najczęściej z chlebem pita albo chrupiącymi warzywami. Według legendy został wymyślony przez sułtana Saladyna w czasach wypraw krzyżowych, a obecnie jest jednym z podstawowych dań kuchni wegetariańskiej i wegańskiej., Podstawowym składnikiem jest zawsze ciecierzyca , czosnek , tahini ( pasta sezamowa ) , oliwa, sok z cytryny i przyprawy. Ja dziś mam dla Was swoją ulubioną wersję hummusu – z prażonym sezamem i rozmarynem. Niesamowicie
Ostra na Słodkoniewielkie urządzenie w błyskawicznym tempie blenduje owoce na koktajl/mus. Idelanie sprawdza się nie tylko w przypadku koktajli, czy zup-kremów, używam go również do przyrządzania masy na wegańskie placuszki. Niedługo przypomnę wam przepis :) Smacznego!!! Zachęcam do obserwowania mojego profilu na ♥︎ ♥︎ Instagramie ♥︎ ♥︎ Facebooku
Tetiisheriwyjść na obiad na miasto, to dziś polecam Ci zostać w domu i samemu przygotować burgery w bardzo łatwy sposób. Są przepyszne, sycące, a kombinacji jest bez końca... mięsne, wegańskie, co kto woli! Mniam! Składniki (3 porcje): bułeczki hamburgerowe 0,5kg mięsa mielonego 2 ząbki czosnku mała garść świeżych ziół (u mnie zielona pietruszka, mięta) łyżka ziół suszonych (u mnie
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńpiekarniku, tym będą twardsze można upiec je również na rozgrzanej patelnii, smakować będą jednak bardziej jak tortilla i będą także miększe koniecznie podawaj je z jakimś sosem, np. z wegańskim serowym sosem z warzyw Robiliście już kiedyś takie domowe nachosy? Jeśli nie, to gorąco polecam spróbować! Polub nas na Facebooku lub obserwuj na Instagramie / Google+ , czekamy! ;) Miłego i smacznego
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńZapraszam Was dzisiaj na pierwszy wpis z serii "Wegański foodbook", gdzie będę pokazywać co jem na co dzień. Myślę, że taki post może być przydatny dla osób, które poszukują inspiracji jedzeniowych lub jeszcze nie do końca wiedzą co na weganizmie właściwie jeść ;). Na śniadanie zjadłam moje ulubione kanapki czyli podpieczone pieczywo posmarowane rozgniecionym awokado z pomidorami suszonymi
wegujemyYouTubowy update :) Dodałam nowy filmik z unboxingiem mojej pierwszej paczki którą zamówiłam na Iherb :) Od długiego czasu chciałam to zrobić i w końcu się zmobilizowałam :) Mają tam tyleeee cudownych wegańskich produktów! I to nie tylko jedzenia - ale i kosmetyków ♥ Jeśli jesteście ciekawi co kupiłam zapraszam do obejrzenia :) I przy okazji mam też dla Was kod rabatowy po którego użyciu dostaniecie
breakfast of dreamsKilka dni temu na FB odbyłam następującą rozmowę: „A dziś u mnie na obiad tom yum z kukurydzą” „Brzmi yum yum :)” „I jest
Gotuj z Blue Ravenzmodyfikowane wersje tej kanapki. Dzisiaj przedstawiam przepis na burgera z czarnej fasoli i quinoa podanej z hummusem, słodką cebulką i liśćmi sałaty zamiast bułki. Muszę przyznać, że ta zdrowsza, wegańska wersja tradycyjnego hamburgera jest o wiele lepsza i jej smakiem zaskoczysz wszystkich, których obdarzysz tym daniem. Nawet najwięksi wielbiciele mięsa wołowego polubią tę potrawę! ‚Hamburger’ porcja dla 4 osób Składniki
Jaglusiagwarancji czy książce kucharskiej. MOJA OCENA Jestem bardzo zadowolona z możliwości jakie niesie ze sobą Sojowirówka . Urządzenie jest świetne, idealne dla osób, które są na diecie wegańskiej, chcą zmienić nawyki odżywiania, wprowadzić pewne zmiany w swojej diecie czy podobnie jak ja wyeliminować bądź ograniczyć nabiał ze swojego jadłospisu. Moje zachwyty szczególnie skierowane są na funkcje robienia mleka
Zdrowie na języku :Pskóry i włosów. Przygotowanie takiej kolorowej i zdrowej potrawki to kwestia zaledwie kilkunastu minut. Zamiast kremowego serka możecie użyć sojowej śmietanki - wtedy potrawa będzie w 100 % wegańska . :) Składniki : 1 kalafior podzielony na małe różyczki 1 puszka cieciorki/ciecierzycy świeży szpinak, kilka garści 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka oleju kokosowego (może być rzepakowy) 2 łyżki soku
Kuchnia EllieChciałam Wam dziś opowiedzieć o sile przyzwyczajenia. Moja mama nie znosiła sprzątania. Tę niechęć przekazała i mnie. Ale i w tym naszym nieuporządkowanym domu było
Gotuj z Blue Ravenegzotycznymi przyprawami i biżuterią! Na stoiskach królowały m.in. – świeże ostrygi, owoce morza i ryby z Morza Śródziemnego – wina ekologiczne – lokalny browar – kuchnia wegetariańska – słodycze wegańskie – hummus/ falafel i arabskie przekąski – rozgrzewające zupy i ręcznie lepione pierogi z domowym farszem i wiele innych propozycji Nie sposób było wszystkiego spróbować na miejscu, ale można było
Ostra na Słodkojogurtowo-bananowe z jagodami Kokosowy deser a'la tiramisu z jagodami Jogurtowe muffinki z jagodami Kokosowy pudding chia z jagodami Kokosowe ciasto drożdżowe z jagodami i kokosową kruszonką Wegańskie lody - 2 smaki Naleśniki kokosowe z kremem z chia i musem z brzoskwiń Gumi-jagodowe ciacho kokosowe Inne: Domowe masło kokosowe Top 5 najpopularniejszych wpisów wakacji to: Domowe
Cooking MonsterSłodka marchewka oraz masło orzechowe z dodatkiem orzeźwiającej kolendry i pikantnej nutki chilli - tak właśnie wygląda nasz najnowszy efekt z posiedzenia w kuchni. Zapraszamy Was na
Bananowe Poleprzepis pochodzi z jednego z moich ulubionych blogów wegańskich, i zgodnie z tym przepisem klik , to ptasie mleczko powinno mieć dwie warstwy, ja jednak za szybko wylałam białą masę na różową i ta różowa schowała się w białą i jej nie widać, dlatego jeśli chcecie żeby wasze ptasie mleczko było idealne musie poczekać :) moje jak zwykle wyszło
zdrowa vege kuchnia