wypryski czy wysypki. Dodatkowo cena takich produktów jest często bardzo wysoka. Aby pielęgnować twarz można użyć naturalnych metod, które przez setki lat sprawdzały się u milinów kobiet. Oto kilka wegańskich produktów kuchennych, które można wykorzystać do nawilżenia, odmłodzenia i czyszczenia twarzy. Soda oczyszczona Soda oczyszczona dzięki swoim właściwościom zwęża pory, dogłębnie je przy tym oczyszczając. W przypadku nadmiernego wydzielania sebum
wegujemykojarzy się z jedzeniem typu fast-food, jednak wcale nie musi nim być. Panująca moda na zdrowe odżywianie powoduje, że coraz częściej klasyczne mięsne burgery zastępujemy zdrowszą, wegetariańską lub wegańską wersją. Przygotowanie takiej kanapki to nic trudnego. Wegetariańskie burgery są równie sycące jak mięsne, a ich smak zaskoczy zatwardziałych mięsożerców, bo są pyszne! Spróbujcie sami i dajcie znać
Smakowity Blog Kulinarnymleko i zblenduj na gładko. I voilà. Twój koktajl szpinakowy z bananem i mango jest już gotowy. Smacznego! Artykuł Koktajl szpinakowy z bananem i mango pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera
BlendmanKiedyś bardzo lubiłam wielkie ciastka czekoladowe, które są sprzedawane w niektórych kawiarniach. Niestety nigdzie nie mogłam znaleźć wersji wegańskiej, dlatego postanowiłam przygotować takie ciastka sama w domu. Po robieniu kotletów zostało mi sporo ugotowanej ciecierzycy, którą miałam zamiar wykorzystać do zrobienia sałatki. Gdy już miałam kroić warzywa, naszła mnie ochota na coś słodkiego i stwierdziłam
wegujemyfirmowych kosmetyków wystarczy wykorzystać naturalne metody sprawdzone przez nasze babcie, które przecież nie miały dostępu do drogeryjnych kosmetyków. Większość produktów, których używały pochodziła z kuchni lub ogrodu. Oto kilka wegańskich produktów, które można wykorzystać do pielęgnacji włosów. Ocet jabłkowy Ocet jabłkowy zawiera naturalne kwasy, które skutecznie pomagają w pozbyciu się łupieżu i innych infekcji skóry głowy. Jego używanie ogranicza
wegujemyciecierzycy (puszki też ją zawierają). Weganie oszaleli na punkcie tej niepozornej cieczy. Dlaczego? Ponieważ to idealny zamiennik białka, z którego można przygotować pyszne bezy czy musy wegańskie. Od kiedy dowiedziałam się o właściwościach wody po ciecierzycy szkoda mi ją wylewać. Raczej nie mam często ochoty na coś słodkiego, dlatego non stop szukam dla niej jakiś innych zastosowań
wegujemybrokuły czy cukinia. Bezglutenowa pizza z ziemniaków (dietetyczna) Składniki: 500 g ugotowanych ziemniaków 100 g skrobii ziemniaczanej sos pomidorowy/ketchup ulubione dodatki (u mnie pieczarki, pomidor i cebula) opcjonalnie ser wegański Przygotowanie: Ugotowane ziemniaki rozgnieć tłuczkiem i dodaj skrobię ziemniaczaną. Wymieszaj składniki i uformuj kulę (ciasto nie będzie zwarte tak jak w przypadku drożdżowego). Na blachę ułóż papier do pieczenia
wegujemyTasty, który znajduje się na tyłach hali mirowskiej. Kupiłam tam 50 szt nori za 30 zł. Takie opakowanie starcza mia na bardzo długi czas. Używam nori do sushi oraz wegańskich ryb. W Asia Tasty kupiłam również żółtą rzodkiew za 9,5 zł. Będzie idealna do sushi, ale lubię też ją jeść samą :) Ostatnią rzeczą z Asia Tasty jest makaron ryżowy
wegujemyMarzec już za nami, dlatego zapraszam na kolejnych ulubieńców. W tym miesiącu najwięcej jest pielęgnacji. W marcu zaopatrzyłam się w kilka wegańskich kosmetyków, które od razu stały się moimi ulubieńcami. Pierwszym ulubieńcem w marcu jest herbata o smaku czerwonej pomarańczy z lapacho, którą kupiła moja mama. Niestety nawet nie miała okazji jej spróbować bo tak szybko została przeze mnie
wegujemycodziennie. Na bazarach i w sklepach powili widać młode ziemniaki, dlatego przygotowałam prosty przepis na karmelizowane pieczone ziemniaki w przyprawie curry. Takie ziemniaki świetnie sprawdzą się jako dodatek do wegańskiego kotleta lub samoistne danie. Karmelizowane pieczone ziemniaki w curry Składniki: 1 kg młodych ziemniaków 1 łyżka cukru 1 łyżka curry 1/2 łyżeczki czerwonej papryki sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki dokładnie
wegujemyroku przytyłam ponad 5 kg. Myślę, że zostało to spowodowane moją tendencją do tycia i ogromną ilością oleju w moich ulubionych zweganizowanych daniach oraz sporą ilością przepysznych wegańskich słodyczy. W lutym stwierdziłam, że trzeba coś zrobić z dodatkowymi kilogramami. Akurat w tym czasie natknełam się na tytułową dietę ziemniaczaną propagowana przez youtuberkę High Carb Hannah. Po obejrzeniu
wegujemyPolsce najpopularniejszą potrawą z rusztu jest kiełbasa, warzywa są na samym końcu i stanowią tylko 3 % spożywanych produktów. W tą majówkę możemy to zmienić, więc odpalmy nasze wegańskie grille! W tym wpisie przedstawiam Wam kilka pomysłów na roślinne dania, które świetnie sprawdzą się na grillu. Boczniaki a'la karkówka Składniki: 250g boczniaków opakowanie przyprawy do karkówki
wegujemyBoczniaki już goszczą na sklepowych półkach, pora więc się nimi odpowiednio zająć. Jeśli zastanawiacie się co z nich zrobić, to ten przepis jest dla Was. Boczniakowe
Bananowe Polezblenduj na gładko. Dopraw do smaku. I voilà. Twój sos czosnkowy na kaszy jaglanej jest już gotowy. Smacznego! Artykuł Sos czosnkowy na kaszy jaglanej pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera
Blendmansprawą kaszy jaglanej , a zarazem lekkie i dietetyczne. U mnie zapieczone pod startym żółtym serem ale z powodzeniem można ser pominąć będzie wtedy jeszcze mniej kaloryczne i przy okazji wegańskie. Pieczarki mogą z powodzeniem robić za samodzielny posiłek, lub jako przystawka ( jak wspomniałam sycąca). Składniki: 3 duże brunatne pieczarki 1 woreczek kaszy jaglanej lub pół szklanki 1 opakowanie mrożonego szpinaku
W kuchennej krainie