jestem pasjonatem jednego i drugiego, staram się, aby cannelloni gościło na moim stole co jakiś czas. Pomysłów na farsz jest wiele. Mięso mielone, szpinak z fetą i czosnkiem, wersja wegańska z kaszą jaglaną i pieczonymi warzywami. Tutaj przedstawiam wersję z mięsem mielonym duszonym w sosie w stylu bolognese, zapieczoną pod delikatnym beszamelem. Składniki: Farsz: 500g mięsa mielonego (najlepiej z szynki
Jacob TastesSkładniki na około 30 rurek w przypadku 10 cm form: 500 g maki pszennej (śmiało można 200 g z tego zamienić na mąkę pełnoziarnistą pszenną lub inną) 250 ml wegańskiego jogurtu natiralnego 200 ml oleju roślinnego płaska łyżeczka soli Przygotowanie: Wszystkie składniki umieść w dużej misce i za pomocą łyżki przemieszaj, po czym w miarę szybko zagnieć gładkie ciasto
greenscarfkaszka kukurydziana na mleku sojowym z malinami (część dodana podczas gotowania) i czekoladą 70% kakao~ Dzisiaj szykuje się aktywny dzień - planuję usmazyć wegańskie pączki! Dodatkowo po południu wybieramy się z rodzicami na narty biegowe - po raz pierwszy :D Nie wiem jak mi pójdzie, bo tak jak pisałam - to pierwszy raz, ale bardzo chcemy spróbować! :) Jutro zdam Wam relację
breakfast of dreamspyszny na pyszny przepis na hummus z dyni. Uwielbiam hummus w każdej postaci. Hummus to pasta lub dip jak kto woli wywodząca się z krajów arabskich. Pożywna, zdrowa i wegańska. Przepis na hummus często pojawia się na moim blogu. Uwielbiam tą pastę. Głównymi składnikami hummusu są ciecierzyca, czosnek i tahini. Aby trochę urozmaicić to danie przyrządzam je różne sposoby
codojedzeniaSprzątam zimowo. Przerzucam szafki w poszukiwaniu nieskończonych opakowań, otwartych pudełek, napoczętych słoików. Zwalniam miejsca i dopisuję do listy. Listy, o której na pewno zapomnę i
Gotuj z Blue Ravenstopni Celsjusza). Kawę wymieszać z syropem, zalać nią płatki. Następnie wlać do słoiczka spienione mleko. Wierzch udekorować sosem karmelowym. smacznego. * przepis - klik ** przepis - klik wersja wegańska: klik . /// Po miesiącu na weganizmie stwierdzam, że było to ciekawe doświadczenie, jednak na dłuższą metę (w 100 %) nie dla mnie, jednak ograniczę się do 2 porcji nabiału i jajek tygodniowo
tost z dżememTo właśnie tę sałatkę zapowiadałam 2 tygodnie temu . Jest w miarę szybka do zrobienia, jeśli mamy ugotowaną kaszę jaglaną. Nie wymaga większego nakładu pracy, więc nawet
Weekendy w domu i ogrodziekolejne półrocze i mam nadzieję, że kilka ocen uda mi się poprawić do końca roku :) Zapraszam również obejrzenia ( koniecznie w HD! :) ) kolejnego filmiku na którym pokazuję Wam moje wegańskie zakupy :) SUBSKRYBUJ MÓJ KANAŁ YT >>KLIK
breakfast of dreamsSkończyłam ostatnio czytać książkę Scotta Jurka "Jedz i biegaj". Scott jest weganinem i ultramaratończykiem. Nie wiem czy sama odważyłam się przejść na dietę wegańską, ale na pewno przepisy Scotta zagoszczą w mojej kuchni nie raz. Już jakiś czas temu pokazywałam koktajl ze spiruliną, robiłam też obłędną owsiankę (nie doczekała się jeszcze zdjęć, ale kiedyś się doczeka), powstało
Sto kolorów kuchnijakość bez porównania :) Dajcie znać czy filmik Wam się podobał i jeśli tak to subskurybujcie mój kanał >>KLIK<< gdzie znajdziecie wiecej filmików o wegańskiej tematyce :) Niedługo kolejne
breakfast of dreamspowierzchnię, Wtedy są gotowe. Nie martwcie się, że pierogi będą wam się zlepiać w wodzie, bo nie będą. Wielką zaletą tego ciasta jest to, że jest bez jajek- wegańskie, i że pierogi nie zlepiają się podczas gotowania. Ugotowane pierogi wykładamy na talerz i całość dekorujemy malinami. Kaloryczność: Cała porcja ma 440 kalorii
Moja MichaUgotowałam za dużo soczewicy. Zawsze zapominam, że zwiększa swoją objętość ponad dwukrotnie. No i ugotowałam jedną filiżankę… z której zrobiło się dobrze ponad 2 szklanki
Gotuj z Blue Ravenfont-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Szczerze polecam jego upieczenie. Będziecie zachwyceni efektem i zapachem, jaki rozniesie się po mieszkaniu :) ----- Podobne: Wegańskie ciasto ze śliwkami Rolada biszkoptowa Sernik z brzoskwiniami Składniki na formę o średnicy 22 cm: 150g cukru 150g mąki 150g masła 5 jaj 12 g proszku do pieczenia
Weekendy w domu i ogrodziebaklava, pachnie egzotyką a pochodzi z książki... zgadniecie jakiej? TAK! "Warzywo" rządzi!!! Gdyby nie cukier można by rzec, że to całkiem prozdrowotny wypiek :) Wegański, bezglutenowy placek dyniowo-kokosowy, bez jaj i mleka 200 g surowej dyni startej na oczkach grubej tarki 3 łyżki kaszki kukurydzianej 80 ml śmietanki kokosowej 50 g wiórków kokosowych 1 łyżeczka
Dzieje kuchennej WiewióryTym razem mamy dla Was przepis z książki Anny Starmach i Marii Kruczek „Lekkość” - potrawka z soczewicy :) To bezglutenowe, a do
Kuchenne Wariacje