Szybkie i zdrowe słodycze zawsze mile widziane! Do wykonania pralinek morelowych można wykorzystać wcześniej ugotowaną kaszę jaglaną nawet jeśli była solona. Jeżeli chcemy aby nasze pralinki były wegańskie to możemy użyć syropu klonowego lub daktyli zamiast miodu. SKŁADNIKI / 10 pralinek: * 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej * ½ szklanki błyskawicznych płatków owsianych * 6 suszonych moreli * 1 ½ łyżki miodu * 2 łyżeczki cynamonu * 1 łyżeczka
Mohiellaweź przyprawy, owoce czy aromaty i dodawaj co Ci w sercu gra. Najwyżej wyjdzie niedobre, a to przecież nie koniec świata Smacznego! Artykuł Mleko migdałowe pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera
BlendmanHerbatę zaparz i przestudź. W kielichu blendera umieść wszystkie składniki i zblenduj. I gotowe. Twój herbaciany koktajl jest już gotowy. Smacznego! Artykuł Poranny herbaciany koktajl pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera
BlendmanWitam was serdecznie! Dzisiaj mega prosty przepis na czekoladową tartę wegańską. Jest jeden mały haczyk, potrzebujecie blendera! :) To do dzieła! Wybaczcie, że bywam tak rzadko, ale wszystkie moje sprzęty potrzebne do pracy się buntują! SKŁADNIKI NA SPÓD CIASTA: - 50g daktyli zalanych wrzątkiem na 10 minut - 30g wiórków kokosowych - 70g płatków owsianych - 30g orzeszków ziemnych WYKONANIE: (moja tortownica... a w zasadzie
fitolarun.blogspot.comjabłkiem (w środku), podany z naturalną pastą słonecznikową i pastą z czarnej jagody ~ Ten placek jem już któryś dzień z rzędu...zmieniam tylko dodatki. Jest cudny! Prosty do zrobienia, wegański ♥ i bardzo sycący, a co najważniejsze zdrowy i pyszny :) Dzisiaj podałam go z pastą słonecznikowa , która bosko smakuje w połączeniu z pastą z czarnej jagody . Oba te produkty pochodzą
breakfast of dreamsJarmuż jest to roślina z rodziny kapusty warzywnej. Znana była już w starożytności i była wykorzystywana jako roślina ozdobna, jak i jadalna. Niestety w Polsce, mało
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!produktów może ulec zmianie, ale tylko i wyłącznie dla Twojej wygody i preferencji żywieniowych! Określasz czy produkty, które mają Ci się wyświetlać mają być także zgodne z Twoim żywieniem: wegańskim, paleo, z protokołem autoimmunologicznym czy nietolerancjami pokarmowymi! Wszystko działa jak należy! Przykładowo zaznaczasz, że nie tolerujesz selera - i produkty, które go zwierają znikają z Twojej prezentacji sklepu! W ramach
Zdrowie na języku :Pskładniki i zblenduj na gładką masę. I to by było na tyle. Twoja jaglana pasta z pomidorami jest już gotowa. Smacznego! Artykuł Jaglana pasta pomidorowa pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera
Blendmanwmieszaj ogórka. I to wszystko! Twoja pasta z ogórków kiszonych jest już gotowa, żebyś ją troszkę sponiewierał po chlebie. Smacznego! Artykuł Pasta z ogórkami kiszonymi pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera
Blendmansmaku. To właściwie masło sezamowe powstające w procesie rozdrabniania uprażonych nasion. Pastę sezamową tahini łatwo przygotować w domu. Sezamowa pasta jest idealna w diecie wegetariańskiej i wegańskiej, jako dodatek do przeróżnych dań. Najbardziej znane to hummus i i baba ghanous. Można również wykorzystać ją do chałwy, lodów lub sezamek
potrawyregionalnedużą ilością bakalii i maku.Z przepisu otrzymamy naprawdę dużą blachę pysznego ciasta (ja piekę go w prostokątnej blaszce – 38x30cm). Składniki: 50 dkg niebieskiego maku Skworcu owsiane ciasteczka wegańskie Brześć 1,5 szklanki mleka 1 łyżka ekstraktu waniliowego lub cukier wanilinowy 5-6 jabłek 9 łyżek kaszy manny 8 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g miękkiego masła
Z Kuchni Do Kuchnikażdej ciemnej warstwie nałóż odpowiadającą Ci ilość. Twoja jaglanka czekoladowo-orzechowa jest już gotowa. Podawaj na ciepło lub na zimno. Smacznego! Artykuł Jaglanka czekoladowo-orzechowa pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera
BlendmanWiosna pełną parą, więc u nas na talerzach przepyszna zupa z botwinki z dodatkiem mleczka kokosowego. Świetne połączenie słodkości kokosa i botwinki wprawi Was w dobry
Bananowe Polełyżka po łyżce dodawać ugotowaną kaszę, cały czas miksując. Wyjąć, wystudzić na kratce, schować do lodówki, zostawić na kilka godzin w lodówce. ps. Robiłam to ciasto również w wersji wegańskiej, tj. w wersji z kaszą z woreczka oraz z mleczkiem kokosowym, wówczas ugotowałam dwa woreczki kaszy, zmieliłam z mleczkiem kokosowym (tylko białą część). Spód ciasta zrobiłam w następujący sposób
moj przepis nadwóch osób. A efekt końcowy był równie zaskakujący! Makaron wyszedł przepyszny! Lekko maślany, z nutką pikanterii, o idealnej strukturze i apetycznym aromacie! Przepis jest w 100% bezglutenowy, wegetariański i wegański! Składniki (2 porcje): 100 g makaronu bezglutenowego Fusilli (Incola) 1 mała cebula 1 łyżka oleju kokosowego 3 duże garście świeżego szpinaku przyprawy: 1 łyżeczka curry, 1 łyżeczka słodkiej
Zdrowie na języku :P