makaron i cukinia do tego sos miętowo-cytrynowy. Połączenie idealne. Ten przepis musisz spróbować! Cukinia jest łagodnym w smaku, lekkostrawnym warzywem. Jest ceniona za wysoką wartość dietetyczną. Zawiera potas, żelazo i magnez oraz
Apetyt na ZieloneSezon urlopowy mamy. Na wielu blogach (w tym moim) letni zastój, na kilku już gorączka zwiastująca Halloween. A ja sobie wieczorami serfuję po necie, przeglądam blogi
Gotuj z Blue Ravenrzeczy z jednego miejsca xd No, ale nie o tym dzisiaj.. kilka dni temu wybrałam się z przyjaciółką i D do Mango vegan street food , kolejna całkowicie wegańska knajpka w stolicy. Co w menu? Głównie pity i humus, choć znajdziemy też burgery (których też bym chętnie spróbowała), czy kilka pozycji na słodko. My jednak tym razem postawiliśmy
More food, love and dreamsjedziemy ok. 4 godziny, przed nami jeszcze drugie tyle. Śniadanie wzięłam ze sobą na wynos z domu, podzielę się nim z Wami jednak jutro, a dzisiaj mam przepis na wegańskie i bezglutenowe placki bananowe. Przed wyjazdem trzeba było "zutylizować" baaardzo dojrzałe banany wiec usmażyłam rodzicom na kolacje placki bananowe :) Taka ze mnie dobra córa :D Bardzo im smakowały wiec pomyślalam
breakfast of dreamsCukiniowe (wegańskie) brownie*; z ufo i borówkami * z mleczkiem kokosowym Bo i tak się da ^^ dla takiego śniadania warto nawet piekarnik uruchomić w taką pogodę ^^ Połączenie brzoskwini ufo i borówek w tym roku zawładnęło moimi kubkami smakowymi *.* Patrzcie co wczoraj upolowałam *.* Przepis: 60g mąki 15-20g mocnego kakaa 1/2 startej cukinii na drobnych oczkach (ok.100g) ok.60-80ml mleczka
More food, love and dreamsnasiona chia czy sproszkowane jagody acai - to właśnie te produkty w głównej mierze wnoszą najwięcej dobroci do naszego organizmu :) Te mrożone smoothie jest idealne. Odpowiednie w diecie wegetariańskiej i wegańskiej :) Koniecznie do powtórzenia - zachęcam do spróbowania - na pewno nie pożałujecie :) Składniki: banan mrożony - 80 g maliny mrożone - 30 g jeżyny mrożone - 30 g jagody mrożone - 30 g nasiona chia
Zdrowie na języku :Pponownie wlej do blendera, w razie konieczności dopraw do smaku Jeżeli chcesz, aby zupa wyszła bardziej kremowa i puszysta, dodaj kawałek zimnego masła i zmiksuj ponownie. Placki ziemniaczane wegańskie Składniki 5 ziemniaków 2 łyżki mąki ryżowej z ryżu brązowego 1 łyżka skrobi jęczmiennej sól olej rzepakowy lub inny Przygotowanie zetrzyj ziemniaki na tarce (ja używam do tego celu robota
Szybko Szybkowarwręcz "musową" konsystencję. Czy kupię ponownie? Raczej nie, zwłaszcza, że za czerwoną wersje banana płacimy niemal 5x więcej... ;) Skoro w bananowych klimatach jesteśmy zapraszam też na sorbet truskawkowo-bananowy (wegański). Tym razem z użyciem "normalnego" banana ;) Najlepszy na gorące dni <3 KLIK
breakfast of dreamspestek dyni z Kuchni Agaty Spróbowałam, pominęłam parmezan, więc nie zrobiłam takiego prawdziwego pesto, ale zrobiłam to celowo. Szczerze mówiąc nie brakowało mi parmezanu, myślę, że w wersji wegańskiej można dodać troszkę płatków drożdżowych i sosu sojowego, zrobię tak następnym razem i napiszę czy się sprawdziło. 2) Raw-tagliatelle z marchewki od MniuMniu To danie musi być super, nie wiem
Corner With Recipesjakąś specjalną okazję :) 2) Sałatka z rukoli z granatem i pomarańczą z Kwestii Smaku Wszystkie składniki miałam wczoraj pod ręką, szybko zrobiłam i muszę przyznać, że warto! 3) Wegański parmezan z migdałów od Jadłonomii idealny dla osób unikających nabiału. Tyle smaku w tak prostym połączeniu, dzięki Ci Mamo za znalezienie tego przepisu w książce Jadłonomii ;) 4) Naleśniki z samej
Corner With Recipesprzepyszne smarowidło do kanapek. Ma tak mnóstwo przypraw i głęboki smak, że posmakuje niemal każdemu – nawet miłośnikom prawdziwego smalczyku. Ja pierwszy raz znalazłam ją na kultowej, wegańskiej Jadłonomii , gdzie znajdziecie kilka wersji takiego „smalcu”. Przepis u mnie ewoluuwał i wzbogacił się o rozmaryn, czosnek i wędzoną paprykę. Okazało się również, że pasta ma znacznie lepszą konsystencję
Poezja smaku