Cukiniowe (wegańskie) brownie*; z ufo i borówkami * z mleczkiem kokosowym Bo i tak się da ^^ dla takiego śniadania warto nawet piekarnik uruchomić w taką pogodę ^^ Połączenie brzoskwini ufo i borówek w tym roku zawładnęło moimi kubkami smakowymi *.* Patrzcie co wczoraj upolowałam *.* Przepis: 60g mąki 15-20g mocnego kakaa 1/2 startej cukinii na drobnych oczkach (ok.100g) ok.60-80ml mleczka
More food, love and dreamsnasiona chia czy sproszkowane jagody acai - to właśnie te produkty w głównej mierze wnoszą najwięcej dobroci do naszego organizmu :) Te mrożone smoothie jest idealne. Odpowiednie w diecie wegetariańskiej i wegańskiej :) Koniecznie do powtórzenia - zachęcam do spróbowania - na pewno nie pożałujecie :) Składniki: banan mrożony - 80 g maliny mrożone - 30 g jeżyny mrożone - 30 g jagody mrożone - 30 g nasiona chia
Zdrowie na języku :Pponownie wlej do blendera, w razie konieczności dopraw do smaku Jeżeli chcesz, aby zupa wyszła bardziej kremowa i puszysta, dodaj kawałek zimnego masła i zmiksuj ponownie. Placki ziemniaczane wegańskie Składniki 5 ziemniaków 2 łyżki mąki ryżowej z ryżu brązowego 1 łyżka skrobi jęczmiennej sól olej rzepakowy lub inny Przygotowanie zetrzyj ziemniaki na tarce (ja używam do tego celu robota
Szybko Szybkowarwręcz "musową" konsystencję. Czy kupię ponownie? Raczej nie, zwłaszcza, że za czerwoną wersje banana płacimy niemal 5x więcej... ;) Skoro w bananowych klimatach jesteśmy zapraszam też na sorbet truskawkowo-bananowy (wegański). Tym razem z użyciem "normalnego" banana ;) Najlepszy na gorące dni <3 KLIK
breakfast of dreamspestek dyni z Kuchni Agaty Spróbowałam, pominęłam parmezan, więc nie zrobiłam takiego prawdziwego pesto, ale zrobiłam to celowo. Szczerze mówiąc nie brakowało mi parmezanu, myślę, że w wersji wegańskiej można dodać troszkę płatków drożdżowych i sosu sojowego, zrobię tak następnym razem i napiszę czy się sprawdziło. 2) Raw-tagliatelle z marchewki od MniuMniu To danie musi być super, nie wiem
Corner With Recipesjakąś specjalną okazję :) 2) Sałatka z rukoli z granatem i pomarańczą z Kwestii Smaku Wszystkie składniki miałam wczoraj pod ręką, szybko zrobiłam i muszę przyznać, że warto! 3) Wegański parmezan z migdałów od Jadłonomii idealny dla osób unikających nabiału. Tyle smaku w tak prostym połączeniu, dzięki Ci Mamo za znalezienie tego przepisu w książce Jadłonomii ;) 4) Naleśniki z samej
Corner With Recipesprzepyszne smarowidło do kanapek. Ma tak mnóstwo przypraw i głęboki smak, że posmakuje niemal każdemu – nawet miłośnikom prawdziwego smalczyku. Ja pierwszy raz znalazłam ją na kultowej, wegańskiej Jadłonomii , gdzie znajdziecie kilka wersji takiego „smalcu”. Przepis u mnie ewoluuwał i wzbogacił się o rozmaryn, czosnek i wędzoną paprykę. Okazało się również, że pasta ma znacznie lepszą konsystencję
Poezja smakukaszy gryczanej Wegetariański smalec z jaglanki ze skwarkami z kaszy gryczanej to niebo w gębie! Znudziły Ci się tradycyjne kanapki z sałatą i pomidorem?! Koniecznie wypróbuj ten wegański "smalec"! Do zrobienia tej pasty namówiła mnie Aga - koleżanka wegetarianka. Inspirowała się przepisem z bloga Jadłonomia - na smalec fasolowy z kaszą gryczaną - przyniosła go do pracy, a ja przepadłam! Rozsmakowałam się
Moje Qulinariaczym je spłaszcz na wzór kotleta do hamburgera :). Burgery możesz oczywiście obtoczyć w płatkach owsianych czy tez amarantusie. Ja zrobiłam je bez tzw. panierki. Piekarnik nagrzałam do 200 stopni. Wegańskie burgery piekłam przez 30 minut. 15 minut z jednej i 15 minut z drugiej strony. Inspiracją do przygotowania tego dania był program kulinarny na kanale KUCHNIA+ "Ugotuj mi mamo
ClauditteMissCookingMiałam w planach rejestrację u lekarza, więc, zamiast codziennej trasy, „poszłam w drugą stronę”. Wiecie, że to ciekawe przeżycie? Jestem w tej szczęśliwej pozycji, że mieszkam
Gotuj z Blue Ravenwegańskie placki owsiane z czarnymi porzeczkami podane ze słodem kukurydzianym ~ Dzisiaj czeka mnie wyzwanie. Pierwszy raz będę fotografem na ślubie. I nie jest to ślub kogoś z rodziny czy znajomego...nie znam Państwa Młodych zupelnie! Proszę trzymajcie kciukiiiii... :D ♥ Jeśli jest ktoś zainteresowany przepisem na placki to piszcie, ale dodam go dopiero jutro ;) Zapraszam Was na nowo otwartego bloga FOTOGRAFICZNE
breakfast of dreamspomysł na upalne dni. Połączenie świetnego puddingu sojowego Alpro w trzech smakach. Lodowy deser dla każdego, polecany osobom z nietolerancją białka zwierzęcego, laktozy i będących na diecie wegańskiej. Składniki : Alpro deser czekoladowy Alpro deser ciemna czekolada Alpro deser waniliowy 2 banany patyczki do lizaków pojemnik na lód Wykonanie: W pojemniki na lód wykładamy
Malinowe PocałunkiBakłażan faszerowany czerwoną soczewicą to wręcz wegetariański klasyk. I ja się skusiłam. Wyszedł pyszny i już nie mam wątpliwości dlaczego jest tak lubiany przez wegetarian i wegan (w wegańskiej wersji bez jogurtu). Faszerowany bakłażan jest sycący – soczewicowy farsz jest konkretny, sprawia wręcz wrażenie mięsnego. Samo danie zaś nie jest kaloryczne. Polecam jako alternatywę dla bakłażana faszerowanego mielonym mięsem. Podane
Poezja smakumiałam pojęcia że to takie wielkie krzaczysko wyrośnie Groszek i bób już prawie zjedzony Słonecznik dla ptaków na zimę. Takie tam badylki do wazonu Fasola Piękny Jaś (na wegański smalec :-), obok szparagowa, kukurydza. Jeszcze są buraki, marchew, pietruszka, brukselka, kalarepy, sałaty, szpinak, seler i jeszcze wiele innych. Zbieram siły na robienie przetworów na zimę. Może ktoś coś
greenscarf