Dzisiejszy post (a raczej pościk) powstał z powodu… niechęci do marnowania. Kilka mam takich przepisów i zupełnie nie żałuję takiego podejścia. Kupiłam ananasy w
Gotuj z Blue RavenOstatnio byłam na bardzo wegańskiej imprezie, gdzie jadłam bardzo podobne serniczki. Mogę śmiało powiedzieć, że smakują rewelacyjnie. Jako spód do tych serniczków świetnie nadają się batony energetyczne i tutaj możecie trochę poeksperymentować. 4 porcje Składniki: spód 0,5 szklanki suszonych daktyli 2/3 szklanki orzechów pekan 1,5 łyżeczki kakao szczypta soli masa sernikowa 3/2 szklanki orzechów
Niezły MłynekSernik z nerkowców, nernik, nerkownik - w sieci można znaleźć wiele nazw dla tego deseru. Cóż to takiego? To pyszne wegańskie ciasto przygotowane na bazie orzechów nerkowca i ulubionych dodatków. Ciasto nie zawiera ani grama białego cukru i jest pełne zdrowia. A przy tym jest bardzo proste w przygotowaniu. Świetnie smakuje również lekko zmrożone. SKŁADNIKI (tortownica 16 cm) 250g nerkowców
DefinicjaSmakuprzepis z jego użyciem już dzisiaj na Jedz Rośliny ! :) Ten post robi się już bardzo długi, ale mam dla Was też nowy filmik - tym razem z moimi ostatnimi wegańskimi zakupami - zapraszam do oglądania (koniecznie
breakfast of dreamskażdy z zamówionych produktów. Wszystko świeże, apetyczne, i na czas. Małżon wrócił wcześniej do domu, cała rodziną obejrzeliśmy Top Chefa a wczoraj szybciutko mogłam przygotować buraczkowy krem. Pyszny, treściwy, wegański i jeszcze chrupiący na dokładkę dzięki orzechom i kiełkom. Przepis zamieszczę już wkrótce. Miłego piątku
Dzieje kuchennej Wiewiórymarchewki.+ W piątki zawsze jemy dania bez mięsa, toteż moja wyobraźnia ma pole do popisu i kombinuje przepisy na dania z użyciem ryby, lub po prostu wegetariańskie lub wegańskie. Wypadło na makrele i powstała zapiekanka z jej udziałem. Koszt dużej zapiekanki to ok 20 zł ilość porcji 6-8 Składniki: 2 duże makrele mała paczka mrożonej marchewki z groszkiem
W kuchennej krainieprawie nie wyczuwalna ale za to nadaje im odpowiednią wilgotność. SKŁADNIKI / 24 bułeczki: * 50 g drożdży * 700 ml ciepłej wody * 2 łyżeczki soli * 50 g roztopionego masła ( w wersji wegańskiej można użyć oliwy) * 2 łyżeczki cukru * 4 starte marchewki średniej wielkości * 400 ml płatków owsianych (lub pół na pół owsiane i żytnie) * 1100 ml / 660 g mąki pszennej
MohiellaMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Bakaliowe batoniki chodziły za mną od dawna. Ostatnio wypatrzyłam podobne na blogu Powoli. Po prostu . Pozazdrościłam, poczyniłam zakupy, krążyłam, … Przeczytaj
My Blueberry CornerStałam sobie w kuchni i bezmyślnie przesuwałam po blacie słoiczek z młodym, różowym imbirem. Kupiłam go prawie dwa tygodnie temu i nadal nie miałam pomysłu
Gotuj z Blue RavenBurgerów nigdy za wiele! Dzisiaj kolejny pomysł, tym razem z ciecierzycy. Wśród naszych przepisów na burgery jeszcze takiego nie było, więc zapraszamy do wypróbowania :) Burgery z
Bananowe PolePogoda smętna i szara, dlatego dzisiaj zapraszamy na słoneczne włoskie klimaty. Pomysł idealny nie tylko na śniadanie, ale również jako przystawka bądź imprezowa przekąska. Potrzebujemy tylko
Bananowe PoleGroszkowy krem, wegański i banalnie prosty. Nie wymaga wielu składników, szybki w wykonaniu i do tego pyszny... Cóż chcieć więcej? SKŁADNIKI: szklanka zielonego groszku 2 szklanki wody garstka liści melisy garstka świeżego rozmarynu 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego +do podania: tofu wędzone, rzodkiewka, jogurt sojowy WYKONANIE: Groszek blendujemy z wodą i ziołami. Tofu i rzodkiewkę kroimy w plasterki, po czym
healthy dreamsbułki i mąki. Możecie też dodać 1 i 1/2 łyżki siemienia lnianego, wcześniej zmielonego i namoczonego w 3 łyżkach gorącej wody lub jedno jajko jeśli burger nie musi być wegański. Jak przygotować kakaowe bułki do burgerów w kolejny poście :) Składniki: 3 małe buraki (ugotowane lub upieczone) 200 g ugotowanej kaszy jaglanej 100 g mieszanych ziaren (sezam, słonecznik
SzczyptaSmaQBrakuje Wam nabiału na diecie paleo? Możemy go w prosty sposób zastąpić. Przepis na twarożek z migdałów zaczerpnięty z kuchni wegańskiej, smakuje identycznie jak ten przygotowany z twarogu, a na dodatek jest super zdrowy i może być alternatywą dla osób, które nie tolerują laktozy. Przygotowanie jest bardzo proste i szybkie. Nadaje się na zdrowe śniadanie lub jako drugi posiłek
PaleoLifewzmacniają odporność i działają przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo , na sezon grypowy jak znalazł :) Składniki : 3 szklanki wiórków kokosowych 2 łyżki miodu (ja użyłam rzepakowego, żeby zachować kolor) w wersji wegańskiej syrop klonowy opcjonalnie jeśli chcecie podrasować smak możecie dodać 2 łyżki oleju kokosowego (roztopionego) oraz odrobinę wanilii lub ekstraktu waniliowego Przygotowanie : Żeby zrobić krem kokosowy umieszczamy wiórki kokosowe
zdrowa vege kuchnia