ciecierzycy (puszki też ją zawierają). Weganie oszaleli na punkcie tej niepozornej cieczy. Dlaczego? Ponieważ to idealny zamiennik białka, z którego można przygotować pyszne bezy czy musy wegańskie. Od kiedy dowiedziałam się o właściwościach wody po ciecierzycy szkoda mi ją wylewać. Raczej nie mam często ochoty na coś słodkiego, dlatego non stop szukam dla niej jakiś innych zastosowań
wegujemybrokuły czy cukinia. Bezglutenowa pizza z ziemniaków (dietetyczna) Składniki: 500 g ugotowanych ziemniaków 100 g skrobii ziemniaczanej sos pomidorowy/ketchup ulubione dodatki (u mnie pieczarki, pomidor i cebula) opcjonalnie ser wegański Przygotowanie: Ugotowane ziemniaki rozgnieć tłuczkiem i dodaj skrobię ziemniaczaną. Wymieszaj składniki i uformuj kulę (ciasto nie będzie zwarte tak jak w przypadku drożdżowego). Na blachę ułóż papier do pieczenia
wegujemyTasty, który znajduje się na tyłach hali mirowskiej. Kupiłam tam 50 szt nori za 30 zł. Takie opakowanie starcza mia na bardzo długi czas. Używam nori do sushi oraz wegańskich ryb. W Asia Tasty kupiłam również żółtą rzodkiew za 9,5 zł. Będzie idealna do sushi, ale lubię też ją jeść samą :) Ostatnią rzeczą z Asia Tasty jest makaron ryżowy
wegujemyMarzec już za nami, dlatego zapraszam na kolejnych ulubieńców. W tym miesiącu najwięcej jest pielęgnacji. W marcu zaopatrzyłam się w kilka wegańskich kosmetyków, które od razu stały się moimi ulubieńcami. Pierwszym ulubieńcem w marcu jest herbata o smaku czerwonej pomarańczy z lapacho, którą kupiła moja mama. Niestety nawet nie miała okazji jej spróbować bo tak szybko została przeze mnie
wegujemycodziennie. Na bazarach i w sklepach powili widać młode ziemniaki, dlatego przygotowałam prosty przepis na karmelizowane pieczone ziemniaki w przyprawie curry. Takie ziemniaki świetnie sprawdzą się jako dodatek do wegańskiego kotleta lub samoistne danie. Karmelizowane pieczone ziemniaki w curry Składniki: 1 kg młodych ziemniaków 1 łyżka cukru 1 łyżka curry 1/2 łyżeczki czerwonej papryki sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki dokładnie
wegujemyroku przytyłam ponad 5 kg. Myślę, że zostało to spowodowane moją tendencją do tycia i ogromną ilością oleju w moich ulubionych zweganizowanych daniach oraz sporą ilością przepysznych wegańskich słodyczy. W lutym stwierdziłam, że trzeba coś zrobić z dodatkowymi kilogramami. Akurat w tym czasie natknełam się na tytułową dietę ziemniaczaną propagowana przez youtuberkę High Carb Hannah. Po obejrzeniu
wegujemyPolsce najpopularniejszą potrawą z rusztu jest kiełbasa, warzywa są na samym końcu i stanowią tylko 3 % spożywanych produktów. W tą majówkę możemy to zmienić, więc odpalmy nasze wegańskie grille! W tym wpisie przedstawiam Wam kilka pomysłów na roślinne dania, które świetnie sprawdzą się na grillu. Boczniaki a'la karkówka Składniki: 250g boczniaków opakowanie przyprawy do karkówki
wegujemyBoczniaki już goszczą na sklepowych półkach, pora więc się nimi odpowiednio zająć. Jeśli zastanawiacie się co z nich zrobić, to ten przepis jest dla Was. Boczniakowe
Bananowe Polezblenduj na gładko. Dopraw do smaku. I voilà. Twój sos czosnkowy na kaszy jaglanej jest już gotowy. Smacznego! Artykuł Sos czosnkowy na kaszy jaglanej pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera
Blendmansprawą kaszy jaglanej , a zarazem lekkie i dietetyczne. U mnie zapieczone pod startym żółtym serem ale z powodzeniem można ser pominąć będzie wtedy jeszcze mniej kaloryczne i przy okazji wegańskie. Pieczarki mogą z powodzeniem robić za samodzielny posiłek, lub jako przystawka ( jak wspomniałam sycąca). Składniki: 3 duże brunatne pieczarki 1 woreczek kaszy jaglanej lub pół szklanki 1 opakowanie mrożonego szpinaku
W kuchennej krainie„Było to miejsce, gdzie spotykały się czarownice. Dziś w nocy na samym wierzchołku płonęło ognisko. W migotliwym świetle poruszały się ciemne sylwetki. Księżyc sunął leniwie
Gotuj z Blue Ravenjeszcze jedno ciasto na niedzielę , które zabieram do znajomych, crumble z jabłkami. Szybkie i bezglutenowe crumble w wersji wegańskiej, bez dodatku rafinowanego cukru. Zamiast masła użyłam kokosowego oleju, a same crumble z jabłkami “osłodziłam ” daktylami i syropem agawe. Crumble to ciasto bezglutenowe, bo upiekłam je z gryczanych płatków. Crumble z jabłkami Składniki: prostokątna forma
codojedzeniaświeżym pieczywem lub tak jak ja, z tostami. Dodatkowo na wierzchu możesz poukładać świeże owoce lub pokruszone orzechy. Smacznego! Artykuł Pasta czekoladowa z awokado pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera
Blendmanróżne desery - ciasta ucierane czy sernik na zimno. A spośród znajdujących się na blogu przepisów możecie skusić się na panna cottę - w wersji tradycyjnej, śmietankowo - waniliowej na żelatynie, lub wegańskiej z mlekiem kokosowym i agarem . * Mam nadzieję, że moje propozycje przypadną Wam do gustu i umilą wypady na zieloną trawkę. Oby pogoda w majówkę dopisała, a jeśli
Chilli Czosnek i Oliwaoliwy z oliwek, posiekaną miętą i ewentualnie posiekaną zieloną cebulką. I voilà. Twoje gazpacho jest już gotowe do zjedzenia. Smacznego! Artykuł Gazpacho – hiszpański chłodnik pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera
Blendman