wagi. Super Żywność Sklep oferuje szeroką gamę produktów najwyższej jakości, od najlepszych producentów, a przy tym w przystępnej cenie. W sklepie „SuperŻywność24.pl” można nabyć produkty bezglutenowe, bezcukrowe, wegańskie, bezmleczne, zdrowe i ekologiczne. Przy jednorazowym zakupie poniżej 150 pln brutto koszt dostawy wynosi 12 pln brutto. Powyżej jest bezpłatny. Frisco Ostatnio popularny i często reklamowany sklep online, który działa głównie
Tradycyjna KuchniaWe wrześniu, na straganach, zaczyna pojawiać się młoda fasola. Najpopularniejszą odmianą jest „Piękny Jaś”. Wraz z Jasiem na polskie stoły wjeżdża jedno z popularniejszych dań
Gotuj z Blue Ravengotując leczyć i zapobiegać chorobom dzięki surowej diecie. Kuchnia raw Tanyi to nieprzetworzone, sezonowe, lokalne produkty np. rośliny, orzechy, pestki, algi, przyprawy i naturalne słodziki. Od innych dań wegańskich odróżnia je to, że zostały przygotowane w temperaturze niższej niż 48 stopni i przez to zawierają więcej enzymów i witamin, które zwykle giną przy tradycyjnym gotowaniu w wysokich temperaturach. Dlaczego mielibyśmy
Ugotowane pozamiatanelaktowegetarianiźmie eliminuje się jajka, a w owowegetarianizm z produktów pochodzenia zwierzęcego dopuszcza jedzenie tylko jajek. Weganizm to dieta, która polega na przygotowywaniu posiłków tylko z produktów roślinnych. Dieta wegańska to także styl życia. Weganie są proekologiczni, rezygnują ze skórzanych ubrań, futer i kosmetyków testowanych na zwierzętach. Dieta, która polega na jedzeniu tylko i wyłącznie świeżych produktów to witarianizm
My Chcemy Jeśćwykonane z ciecierzycy lub bobu z sezamem. O tej porze roku trudno o świeży bób, dlatego proponuję te z ciecierzycy. W krajach arabskich są alternatywą dla wegańskiego kebabu w chlebku pita. Ja poszłam na łatwiznę i do masy dodałam jajka, by masa lepiej się kleiła. Składniki : 200 g ciecierzycy 3 ząbki czosnku 1/4 łyżeczki cynamonu 1 czubata łyżeczka mielonej
Weekendy w domu i ogrodzieintensywność tej czekoladowości i poziomu słodyczy deseru :) Przygotowanie nie powinno zabrać więcej, niż 10min. Wyciągajcie blendery, bo czas odpłynąć na czekoladowej fali pyszności! Krem czekoladowy z awokado i bananów (wegański) Potrzebujesz: Krem: 2 dojrzałe awokado 2 dojrzałe banany 2,5 łyżeczki gorzkiego kakao 2 łyżki płynnego miodu Do tego: borówki amerykańskie maliny brzoskwinia Lub inne ulubione, czy sezonowe
Kuchnia w Słońcu Skąpanazimniejsze dni - jest bardzo rozgrzewająca :) Moim absolutnym hitem jeśli chodzi o słodkości jest brownie w kubku z mikrofalówki. Jest to najprostszy i najszybszy wegański deser jaki jadłam. W tym miesiącu miałam obsesje na punkcie kanapek z tostowanym pieczywem, hummusem, suszonymi pomidorami, sałatą i sosem BBQ. Polecam spróbować
wegujemyNajlepszy karmel wegański jaki jadłam! I do tego tylko z 3 składników! Idealny do wszytskiego! Ciasta, ciastek, rogalików, lodów a nawet na chleb! Milion opcji z wykorzystaniem tego karmelu. Przyznam się bez bicia - ja wyjadam go łyżeczką ze słoika! Składniki: - 100g daktyli (najlepsze są te z Lidla :) - 1 łyżka masła orzechowego - 100ml mleka roślinnego/kokosowego/sojowego Daktyle zalać wrzątkiem
CookYourselfNigdy nie byłam i raczej nie będę wegetarianką ani weganką, ale gdy poszukiwałam w internecie pomysłów na to jak urozmaicić codzienne kanapki wpadł mi w oko przepis na wegański smalec z fasoli. Już sama nazwa intryguje: jak to smalec z fasoli? Kierowana ciekawością wypróbowałam go i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, pasta naprawdę smakuje jak smalczyk, głównie dzięki podsmażonej cebulce, jabłku
Simply FoodBezmleczna, bezlaktozowa, wegańska bita śmietana. Przepyszna, lekka i puszysta. Wygląd i konsystencje ma jak klasyczna, zwierzęca bita śmietanka. Idealnie nadaje się do ciast, deserów czy po dodatku żalatyny czy agaru do przełożenia tortów i biszkoptów. Banalna w wykonaniu. Cudownie smakuje z miseczką truskawek :) SKŁADNIKI: 1 puszka mleka kokosowego pełnotłustego schłodzonego przez min. dobę w lodówce 2 łyżki cukru pudru
Kuchnia bezglutenowaCiasteczka owsiane z mlekiem kokosowym bez glutenu, laktozy, jaj i cukru. Wegańskie. Dodam jeszcze, że proste i szybkie do przygotowania. A do tego bardzo smaczne! Chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku. Przygotowane specjalnie dla mojej mamy, która poprosiła o coś zdrowego i bezcukrowego do kawy. Przejrzałam swoje zasoby w spiżarni i lodówce i oto mamy proste, smaczne ciacha. Zdrowe
Kuchnia bezglutenowaPodróż po Wileńszczyźnie na długo zapadnie mi w pamięć. Głównie za sprawą zjawisk, które nareszcie udało mi się zaobserwować i uchwycić w obiektywie (kilka zdjęć prezentują
Weekendy w domu i ogrodziejajek, bez mleka, bez glutenu, bez cukru, bez tłuszczu (tutaj przyznam się, że zapomniałam, bo miał być olej kokosowy :))! To z czego powstały te babeczki!? Z produktów wegańskich, bezglutenowych, które świetnie zastąpiły powszechnie stosowane produkty. Muffinki pięknie wyrosły, są puszyste i puchate. Czuć kokos, choć nie intensywnie. Nie są przesłodzone, ale nadal słodkie. W niektóre powtykałam jeżyny , tak dla urozmaicenia
Zdrowie na języku :PSezon na pomidory powoli się kończy :( Na krzakach wciąż sporo zielonych pomidorów, ale pogoda nie pozwoli na dojrzenie wielu z nich. Wkrótce przyjdzie czas na zrobienie
Weekendy w domu i ogrodzieNajlepszy karmel wegański jaki jadłam! I do tego tylko z 3 składników! Idealny do wszytskiego! Ciasta, ciastek, rogalików, lodów a nawet na chleb! Milion opcji z wykorzystaniem tego karmelu. Przyznam się bez bicia - ja wyjadam go łyżeczką ze słoika! Składniki: - 100g daktyli (najlepsze są te z Lidla :) - 1 łyżka masła orzechowego - 100ml mleka roślinnego/kokosowego/sojowego Daktyle zalać wrzątkiem
CookYourself